Változékony, de egyre melegebb idő!

Öcaline - 2021. március 22. 7:51

A fagyveszély még nem múlt el teljesen, de a hét során egyre melegebb napok köszönthetnek ránk a DO időjárási szakértőjének előrejelzése szerint. A hét végére 20 fok körüli értékekkel számolhatunk – itt a tavasz!

"A héten már 15-19 fok is lehet!" – kezdte hétindító előrejelzését Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus meteorológiai portál szakértő szerkesztője. A mai nap még az átmenet jegyében telik, délig a déli és keleti országrészben akár még hózápor (!!!) is lehet, majd országszerte szakadozott lesz a felhőzet, egyre inkább kisüt a nap. Az északi szél többfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos – még mindig erős hidegfronti hatásokkal számolhatunk, 5-10 fok között alakul a hőmérséklet. 
Változékony időt ígérnek a friss modellek is: kedden hajnalban még fagyveszély fenyegeti a gyümölcsösöket, majd a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak néhol fordul elő zápor (vagy, őrület, hózápor). Az északi szelet még erős lökések kísérik, de nap közben lassú felmelegedés kezdődik – délutánra már az ország nagy részén 10-12 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.
A folytatás ezt a tendenciát erősíti: szerdán és csütörtökön változóan felhős éggel, és lassú, de biztos melegedéssel számolhatunk. Számottevő csapadék nem alakul ki, előbb mérséklődik, majd délnyugatira fordul a szél, enyhébb légtömegeket sodorva térségünkbe. Ennek nyomán csütörtökön már 14-15 fok is lehet a délutáni órákban.
A hét utolsó napjaiban is folytatódik a melegedés – szerencsére a fagyveszély elmúlik, ás a középtávú előrejelzések specialistája szerint pénteken és a hét végén napos és felhős időszakok váltják egymást – egy-egy elvétve előforduló záporral. Még tovább erősödik a nappali felmelegedés: a csúcsértékek elérik a 17-19 fokot, de akár 20 fok feletti csúcsokat is mérhetünk.

Szép idő lesz – a hét végén már igazi tavasz!

(Fotó: Így látjuk Mi! – Józsa Róbert képe)

 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)