Hatpontos meccset veszített a DAB

spigott - 2021. január 23. 20:50

Hiába állt fel kétgólos hátrányból, a hajrára teljesen szétesett, s végül 7-2-es vereséget szenvedett a Vasastól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hazai környezetben, a Vasas elleni összecsapással folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett volna a fővárosiak ellen, hogy életben tartsa reményeit a rájátszásba kerülésre.

A nyitány azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink remélték, mert hiába szerzett Mazurek már a második percben gólt, a játékvezetők némi videózás után visszavonták a találatot. A folytatás sem volt ráadásul biztató, mert a 3. percben egy saját harmadban eladott korongból Bödök lőtte ki a bal felsőt, megszerezve ezzel a vezetést a fővárosiaknak (0-1). A Ladányi-csapat hozta azt a játékot, amit várni lehetett tőle, sokat korcsolyáztak a vendégek, lőttek mindenhonnan, míg a bikák kissé túlvariálták a játékot, s hiába kerülhettek volna többször is ziccerbe, az utolsó passzokba, lövésekbe rendre hiba csúszott.

Volt tehát honnan javulni a második harmadra, melynek elején ismét beragadtak a mieink, s egy szép kontrából már a 23. másodpercben megduplázta előnyét a vendégcsapat (0-2). Kétgólos hátrányban kezdett el úgy játszani együttesünk, ahogy azt az elejétől kellett volna, s ez meg is hozta az eredményét, mert a 31. percben Kovács használt ki egy emberelőnyt, majd négy perccel később szappanos korongszerzése után Mazurek pókhálózta ki a bal felsőt, s kezdődhetett minden elölről (2-2). Nem tudta azonban kihasználni a lélektani fölényt a DAB sőt, a középkezdés után ismét lekontrázta a mieinket a Vasas, mely Bukor pontos lövésével huszonnégy másodpercen belül visszavette a vezetést (2-3). A második harmad hajrájában Tornyai kezdett ki Dansereau-val, s bár a bunyót a Bikák gólvágója nyerte, ennek örülhettünk utoljára ezen a mérkőzésen.

Képek forrása: DAB

A harmadik felvonás elején ugyanis ismét elaludtak a mieink, s a szólót ezúttal Schmál fejezte be kíméletlenül (2-4). A vendégek innentől kezdve nagyon odafigyeltek védekezésükre, míg a Bikák próbálkoztak ugyan, de egészen egyszerűen nem volt meg bennük az az átütőerő, ami kellett volna a felzárkózáshoz. Az 58. percben kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Leo Gudas, ám egy újabb rossz passzból Bödök lőtt az üresen hagyott kapuba, végleg eldöntve a találkozót (2-5). Ezzel azonban még nem volt vége a mieink kínszenvedésének, mert a hajrára teljesen szétesett a DAB, így előbb Turbucz mattolta Bacashihua kapust, majd hat másodperccel a meccs vége előtt Bödök emberelőnyös gólja alakította ki a 7-2-es Vasas-sikert jelentő végeredményt.

DAB – Opten Vasas HC 2-7 (0-1, 2-2, 0-4)

DAB: Bacashihua – Kovács 1, Pozsár, Dansereau (2), St. Pierre, Szappanos (1) – Gebei B., Vuorijärvi, Azari, Mazurek 1, Turcotte (1) – Dósa, Jakabfy S., Németh, Pihlqvist, Török – Jakabfy Cs., Lencsés, Gebei G., Pinczés O., Tamás. Vezetőedző: Leo Gudas.

Vasas: Tóth – Bukor 1, Léránt, Bödök 4 (1), Czakó (1), Révész (3) – Kováts, Ozols, Schmál 1, Szlama (1), Turbucz 1 – Kmec (1), Tornyai, Páterka, Szalma, Veshutkin (1) – Németh, Seregély (1), Csiki, Mattyasovszky, Odnoga. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.