Újabb segítség a kluboknak

doszerk - 2021. március 30. 12:32

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 2021-ben is pályázatot hirdet tagszervezetei számára a helyi szinten megvalósítandó új szakmai projektek beindítására, az eddigiek megerősítésének támogatására, valamint idén először az edzői kompetenciák fejlesztésére. A koronavírus járvány az elmúlt egy évben a sportágat sem kímélte, így idén a keretösszeget is megemelte a szövetség.

"A pályázat sportágunk megerősödését szolgálja, az eszközök beszerzését, valamint a szakmai projektek támogatását" – mondta Boros Gergely az MKKSZ szakmai igazgatója, derült ki az MKKSZ honlapján megjelent beszámolóból. "Újdonság az előző évekhez képest, hogy bekerült az edzői kompetenciákat növelő hazai és külföldi oktatások, tanfolyamok, továbbképzések anyagi támogatása. Emellett a trénerek informatikai eszközök beszerzésére is kérhetnek segítséget, amelyek a Kajak-Kenu Ablak használatát, és a mindennapi munkát is segítik."

Az elnökség hétfői ülésén fogadta el a pályázati felhívás részleteit (A részletes felhívás a cikk alján.). Fontos változás az előző évhez képest, hogy a teljes keretösszeget 20 millió forintról 25 millióra emelték, ebből 7 milliót szánnának a szakmai igazgató által említett képzési támogatásokra. A nyertes pályázatokra elnyerhető összeg maximum 1 millió forint egyesületenként. A további projektlehetőségek között ezúttal is ott van a kenu-, a szlalom- és a szabadidő szakág fejlesztése. "A kenu szakág erősítése évek óta célunk, szeretnénk szélesíteni a bázist, de ugyanez igaz a szlalomra is, főleg úgy, hogy hamarosan Kiskörénél megépül a vadvízi szlalompálya. Ráadásul attól, hogy a kajakos versenyszámokból elvettek az olimpián, a kenunak és a szlalomnak felértékelődött a jelentősége." – árulta el Boros Gergely, majd külön kitért az egyre népszerűbb szabadidős szakágra is.

Képek forrása: MKKSZ

"A szabadidősport nagyon fontos a klubok bevételi forrásainak szempontjából, hiszen ezzel hosszútávon stabilizálhatják saját működésüket. Azt azért tapasztaltuk, hogy a COVID-helyzet ellenére tavaly nagyobb volt az érdeklődés a szabadidős eseményeinkre, mint korábban. Látva csak a 2020-as Balaton-átevezést, ahol egy héttel hamarabb le kellett állítanunk a nevezést, olyan sokan akartak jönni. Ez egyértelműen mutatja a szabadidő szakág erejét. Ezeket a lehetőségeket a klubok is jelzik, rendszeresen tudják hasznosítani, és kiadni a szabadidős eszközeiket."

Boros Gergely elmondta, idén mind a közel 190 tagegyesület pályázhat, beleértve a nagy klubokat is. Hozzátette, eddig is népszerű volt a felhívás, tavaly például 56 pályázat érkezett, és a jelenlegi helyzet miatt idén is sokra számítanak. "Igyekszünk segíteni a klubokat, és plusz forrást adni nekik. Az elmúlt egy évben önkormányzati támogatások sok helyen visszaestek. Ezzel kapcsolatban volt is egy felmérése a szövetségnek, nagyjából 300 millió forint kiesést okozott a sportágnak." – árulta el a szakmai igazgató. A pályázatot postai úton április 9-ig, személyesen pedig április 12-ig lehet eljuttatni az MKKSZ székházába.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.