ISD Dunaferr: tájékoztató a kollektív szerződésről

Öcaline - 2021. január 19. 14:13

Elhalaszthatják a Dunaferr Társaságcsoport Kollektív Szerződése (DTKSz)  megszűnésének időpontját, áll abban a közleményben, amely percekkel ezelőtt élesedett az ISD Dunaferr Zrt. hivatalos honlapján. Az új céldátum április 30., az ajánlatot megkapták az érdekképviseleti szervezetek is. Betűhív közlés.

A téma érzékenységére és fontosságára betűhíven közöljük a Tájékoztató a DTKSz-ről című, a Dunaferr hivatalos honlapján percekkel ezelőtt napvilágot látott,  Evgeny Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató helyettes jegyezte közleményt!

Tisztelt Munkavállalók!

Tájékoztatom Önöket, hogy a jelenlegi helyzetben kollégáimmal együtt azt találtuk a legjobb megoldásnak, hogy a DTKSz megszűnésének időpontját halasszuk egy későbbi időpontra, 2021. április 30-ra. Az erre vonatkozó ajánlatot a mai napon megküldtük a DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a DUNAFERR Ifjúsági Szervezet részére is. A szakszervezetektől azt várjuk, hogy írják alá az elkészített megállapodást, melynek eredményeként a DTKSz hatálya két és fél hónappal meghosszabbodik.

Ez a plusz időtartam kedvező a munkavállalóknak, hiszen ezalatt is változatlan bérezésben és juttatásokban részesülnek.

Ez az időtartam továbbá lehetőséget biztosít arra is, hogy az új kollektív szerződés megkötésére vonatkozó tárgyalásokat lefolytathassuk. Nyilván ennek az is feltétele, hogy a konstruktív együttműködés mindkét szakszervezet részéről biztosítva legyen.
Ennek az együttműködésnek alapköve, hogy szűnjön meg minden rosszhírkeltés a DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezet jelenlegi választott vezetői részéről a DUNAFERR vonatkozásában, továbbá az öncélú, a DUNAFERR-nek és minden munkavállalójának csak kárt okozó jogi viták szűnjenek meg, és helyettük végre érdemi egyeztetések kezdődjenek meg mindkét szakszervezet részéről.

A DTKSz 2021. április 30-ig történő meghosszabbítása akkor fog megtörténni, ha a már a munkáltató oldaláról aláírt megállapodást legkésőbb 2021. január 20. napjának 15 órájáig mindkét szakszervezet szintén aláírja.

(Archív képünk illusztráció)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

"Az én életem a gyár volt..."

"Az én életem a gyár volt..."

2022. jún. 22.

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a közelmúltban dr. Horváth Ákos, a vállalat nyugalmazott műszaki-technológiai főmérnöke. A Borovszky-díjas kiváló mérnök, a DUNAFERR Főtanácsosa személyéhez számos szakmai siker, jelentős termékfejlesztés fűződik. 

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

2022. már. 04.

Közleményt adott ki a termelésről, a háborús helyzethez kapcsolódó segélyalapról  és munkahelyteremtő programról a cégcsoport. Mutatom!

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

2022. jan. 12.

Mikó István befolyással üzérkedés miatt került rács mögé, adta hírül a 24.hu. Visszanéző, súlyos vádakkal, meg a Borkai-ügy, de az csak mellékszál.

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

2021. dec. 23.

Központi beavatkozást sürgetnek a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tagvállalatai.

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

2021. dec. 16.

Egyszerre ígérik múltidéző játéknak, zajos közösségi kísérletnek és fontos összművészeti programnak – vasárnap csalogatják vele a vendégeket a Városháza térre, azért szólok jó időben, mert még közreműködőket is vár a Kortárs Művészeti Intézet. Oké, a Víztorony már foglalt, de ki lesz a Korsós lány?

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

2021. jún. 22.

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.