Nehéz helyzetben a DAB!

doszerk - 2021. február 1. 17:03

Az is elképzelhető, hogy jövőre nem indítanak felnőtt együttest az Erste Ligában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Reggel már beszámoltunk arról, hogy Kovács Bronson Zoltán és Hugo Turcotte is távozik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóitól. Kiesésük természetesen komoly veszteség hokisainknak, akiknek minimálisra csökkentek esélyeik a rájátszás elérésére. A csapat honlapján reagált a történtekre Azari Zsolt klubelnök, aki elárulta, miért engedte el a csapat kapitányát, illetve egyik legjobb góllövőjét is.

- A két játékos kezdeményezte, hogy átmehessen másik egyesülethez játszani, s mindketten arra hivatkoztak, hogy nem látnak esélyt arra, hogy a dunaújvárosi csapat bejusson a rájátszásba, nekik pedig nagyon fontos lenne a szakmai pályafutásuk szempontjából, hogy a rájátszásban is bemutathassák, milyen jó játékosok. Nagyon köszönjük, amit a klubért tettek, s ezt is tiszteletben tartva egyeztem bele a távozásukba, ugyanakkor az anyagi helyzetünket is figyelembe kellett venni a döntésnél, mert a járvány miatt az elmúlt időszakban alaposan meggyengült ezen a téren, költségvetés szempontjából már az utolsó helyre kerültünk az Erste Ligában. Amennyiben egy játékos nem szeretne egy csapatban játszani, azt nem lehet erőltetni, másrészről költségvetési spórolást is jelentett a távozásuk, de igyekszünk a hátrányból előnyt kovácsolni, úgyhogy Leo Gudas vezetőedzővel és a szakmai stábbal azt fogalmaztuk meg, hogy ezáltal sokkal több lehetőséget tudunk adni azoknak a fiataloknak, akik úgy gondolják, hogy a jövőjüket a profi jégkorongban képzelik el, itt Dunaújvárosban.

Nem nagyon van minek örülni idén az Acélbikáknál! (Képek forrása: DAB)

A klubvezető már a jövőről is szót ejtett, ám mint azt megtudtuk, ez sem tűnik rózsásnak, könnyen elképzelhető, hogy a következő szezonban nem lesz felnőtt együttes Dunaújvárosban:

- Ezzel együtt igen kétséges, hogy mi lesz felnőtt csapatunk sorsa, egyáltalán nincsenek jó kilátásaink, s itt elsősorban az anyagi helyzetünkre gondolok, és hát persze a város helyzetére is, ami ugye nagyban befolyásolja a dunaújvárosi jégkorong gazdasági lehetőségeit, mert nagyon nehéz úgy tervezni, ha az ember nem tudja, másnap milyen helyzet elé állítják. Ez a tizenötödik évem volt, amiben profi felnőtt jégkorong csapatot versenyeztettünk az irányításommal, s nem az a célom, hogy feladjam, de látni kell, hogy reálisan nincs túl sok esélye annak, hogy jövőre felnőtt csapat versenyezzen Dunaújvárosban.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.