Dunaújváros Hetilap

Útkeresés: különleges adomány – csak nőknek!

Öcaline - 2021. március 23. 19:36

Utó-nőnapi gesztus, szép kollekció: több mint 130, hasznos holmikat és személyes üzeneteket tartalmazó női táskát adományozott a Székesfehérvári Első Lions Club az Útkeresés Segítő Szolgálatnak – az átadási ceremóniát a Családok Átmeneti Otthonában rendezték a napokban.

Nem mindennapi adománnyal érkeztek a Székesfehérvári Első Lions Club képviselői Dunaújvárosba: női táskákat hoztak a közelmúltban, mégpedig az Útkeresés Segítő Szolgálatnak szánt ajándékként.

Mi fér egy degeszre pakolt női táskába?

A közcímben feltett fogas kérdésre Könnyű Edina, a fehérvári szervezet elnöke válaszolt, egyúttal fellebbentve a fátylat az ajándékozási ceremónia alapjául szolgált gyűjtőakció hátteréről is:
– Egy külföldi példa adta az ötletet, hogy szervezetünk facebook felületén meghirdessük a nőnapi akciót – használt, de még szép és viselhető állapotban lévő női táskákat vártunk az adományozó hölgyektől, amelyeket ráadásul különféle, mindennapos használatra szánt higiéniás és egészségügyi meglepetésekkel töltöttek fel. Kötelező része egy-egy kollekciónak a tusfürdő vagy szappan, fogkefe és fogkrém, valamint az intim betét, de volt, aki parfümmel vagy dezodorral, más kozmetikai termékkel egészítette ki a táskája tartalmát – és sokan személyes üzenettel is kedveskedtek az ismeretlen megajándékozottnak.

Nemes, boldogító gesztus

Az átadás-átvételi ceremónia helyszíne az intézmény kötelékében működő Családok Átmeneti Otthona volt, ahol a Székesfehérvári Első Lions Club képviselőjeként Könnyű Edina mellett Lengyel Kornél alelnök, valamint Ságiné Farkas Gyöngyi, a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége Dunántúli Régiójának elnöke vett részt. A Frangepán utcai intézmény képviseletében Boross Balázs vezető, míg a segítő szolgálat nevében Mészárosné Libor Ágnes igazgató mondott köszönetet a szép gesztusért.

Utóbbi a DSTV kamerája előtt több szempontból is különlegesnek nevezte a kezdeményezést:
– Igazán meglepett bennünket a Székesfehérvári Első Lions Club adománya, nagyon köszönjük! A nőnapra időzített akció valóban nemes és boldogító gesztus, hiszen ezzel olyan rászoruló nőket ajándékozhatunk meg, akik számára különleges értékkel bír az adomány – nem utolsósorban azért, mert ennek révén minden megajándékozott mint nő kap megerősítést. Amikor felmerült az adományozás ötlete, első körben a Családok Átmeneti Otthonának lakóit jelöltük meg célcsoportként, de olyan nagy számú ajándék érkezett, hogy az Útkeresés látókörében lévő asszonyok, édesanyák is részesülhetnek belőle. Nagyon jó ötlet, és nagyon örültünk, hogy a részesei lehettünk az akciónak!

A siker után a folytatás reményében 

Könnyű Edina kérdésünkre megerősítette: a felhívás hatalmas sikert aratott, gyorsan terjedt a nagy közösségi portálon. Végül összességében csodás eredménnyel zárult – a székesfehérvári anyaotthon lakói mellett több mint 130 táskát adományozhattak az Útkeresés Segítő Szolgálatnak.

Mind az Útkeresés, mind a Lions Club képviselői megerősítették, nyitottak hasonló együttműködések előtt – de hogy ez milyen jótét célt szolgál, az még a jövő zenéje!  

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.