Dunaújvárosi Óvoda: már csak ma lehet iratkozni!

doszerk - 2021. április 8. 7:54

A járványhelyzet miatt módosult a beiratkozás rendje, ráadásul a határidő is lejár ma, figyelmeztet a város hivatalos oldalán megjelent összegzés. Minden kicsit vár a Dunaújvárosi Óvoda – lépjenek a körbe!

Az érintett szülők ma még beírathatják gyermeküket az óvodába – 8 és 17 óra között tart a beiratkozás. A járványügyi helyzetre tekintettel azonban a beiratkozások rendje idén is más, mint korábban megszokhatták.

Három tagintézmény közül választhatnak

Az intézmény tájékoztatása szerint a szülőknek ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot, amelyen az alapadatok mellett meg kell jelölniük azt a három tagóvodát, amelyek közé szeretnék, hogy a gyermek felvételt nyerjen, mondta Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője:
– A járványügyi helyzet okozta szigorítások miatt intézményeinkről csak online tájékozódhatnak a szülők. Korábban az volt a bevett szokás, hogy a szülők a beíratás előtti időszakban személyesen tekinthetik meg az általuk preferált intézményeket, megismerkedhetnek az óvónőkkel és ezáltal könnyebb az óvoda kiválasztása. Idén azonban – akár csak tavaly – a pandémia miatt ez elmarad.
A szülők döntését az online térbe költöztetett részletes tájékoztatókkal segítik, emelte ki az intézményvezető. Frissítették a Dunaújvárosi Óvoda honlapját is:
– Az új felületen mind a 12 óvoda rövid ismertetője és programja megtalálható, segítséget nyújtva ezzel a szülőknek a választásban. Mindezek mellett a beiratkozáshoz szükséges adatlapot is itt találják meg, amelyet a valós adatok alapján kérünk kitölteni. 
A kitöltés után a szülők aláírva, beszkennelve elküldhetik a beiratasovoda@gmail.com e-mail címre, vagy papíralapon az erre a célra a Lilla közi intézményünkben kihelyezett gyűjtődobozba is bedobhatják azt április 7-én és 8-án 17 óráig, részletezte a jelentkezés menetét Gyenes Józsefné.
Az intézményvezető kiemelte még, hogy a szülőknek az adatlapon három óvodát kötelező megjelölniük. Arra kéri őket, hogy azt a három óvodát jelöljék meg, ahová szívesen íratnák be a gyerkőcüket. 

Sok szempont után döntenek

Az intézményvezető szerint igencsak összetett, hogy egy gyermek melyik óvodába kerül, hiszen sok szempontot figyelembe kell venniük. Ilyen például az, hogy az adott óvoda milyen távolságra helyezkedik el a lakóhelytől, illetve a szülő munkahelyétől:
– Sokszor ér bennünket az a vád, hogy nem kerül be a kisgyermek abba az óvodába, ahová körzetileg tartozik. Tudni kell azonban, hogyhogy ha egy szülő a közelben dolgozik, de egy másik városrészben él, és az indokai között szerepel, hogy munkába menet beadja a gyermeket az óvodába, és hazafelé el tud érte jönni, mert így időben jobb neki, ugyanolyan prioritást élvez, mint aki ott lakik az adott körzetben.
Barta Endre alpolgármester a beiratkozás menetéről elmondta: a jelenlegi járványügyi helyzet mindannyiunkat próbára tesz. A március 8-ától a kormány által elrendelt rendkívüli szünet az óvodákban még inkább megnehezíti a szülők hétköznapjait. Ugyanakkor kiemelte, hogy az intézmények ez alatt az idő alatt is gondoskodnak a felügyeletről, az óvodai dolgozók pedig lelkiismeretesen ellátják a munkájukat. Bízik abban, hogy az óvodai beíratások zökkenőmentesen zajlanak majd, köszönhetően a szülők együttműködésének.
A Dunaújvárosi Óvoda 12 tagóvodájáról, a körzethatárokról és a beíratás menetéről további részleteket az intézmény hivatalos oldalán találhatnak. A jelentkezési lap, valamint a szülői nyilatkozat onnan is letölthető – de szintén megtalálják az alábbi alkalmi linkárban –, valamint nyomtatott formában is hozzájuthatnak a Dunaújvárosi Óvoda (Lilla köz 1. ) portáján.

Kapcsolódó tartalmak:

Dunaújvárosi Óvoda – hivatalos oldal (katt) >>

Jelentkezési lap .doc (katt) >> 
Szülői nyilatkozat .doc (katt) >>  

(Archív képünk illusztráció)
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.