Ez sem a Bikák estéje volt

spigott - 2021. január 28. 21:43

Rengeteg kimaradt lehetőség elől, buta hibák hátul: hazai pályán szenvedett 5-2-es vereséget a Titánok gárdájától a DAB hokicsapata a jégcsarnokban ma este.

A Titánok elleni hazai összecsapással folytatta az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely legjobbja, a sérült Dansereau nélkül, alaposan átvariált sorokkal vágott neki a találkozónak.

Mely meglehetősen ijesztően indult, hiszen a vendégek már az első cserében nagyon beszorították a mieinket, ám miután kiszabadult a szorításból a Gudas-csapat, két-három igen komoly lehetőséget is sikerült kialakítania ellenfele kapuja előtt, ám gól ezekből nem született. Egyenlő erők küzdelmét, de nyílt játékot, oda-vissza hokit hozott az első harmad, melynek első gólját a Titánok szerezték egy elpasszolt hazai támadásból kontrázva, de sokáig nem örülhettek az előnynek, mert a 17. percben ők is hibáztak saját kapujuk mögött, s ebből Turcotte tudott egyenlíteni (1-1). A harmad hajrájában úgy tűnt, nem változik már az eredmény, ám az utolsó pillanatokban többször is hibázott a Bikák alakulata, s mindössze egyetlen másodperccel a harmad vége előtt Reiter kotort be egy kapu elé lőtt korongot, így a vendégek vonulhattak minimális fórral a pihenőre.

A második etapnak jó tempóban vágtak neki a mieink, ám hiába alakítottak ki ismét ziccereket, s volt szólójuk is az egalizáláshoz, a befejezéseknél vagy Gyenes védett bravúrral, vagy az irányzékba csúszott hiba. Valahol törvényszerű is volt, hogy ezt megbosszulja a Titánok gárdája, mely két felesleges hazai kiállítás miatt emberelőnybe került, s bár az elsőt még kivédekezték a mieink, a másodikat már Tiainen gólra váltotta, bár az is megérne egy misét, hogy miért nem fújták le a játékvezetők a találat előtti látványos fehérvári szabálytalanságot (1-3).

Képek forrása: DAB

Még nehezebb helyzetbe kerültek tehát az Acélbikák, s bár a harmad végéig nem sikerült szépíteni, az utolsó felvonásból másfél perc sem telt el, mikor Turcotte újra betalált, így újra nyílt lett a meccs (2-3). Sajnos nem sokáig, mert a középkezdés után saját harmadában adta el a korongot együttesünk, melyből Kovács lőtt beleérős gólt, visszaállítva a két gárda közti korábbi különbséget. A mieink ennek ellenére is mentek előre, ám a Titánok jól védekeztek, Gyenes is hozta a bravúrokat, ráadásul nyolc perccel meccs vége előtt McNulty is bevette a hazai kaput egy újabb pontos ellentámadásból, amivel el is döntötte a pontok sorsát. A hajrában ennek ellenére is megvoltak a hazai lehetőségek a felzárkózásra, ám ma Turcotte-on kívül senkinek nem ment a gólszerzés, így végül a vendégek örülhettek az 5-2-es sikernek.

DAB – Titánok 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

DAB: Bacashihua – Kovács, Pozsár, St. Pierre, Szappanos, Török – Gebei B., Vuorijärvi, Gebei G. (1), Mazurek (2), Turcotte 2 – Dósa, Jakabfy S., Azari, Pihlqvist, Németh – Jakabfy Cs., Lencsés, Pinczés O., Subotic, Tamás. Vezetőedző: Leo Gudas.

Titánok: Gyenes – Erdély, Reiter 1, Császár (2), Luusuaniemi, Tiainen 1 – Kóger, McNulty 1, Balogh, Dézsi, Madácsi – Dobmayer, Vas (1), Almási (2), Kovács 2, Németh (1) – Nagy (1), Rétfalvi, Vincze, Yakimchuk (1). Vezetőedző: Kasper Vuorinen.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.