Dunaújváros Hetilap

Hankook: új ügyvezető igazgató irányít

Öcaline - 2021. január 25. 12:56

A Hankook Tire Kim Hyung Yunt nevezte ki az európai piacot kiszolgáló gyárának új ügyvezető igazgatójává. A korábbi ügyvezető, Hwang Seong Hak, aki 2017-től 2020 végéig irányította a rácalmási gyárat, új szerepet vállal a cégcsoporton belül. Tervtár a hajtás után!

A városunk határában üzemelő abroncsgyár új ügyvezetője 58 éves, a koreai Inha Egyetem kémia szakán szerezte diplomáját, majd itt végezte el a fizikai-kémiai tanszék mesterképzését is. 1991 óta dolgozik a Hankook Tire-nél, legutóbbi megbízatása a vállalatcsoport koreai központjában a gyártástervezési részleg vezetése volt. 

A vállalat szívében

Új pozíciójában több évtizedes vezetői tapasztalatára támaszkodhat, amelyet a vállalat különböző posztjain szerzett. A vezetőváltást összegző közlemény szerint Kim Hyung Yun örömmel vállalta a Hankook egyetlen európai üzemének vezetését. Az évente akár 19 millió gumiabroncsot gyártó és mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztató bázist a koreai abroncsgyártó európai jelenlétének kulcsfontosságú elemének tekinti. A 2006-os alapkőletétel óta a létesítményt mintegy 900 millió eurós összberuházással folyamatosan bővítették és korszerűsítették. 
Kim Hyung Yun ügyvezető igazgató elkötelezett a korábbi vezetők által felállított magas színvonal fenntartása mellett, és célja, hogy technológiai újításokkal és prémium portfólióval tovább erősítse a Hankook pozícióját Európában Az új ügyvezetőt Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke is köszöntötte a gyártóbázis élén:
– A magyarországi Hankook gyár vállalatunk szíve a kontinensen, és kivételes sikertörténetnek tekinthető egészen a 2007-es indulása óta. Magas szintű technológiai szakértelmével és komoly üzleti tapasztalatával gyárunk új ügyvezetője garantálni tudja a további sikereket az elődök és a munkavállalók által kitaposott úton haladva.

Tervekkel telve érkezett

Megtiszteltetés és öröm számára, hogy csatlakozhat a Hankook magyarországi gyárának csapatához, emelte ki Kim Hyung Yun :
– Ez az üzem nagyban hozzájárul a vállalat globális sikeréhez. Alapvető célom, hogy tovább erősítsem a rácalmási gyár, a vállalat egyedüli európai gyártólétesítményének szerepét a kontinensen. Rendkívül bizakodó vagyok a gyár jövőbeli kilátásaival kapcsolatban, és alig várom, hogy feltérképezzem az európai autóipar helyzetét, és kiaknázzam a benne rejlő lehetőségeket.
Kim Hyung Yun azt is elárulta, hogy komoly szakmai tervei megvalósítása mellett szeretné megismerni országunk legszebb helyeit és kulturális kincseit. Az új ügyvezető igazgató szabadidejét legszívesebben utazással tölti – és amint a vírushelyzet engedi, igyekszik meglátogatni Magyarország és Európa emblematikus turisztikai célpontjait.
Kim Hyung Yun elődje, Hwang Seong Hak 2017 és 2020 között sikeresen irányította a prémium abroncsgyártó cég európai üzemét a Hankook Tire helyi bázisának ügyvezető igazgatójaként. Szakértelmének és erőfeszítéseinek köszönhetően az üzem a koronavírus járvány okozta fennakadások ellenére is teljes kapacitással működött és működik most is. Vezetése alatt számos meghatározó autógyártóval született új megállapodás elsőszerelésű abroncsokra, és kitartó munkájának köszönhetően a rácalmási gyár majdnem 900 méret- és modellváltozatban szállít személygépkocsi és SUV abroncsokat az európai piacra. Hwang Seong Hak munkájára továbbra is számít a Hankook: a gyártól búcsúzó ügyvezető új szerepet kap a vállalatcsoporton belül.

(Fotó: Hankook Tire)

 

A rovat további hírei: Közélet

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.