Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

József Attila Könyvtár: pakk pont és online programözön

Öcaline - 2020. december 17. 8:27

A vírus veszélyhelyzet korlátozásai ellenére is teljes gőzzel üzemel a József Attila Könyvtár gépezete – a téli szünetben is működik a JAKD-Pakk Pont, emellett gazdag kínálattal várják, sok-sok online kezdeményezésre csábítják a betűk  barátait.

Folytatja a népszerűvé vált könyvkölcsönző szolgáltatását, emellett több közösségi kezdeményezést kínál az olvasóknak decemberben is a József Attila könyvtár, tudatta honlapunkkal Tóth Éva intézményvezető. A JAKD-Pakk Pont a bevált módon szolgálja ki az olvasói igényeket decemberben is – az előre összeállított könyvcsomagokat az ünnepi időszakok kivételével hétköznapokon 8 és 17 óra között vihetik haza a könyvtár vendégei.
Akinek még nincs ajándék-ötlete karácsonyra, azokon is segít az intézmény: a könyvtár archívumának sportfotóiból összeállított képek Dunaújváros sportéletéből című, szép kiállítású albumot most 20 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg az olvasó drukkerek és a sportbarát olvasók a pakk ponton – vagyis a könyvtár előterében.
Több programot is meghosszabbított az intézmény a vírus veszélyhelyzet miatt – a tétel olyannyira érvényes, hogy Hosszabbítás címmel rendezik meg jövő januárban a Mesemondó Gyerekek Találkozóját – az online viadalra január 12-ig várják a maximum 4 perces felvételeket. A "Mosoly mindenki lelkére" mottóval futó mesés megméretés során az Aranyalma Díj mellett közönségdíjat is kapnak az arra érdemesek.
Szintén meghosszabbította – ám csak szilveszterig – a városépítés, a városalapítás 70. évfordulója alkalmából hirdetett Az én Dunaújvárosom című amatőr rövidfilm pályázatát, valamint a Sztálinváros, Dunaújváros RETRO városmarketing-pályázat leadási határidejét a könyvtár. Az intézmény december 31-ig várja pályaműveket – mindkét kiírásra!
Végül, de közel sem utolsósorban: töretlen lendülettel fut a KönyVélemény közösségi kezdeményezése, amely során olvasmányélményeiket oszthatják meg egymással az online térben a betűk barátai.

A fent vázolt programok részleteiről  az intézmény hivatalos oldalán nyújtanak felvilágosítást az érdeklődőknek!

József Attila Könyvtár (katt) >>

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

2024. ápr. 17.

Nagyszabású bemutatóra, valamint rangos szakmai tanácskozásra készül a Magyar Papírmúzeum: a kalligráfia témájára fókuszáló programra pénteken várják a vendégeket.

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

2024. ápr. 16.

Gazdag műsorral, színes repertoárral és sok-sok fellépővel rendezik az immár 27. hangversenyt – a közönséget az evangélikus templomban várják pénteken délután!

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

2024. ápr. 16.

Pentelei Molnár János halálának novemberben lesz a száz éves évfordulója, derül ki a DSTV összegzéséből. A Dunapentelén született festőművész családi hátterét és formátumos életművét Kronászt Margit történész, muzeológus elevenítette fele. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

2024. ápr. 14.

Sportfilmmel folytatódik a Szabad Szemel című sorozat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D): a KineDok idei terméséből ezúttal a Țagai Sasok című román alkotást láthatják.

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

2024. ápr. 12.

Különleges csodabirodalommal foglalkozik a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtárban a foglalkozások fontos eleme az élőszavas mesemondás – ennek műhelytitkaiba nyerhetünk most betekintést. Hangkép.