Dunaújváros Hetilap

Polgármesteri köszöntő

doszerk - 2020. december 24. 7:38

"... mindig abból hozzuk ki a legjobbat, amink van, hiszen az ünnep akkor is ünnep, ha nincs minden rendben!" Vendégposzt, Pintér Tamás polgármester karácsonyi üdvözlete a DO-n.

Kedves dunaújvárosiak!

Tavaly ilyenkor biztosan nem ilyennek képzeltük el ezt az évet, 2020. olyan dolgokat hozott, amiket korábban egyikőnk sem tapasztalt. Sok lemondással és alkalmazkodással járt az elmúlt időszak. Talán éppen most éljük a legnagyobb lemondást, hiszen a karácsony, a szilveszter sem lehet olyan, ahogyan szeretnénk, ahogyan elterveztük. A hétköznapok persze korábban is sokszor szürkék voltak, tele robotolással, de tudtuk, hogy a szabadidőnk, az ünnepeink majd az együttlétről, a családról szólnak majd, fényesek lesznek és meghittek. Most éppen ez veszik el, az amiért dolgozni érdemes. Ez persze nem könnyű, de én továbbra is azt mondom, hogy mindig abból hozzuk ki a legjobbat, amink van, hiszen az ünnep akkor is ünnep, ha nincs minden rendben! Az elmúlt időszakban Dunaújváros ezt tette. Megmutatta a kreativitását, hogy a korlátozások közepette is tud élni és alkotni.

Az önkormányzat nevében köszönöm Dunaújváros minden egyes lakójának, hogy helyt álltak ebben a nehéz esztendőben. Külön köszönöm a biztatást, a támogatást, az építő kritikákat.

Mindannyiuknak kívánok boldog karácsonyt és sikeresebb, békésebb új esztendőt!

Pintér Tamás
polgármester
 

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!