Napos hét, változékony húsvét előtt állunk

Öcaline - 2021. március 29. 9:26

Tavaszias, de a hónaphoz illően változékony idővel köszönt ránk az április a DO időjárási szakértőjének előrejelzése szerint. Lássuk a részeteket!

"A szerda és a csütörtök lesz a legkellemesebb" – ezzel a felütéssel kezdte szokásos hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szerkesztője. A mai  helyzetkép változékony, de jellemzően tavaszias időt ígér – észak, északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, de zápor csak néhol fordul elő. Az északnyugati szél több helyen élénk, néhol meg is erősödhet – de kellemes időnk lesz, délutánra 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.
A közeli kilátások hasonló mutatókat ígérnek a friss modellek szerint – eleinte erősen felhős, vagy borult lesz az ég, kisebb eső, zápor is előfordulhat, igaz, elsősorban az északi, északkeleti tájakon. Később országszerte csökken, szakadozik a felhőzet – több órára kisüt a nap, és kellemes meleg lesz, térségünkben 18-20 fok körüli csúcsokkal számolhatunk. A folytatás még szebb időt ígér, szerdán ugyan még változékony lehet – nyugaton a több napsütéssel, csapadék nélkül, megélénkülő déli széllel és 20 fok körüli csúcsokkal –, a csütörtök már egyértelműen ragyogó lesz. Az ország nagy részén napsütés ígérkezik, 20-22 fokos csúcsok lehetnek; dübörgő tavasz!
Változékonyra fordul viszont az idő pénteken, és a középtávú előrejelzések specialistája szerint a húsvéti időszak időjárását is a pénteken betörő hidegfront alakítja majd. A front határára szórványosan záporok fordulnak el, megerősödik az északnyugati szél – és jelentősen, 10-15 fok közé esik vissza a hőmérséklet. Az ünnepi időszakban végig számíthatunk változó intenzitású csapadékra – vasárnap átmenetileg csökken a felhőzet, de húsvét hétfőn újra esővel, 12-14 fokos csúcsértékkel számolhatunk.

Teljesíti, amit vállalt – szeszélyes az április, az eleje biztosan!

(Fotó: Így látjuk Mi! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Tűzugrás a Duna-parton Szent Iván éjjelén

Tűzugrás a Duna-parton Szent Iván éjjelén

2021. jún. 22.

Még közös meccsnézéssel is köríti a kínálatot a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület és a Mezőföld Kulturális Egyesület közös programja! A rendezvény ráadásul városunk 70. születésnapja előtt tiszteleg.

Nulla órától harmadfokú hőségriasztás (galériával)

Nulla órától harmadfokú hőségriasztás (galériával)

2021. jún. 22.

Így váljon valóra minden prognózisom: él a vörös kód. Ja igen, az elviselhetetlen hőséget a szabadstrandon hűsölők webgalériájával illusztrálom, irigységtől sárgán.

Nyár, strand, kánikula és kincsvadászat a Szalki-szigeten (galériával)

Nyár, strand, kánikula és kincsvadászat a Szalki-szigeten (galériával)

2021. jún. 21.

A világ első, szabadstrandon üzemelő termelői piacává nőtte ki magát a Dunai Kincses kert kavalkádja, és a röpke szombati, munkaügyi körsétának álcázott bevásárlásom során tapasztaltam, tényleg megjelent a strandoló kincsvadászok.

Kitart a kánikula – brutális értékekkel

Kitart a kánikula – brutális értékekkel

2021. jún. 21.

A DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint már most borítékolom, meghosszabbítják a hőségriasztást. Csak egy adat: szerdán akár 39 fok is lehet! F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Meteo extra: keddig biztosan kitart a hőségriasztás

Meteo extra: keddig biztosan kitart a hőségriasztás

2021. jún. 20.

Az országos tisztifőorvos másodfokú intézkedést rendelt el, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton már az ország nagy részén 25 fok feletti a középhőmérséklet. Keddig él a figyelmeztetés, de persze tovább is tarthat.

Garázsvásár: kalandtúra a kánikulában (galériával)

Garázsvásár: kalandtúra a kánikulában (galériával)

2021. jún. 19.

A kisvonatozás opciójának is hála komoly közösségi eseménnyé izmosodott az Újtelepi Garázsvásár: a Városvédők Újtelepért Egyesület kavalkádján ma vehettek részt a kincsvadászok. Innentől a feladat adott, mindenkinek: sok ilyet még, és ki ne hagyják/hagyjátok!

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

2021. jún. 18.

Az élményfürdő megnyitása és a kapcsolódó akció árnyékában kevesebb szó esett a szabadstrandról, pedig ott is alaposan belehúztak a fürdőzők: az elmúlt napokban is benépesült a plázs a Szalki-szigeten üzemelő fürdőhelyen.