Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A könyvtárosokat ünnepelték

Kölesdi Fanni - 2021. április 26. 7:09

Barta Endre és Mezei Zsolt alpolgármesterek, valamint Szántó Péter a kulturális bizottság elnöke a könyvtárosok világnapja alkalmából egy-egy szál virággal köszöntötték a József Attila Könyvtár dolgozóit. Az intézmény munkatársai már nagyon várják, hogy a könyvtár teljes egészében megnyissa kapuit az olvasók előtt. 

A könyvtárosok világnapja célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvtárak és a bennük dolgozók nyújtotta értékekre. Ez alkalomból tettek látogatást  a József Attila Könyvtárban Barta Endre és Mezei Zsolt alpolgármesterek, közösen Szántó Péterrel az Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottság elnökével, és egy-egy szál virággal köszöntötték a dolgozókat.
Barta Endre alpolgármester szerint a könyvtárosok elhivatottságát jól mutatja, hogy mindent megtesznek a városlakókért:
– Ebben a nehéz helyzetben is megtalálták annak lehetőségét, hogy az olvasók nem maradjanak lelki táplálék nélkül: újra üzemelő,  nagysikerű JAKD Pakk Pontjuknak köszönhetően egy előzetesen leadott lista alapján a városlakók ismételten kölcsönözhetnek. Úgy gondolom, nem minden város mondhatja el magáról ezt a fajta kezdeményezést. Köszönjük nekik, hálásak vagyunk és tudjuk, hogy rengeteg olyan tervet szőnek, amely, ha visszakapjuk a régi életünket, biztos vagyok benne, minden itt élőnek meglepetéseket és kellemes, a könyvtár falain belül eltöltött délutánokat ígér. Sok sikert és jó egészséget az egész csapatnak! 
Szántó Péter elmondta: a látogatással lehetősége volt egy kis múltidézésre, az MMK 1974-es megnyitására, amikor még egy intézményként működött a könyvtári és a klubszárny. Mint mondta: felidézhette magában az ott munkával töltött több mint 40 esztendőt, a világnap alkalmából pedig köszönthette a hosszú ideje önálló intézményként működő József Attila Könyvtár dolgozóit.
Mezei Zsolt alpolgármester kiemelte: mindenki nagyon várja már, hogy a kulturális intézmények teljes egészében megnyissák kapuikat, és a nehéz időszakban szőtt tervek megvalósulhassanak. Kitartás és egészséget kívánt a könyvtár minden dolgozójának.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: Harry Potter hete

DSTV: Harry Potter hete

2022. jún. 24.

Elstartolt a tematikus táborok sorozata az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az első hetet Harry Potter kalandjainak szentelték az intézmény munkatársai – a táborozók nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a mozgalmas játékba. Hangkép.

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

2022. jún. 23.

Különleges kínálattal készül az Intercisa Múzeum, de a Kortárs Művészeti Intézet is szélesre tárja a kapuját a Múzeumok Éjszakája országos programsorozata keretében szombaton. Itt a teljes kínálat, percről percre!

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

2022. jún. 20.

Havonta egy vetítés, beszélgetésekkel, káeurópai merítés, remek dokumentumfilmek – kedden startol a Kinedok Magyarország és a Szertelen Ház MRE Újváros Drogambulancia sorozata, a Szabad Szemmel. Díjnyertes nyitány!

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

2022. jún. 20.

Remek kiállítással folytatódott az Inrtercisa Múzeum időszakos bemutatóinak sora: a Selmeci diákhagyományok Dunaújvárosban című gyűjtemény péntek óta látható az intézményben. 

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

2022. jún. 19.

Táborral, színpadi programokkal és kamionos városjáró turnéval tér vissza a tavaly nagy sikert aratott CityRocks városunkba – három napig tart a buli, máris mutatom a kínálatot!

DSTV: kitelepült a könyvtár

DSTV: kitelepült a könyvtár

2022. jún. 19.

Színes foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtár Béke városrészi "kitelepülése", játékos és mesés kínálata már a vakációt előlegezte  meg a résztvevőknek a napokban. Hangkép.
 

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

2022. jún. 17.

Fotógyűjtő akciót hirdet a Sugárúti Fesztivál szervező csapata – a város emblematikus főutcájának nagy közös fotóalbumát szeretnék létrehozni! Régi képeket várnak, de egy megosztás is sokat segíthet! Felhívás.