Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Élesztő: "Kérj egy verset - elmondjuk!"

Öcaline - 2021. március 23. 13:41

Napvilágot látott az Élesztő csoport zászlóbontó eseményéhez kapcsolódó felhívás. Kapcsolódj be, kérd vagy mondd el a kedvenc versed!

Ha még nem tudod, mit is takar az Élesztő néven futó közösségi kezdeményezés, olvasd el a DO idevágó összeállítását – itt a közvetlen link!

Itt az "Élesztő" – verses zászlóbontással! (katt) >> 

A csapat első nyilvános megmozdulása önmagában is egy közösségépítő akció: április 11-én 15 órától élő közvetítés lesz költészet napjához kapcsolódó programmal az Élesztő csoport facebook oldalán. Méghozzá úgy, hogy a műsor nagyobb részét a közönség szerkesztheti a "Kérj egy verset - elmondjuk!" program keretében, Nagy Ervin színész és sok más meghívott vendég közreműködésével.  Figyelem, fontos: verset kérni április 6-ig lehet!

A kéréseket – szerző, cím megjelölésével – közvetlenül a csoport tagjainak megosztásai, posztjai alatt, hozzászólásként lehet rögzíteni, de közvetlenül is el lehet juttatni a műsor szerkesztőihez az elesztodunaujvaros@gmail.com e-mail címen.
És ez még nem minden: a műsorfolyam megálmodói arra is lehetőséget biztosítanak, hogy ki-ki elmondhassa a rendezvény keretében a saját kedvenc versét. Jelentkezni szintén az Élesztő csoport e-mail címén lehet – viszont fontos, hogy erre meglehetősen szűkre szabott a határidő: március 25-én, csütörtökön éjfélig várják a versmondók jelentkezését!

Az összeállítás elején látható a kezdeményezés beharangozó hangképes kedvcsinálója, a friss hírekről, programelemekről az Élesztő csoport facebook felülete ad tájékoztatást!

Itt a közvetlen elérhetőség!

"Élesztő" – facebook (katt) >> 

Kérjetek verset, mondjatok verset – hadd szóljon, hadd szálljon a költemény!

(Illusztráció: "Élesztő" –  címlap- és nyitókép: Várnai Gyula; belső oldali illusztrációk: Korom Károly)

 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: új bemutatóra készül a Bartók társulata

DSTV: új bemutatóra készül a Bartók társulata

2024. ápr. 25.

Molnár Ferenc színművével, A farkas című darabbal folytatódik a Bartók Kamaraszínház bemutatóinak sora, derül ki a DSTV összegzéséből. A produkció érdekessége, hogy jobbára fiatalokból álló alkotócsapat viszi színre a művet Ágoston Péter rendezésében. Hangkép.

DSTV: a költészet csodája Erdős Virággal

DSTV: a költészet csodája Erdős Virággal

2024. ápr. 24.

Remek irodalmi kalandozást hozott a József Attila Könyvtár programja, derül ki a DSTV összegzéséből. Még a magyar költészet napjára időzítve Erdős Virág vendégeskedett a gyermekkönyvtárban – a versek csodavilágába kalauzolta a vendégeket. Hangkép.

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

2024. ápr. 23.

Új kiállításról számol be a DSTV összeállítása az MMK-ból. Az intézmény földszinti folyosógalériáján nyílt meg Gusztos Piroska tárlata a napokban – és a kollekció nem véletlenül viseli az Ecset szerelem címet. Hangkép.

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

2024. ápr. 22.

Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező, filmesztéta lesz az Utószó című irodalmi antológia következő vendége a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután.

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

2024. ápr. 17.

Nagyszabású bemutatóra, valamint rangos szakmai tanácskozásra készül a Magyar Papírmúzeum: a kalligráfia témájára fókuszáló programra pénteken várják a vendégeket.