ISD Dunaferr: május elején lesz az "igazi" közgyűlés

Öcaline - 2021. március 29. 16:00

Hivatalos közleményben fordult a munkavállalókhoz és a vállalatcsoport partnereihez a ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje – így kívánva tisztázni a elmúlt időszakban történt presztízsromboló eseményeket. És egy fontos bejelentésről is hírt adnak – a hajtás után!

A DO természetesen újra a betűhív közlés útját választotta a nyilvánosság tájékoztatására – a téma fontossága és érzékenysége indokolja ezt – íme, a Dunaferr legfrissebb hivatalos közleménye. 

Tisztelt munkavállalók! Tisztelt partnereink!

Ezúton értesítjük Önöket arról, hogy az ISD Dunaferr Zrt. közgyűlését a Székesfehérvári Cégbíróság összehívta az általunk a mai napon kézhez vett végzéssel – 2021. május 6. napjára. Az ISD Dunaferr Zrt.-nek valóban nagy szüksége van egy megfelelően összehívott, határozatképes közgyűlésre és annak döntéseire.
Minden korábbi, a Taruta érdekcsoport által megkísérelt próbálkozás szabálytalan volt, csak negatív hatásokkal járt, és érvénytelen volt. A 2021. március 26-án, pénteken tartott internetes összejövetel is ezek közé tartozik. Ez az összejövetel azon túlmenően, hogy minden szabályt megszegve, tehát szabálytalanul, jogellenesen került összehívásra és megtartásra (például az alapszabályban előírt 15 nap helyett csupán 1 nappal korábban, az ülésre meg sem hívtak minden részvényest, az ülést nem az arra jogosult két igazgatósági tag hívta össze hanem egy magát Tetjana Taruta meghatalmazottjaként feltüntető személy), azért is eredménytelen volt továbbá mert azon az ISD Dunaferr Zrt. fő részvényese nem jelent meg, így a részvényesek kevesebb mint 0,5 százaléka vett csak részt! Ez a kisebbség semmiféle döntés meghozatalára nem volt jogosult.
Tudjuk, hogy egy Anatolii Tolstoukhov nevű ukrán állampolgár próbálja magát a STEELHOLD Limited képviselőjének kiadni, de neki nincs és soha nem is volt érvényes meghatalmazása, és a meghatalmazás, amire próbál hivatkozni, az ócska hamisítvány. A hamisítás már a meghatalmazás szövegéből is kiolvasható, de mi sem igazolja jobban a hamisítás tényét annál, hogy a hamisított meghatalmazást állítólagosan aláíró személyek mindegyike bíróság előtt tett tanúnyilatkozatot arról, hogy ezt a meghatalmazást ők soha nem írták alá (!), sőt az illetékes Ciprusi Minisztérium is hivatalosan igazolta, hogy az ezen a meghatalmazáson található "Apostille" (azaz a Ciprusi Minisztérium aláíráshitelesítése) nem eredeti, nem valódi. Ezek az egyértelmű nyilatkozatok végleg megerősítik az írásszakértők előzetesen adott véleményét, melyek már korábban valószínűsítették a hamisítás tényét. Bízunk benne, hogy a rendőrség megtalálja a felelősöket.
Amit mi tudunk tenni, az az, hogy mindenkinek nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy semmiféle hitelt ne adjon ezeknek a nyilatkozatoknak, mert azoknak a jogi érvénytelenségen túlmenően a valósághoz sincs semmi közük.
A valósággal kapcsolatban, és ez a lényeg, rögzíthető, hogy a stratégiai partnerünket jelentő SAFIN cég továbbra is részt vesz a gyár működtetésében, ellát bennünket alapanyaggal. Természetesen az alapanyagért fizetni kell, ez történik úgy, hogy a vevőink felé fennálló követeléseinket az alapanyagot részünkre szállító SAFIN cégre engedményezzük, az ISD DUNAFERR Zrt. így tudja csak megfizetni a termeléshez felhasznált, beszállított alapanyagok árát a SAFIN cég részére. Ezzel és csak is ezzel az alapanyagellátással tartható fenn a termelés, és fizethetőek saját bevételeinkből a termeléshez elengedhetetlenül szükséges egyéb költségek, köztük a munkavállalók munkabére. 
Azt is tudnia kell mindenkinek, hogy ezen ukrán csoport támadása, beleértve a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség vezetőinek társaságot lejárató nyilatkozatait is, több milliárd forint veszteséget okoztak már ez idáig is az ISD Dunaferr Zrt.-nek.

Bízunk benne, hogy a bíróság által összehívott májusi közgyűlés végre ki fogja küszöbölni a fennálló problémákat, és mindenki végleg megnyugodhat.

(Archív felvétel: Németh Zsolt)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

2022. jan. 12.

Mikó István befolyással üzérkedés miatt került rács mögé, adta hírül a 24.hu. Visszanéző, súlyos vádakkal, meg a Borkai-ügy, de az csak mellékszál.

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

2021. dec. 23.

Központi beavatkozást sürgetnek a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tagvállalatai.

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

2021. dec. 16.

Egyszerre ígérik múltidéző játéknak, zajos közösségi kísérletnek és fontos összművészeti programnak – vasárnap csalogatják vele a vendégeket a Városháza térre, azért szólok jó időben, mert még közreműködőket is vár a Kortárs Művészeti Intézet. Oké, a Víztorony már foglalt, de ki lesz a Korsós lány?

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

2021. jún. 22.

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

2021. máj. 06.

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.