Dunaújváros Hetilap

Hankook: egyre népszerűbb választás a négyévszakos abroncs

doszerk - 2021. március 22. 18:22

A tavaly berobbant járványveszély felértékelte a saját autó, valamint a biztonságos közlekedés szerepét. A piaci kihívásokra adott hangsúlyos választ a Hankook Tire, méghozzá a kategóriagyőztes négyévszakos abronccsal! (X)

2020-ban alig néhány hét alatt felborult a mindennapok korábbi rendje. Azt ugyan lehetetlen megjósolni, hogy mennyire lesznek tartósak ezek a változások, de az egyértelmű, hogy a járványhelyzet hatására tartósan felértékelődött a saját gépjármű szerepe, az autósok pedig keresik a praktikus és költséghatékony megoldásokat – az igényekre adott válasz egyike a négyévszakos abroncs.

Előnyben a saját autó

A járványhelyzet miatti korlátozások kérlelhetetlenül átszabták az életvitelünket. A kényszerű életmódváltás része sokak számára a távmunka, a szabadidős tevékenységek drasztikus beszűkülése. Lényegesen ritkábban mozdulunk ki otthonról és tudatosan keressük a legrövidebb útvonalakat. Noha a megtett kilométerek számát tekintve kevesebbet autózunk, ha mégis útnak indulunk, lehetőség szerint a saját járművet részesítjük előnyben a tömegközlekedéssel szemben. 
A mobilitás iránti igény nem csökkent, viszont átalakult: az autósok a költségkímélő megoldásokat részesítik előnyben. A Hankook arra számít, hogy a gumiabroncs-értékesítés 2021-ben ezért még inkább a gazdaságos, ugyanakkor nagy teljesítményű, hosszabb élettartammal rendelkező opciók felé mozdul el.

Tudatos használat – négy évszakon át!

A korábbinál tudatosabb autóhasználat megmutatkozik az abroncsválasztásban is: a legfrissebb európai abroncseladási statisztikák megerősítik, hogy egyre több gépjármű-tulajdonos szereltet fel négyévszakos abroncsokat. Az egész évben használható gumik mellett számos érv szól – egyfelől gazdaságos alternatívát jelentenek, másrészt használatukkal elkerülhető a szezonális gumicsere és a sorban állás a gumis műhelyek előtt. 
Az ilyen típusú abroncsok választásánál azonban figyelembe kell venni több szempontot, amire Tomin István, a Hankook Tire műszaki vevőszolgálatának vezetője hívja fel a figyelmet: 
– Alapvetően nem hiába létezik külön téli és külön nyári felszerelés, hiszen ezek célzottan az adott körülményekre lettek tervezve. De a négyévszakos abroncsok sokak számára ideálisak lehetnek, akik városban élnek, átlagosan kevesebbet használják autójukat, télen pedig nagyon ritkán. Ezek az abroncsok természetesen nem fogják elérni a dedikáltan téli vagy nyári abroncsok teljesítményét, de a tesztek is egyre inkább azt igazolják, hogy minőségben komoly fejlődést értünk el – és mára piacvezető technológiával gyártjuk termékeinket.

Miben más a négyévszakos abroncs? 

A kategória képviselőjének a nyári guminál lágyabb a keveréke, hogy hűvösebb időben is tapadjon, ne váljon rideggé. Ránézésre inkább télinek látszik, a felhasznált anyagok tekintetében inkább a nyári felé húz, míg a mintázata a kettő keveréke. Megtalálhatók rajta a téli abroncsok lamellái (a modern abroncsokon Z alakban), amelyek segítik a fékhatást, valamint elvezetik a havat és a sarat a blokkok között lévő árkok felé az abroncs alól. 
Ugyanakkor a nyári abroncsokhoz hasonlóan a felületén látható blokkokat, bordákat hosszanti és keresztirányban barázdák választják el – ezek vezetik el a kerékről az alájuk bekerülő vizet, megakadályozva a csúszást. Mindezek mellett az sem titok, hogy bár a négyévszakos abroncsot költséghatékonyság céljából hosszú távra veszik a tulajdonosok, ám mivel az egész évben az autón van, a használat intenzitásától függően gyorsan kophat.

A kategória legjobbja

A vásárlók bizalmáért persze meg kell dolgozni: a Hankook több mint 20 éves fejlesztési munkájának köszönhetően mára a világ egyik vezető technológiai szereplőjévé vált a négyévszakos futófelületek terén is. A Kinergy 4S 2 négyévszakos személygépkocsi-abroncs – ami Kinergy 4S 2 X néven elérhető SUV-k számára is – évszaktól és időjárástól függetlenül biztosítja a biztonságos vezetés élményét. 
Hogy mennyire jó választás, azt az Auto Bild Allrad tesztje is alátámasztja: a mértékadó német autósmagazin szerkesztői a 2020. év legjobb négyévszakos abroncsának választották – kiemelve remek vezetési tulajdonságait, a dinamikus kormányozhatóságot, a kanyarstabilitást és a meggyőzően rövid féktávot enyhe havazás vagy nedves útfelület esetén is.

(Fotók: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Közélet

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.