Menesztette Orbán Viktor Galambos Dénes miniszterelnöki biztost

Öcaline - 2020. december 27. 9:14

A miniszterelnök tökéletes időzítéssel, indoklás nélkül tette vasgyári szívlapártra a térség ipar- és területfejlesztéséért felelős biztosát; a volt fideszes honatya úgy távozhat, hogy Orbán meg se mondta, miért döntött a menesztése mellett. Már nem biztos; hír és háttér a hajtás után.

Dr. Dorkota Lajos felmentése után a térség másik helyi erős embere talpára is útilaput kötött a kormányfő: a december 23-án megjelent Magyar Közlönyben két rövid mondat tudósít arról, hogy Orbán Viktor lényegében azonnali, december 31-i hatállyal megszünteti dr. Galambos Dénes Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosi kinevezését. A térség volt fideszes országgyűlési képviselője – aki egyébként évtizedes távlatban is Dorkota doktor egyik meghatározó embereként ténykedett – ráadásul indoklás nélkül távozik beosztásából.
Dr. Galambos Dénest a miniszterelnök még 2018-ban, az országgyűlési választáson elszenvedett – egyéni körzetekben egyébként csaknem párját ritkító – veresége után nevezte ki a térség ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosává. Feladata az itt működő iparvállalatokkal történő kormányzati egyeztetések lebonyolítása volt.
Ha arra gondolunk, hogy ez az ISD Dunaferr Zrt. esetében – az elmúlt hónapok válsághelyzete, és a kataklizmát mélyítő kormányzati nemtörődömség okán – milyen fényesen sikerült, nem csodálkozhatunk a kormányfő döntésén. Galambos  doktor menesztése nagyon fájhat a Fidesz maroknyi megmaradt csapatának – hiszen az utolsó "erős emberük" távozott a miniszterelnök közvetlen környezetéből. Ugyanakkor Orbán Viktor döntése a helyi többség, vagyis a "Rajta, Újváros!" Egyesület életére is kihatással lehet.

Eddig volt konkrét személy, akihez köthették az átgondolt, felelős kormányzati lépések teljes hiányát Dunaferr-ügyben; mostantól már nincs.

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

2021. jún. 22.

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

2021. máj. 06.

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

2021. ápr. 29.

Több tételben cáfolta Szergej Taruta állításait az ISD Dunaferr Zrt. – a cégcsoport szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos nem higgadt és főként nem megbízható üzletemberként járt el valójában, mint ahogy feltüntette magát  egy nyilatkozatában.

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

2021. ápr. 22.

Tudtuk, persze, csak nem sejtettük – az igazi Habsburg tisztázta a tisztázandókat, adta hírül a Euronews. Most már tényleg csak ET vagy a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók hiányzik, hogy kerek legyen a Monty Python-i magasságokat ostromló történet.

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

2021. ápr. 22.

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.