Dunaújvárosi Óvoda: már csak ma lehet iratkozni!

doszerk - 2021. április 8. 7:54

A járványhelyzet miatt módosult a beiratkozás rendje, ráadásul a határidő is lejár ma, figyelmeztet a város hivatalos oldalán megjelent összegzés. Minden kicsit vár a Dunaújvárosi Óvoda – lépjenek a körbe!

Az érintett szülők ma még beírathatják gyermeküket az óvodába – 8 és 17 óra között tart a beiratkozás. A járványügyi helyzetre tekintettel azonban a beiratkozások rendje idén is más, mint korábban megszokhatták.

Három tagintézmény közül választhatnak

Az intézmény tájékoztatása szerint a szülőknek ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot, amelyen az alapadatok mellett meg kell jelölniük azt a három tagóvodát, amelyek közé szeretnék, hogy a gyermek felvételt nyerjen, mondta Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője:
– A járványügyi helyzet okozta szigorítások miatt intézményeinkről csak online tájékozódhatnak a szülők. Korábban az volt a bevett szokás, hogy a szülők a beíratás előtti időszakban személyesen tekinthetik meg az általuk preferált intézményeket, megismerkedhetnek az óvónőkkel és ezáltal könnyebb az óvoda kiválasztása. Idén azonban – akár csak tavaly – a pandémia miatt ez elmarad.
A szülők döntését az online térbe költöztetett részletes tájékoztatókkal segítik, emelte ki az intézményvezető. Frissítették a Dunaújvárosi Óvoda honlapját is:
– Az új felületen mind a 12 óvoda rövid ismertetője és programja megtalálható, segítséget nyújtva ezzel a szülőknek a választásban. Mindezek mellett a beiratkozáshoz szükséges adatlapot is itt találják meg, amelyet a valós adatok alapján kérünk kitölteni. 
A kitöltés után a szülők aláírva, beszkennelve elküldhetik a beiratasovoda@gmail.com e-mail címre, vagy papíralapon az erre a célra a Lilla közi intézményünkben kihelyezett gyűjtődobozba is bedobhatják azt április 7-én és 8-án 17 óráig, részletezte a jelentkezés menetét Gyenes Józsefné.
Az intézményvezető kiemelte még, hogy a szülőknek az adatlapon három óvodát kötelező megjelölniük. Arra kéri őket, hogy azt a három óvodát jelöljék meg, ahová szívesen íratnák be a gyerkőcüket. 

Sok szempont után döntenek

Az intézményvezető szerint igencsak összetett, hogy egy gyermek melyik óvodába kerül, hiszen sok szempontot figyelembe kell venniük. Ilyen például az, hogy az adott óvoda milyen távolságra helyezkedik el a lakóhelytől, illetve a szülő munkahelyétől:
– Sokszor ér bennünket az a vád, hogy nem kerül be a kisgyermek abba az óvodába, ahová körzetileg tartozik. Tudni kell azonban, hogyhogy ha egy szülő a közelben dolgozik, de egy másik városrészben él, és az indokai között szerepel, hogy munkába menet beadja a gyermeket az óvodába, és hazafelé el tud érte jönni, mert így időben jobb neki, ugyanolyan prioritást élvez, mint aki ott lakik az adott körzetben.
Barta Endre alpolgármester a beiratkozás menetéről elmondta: a jelenlegi járványügyi helyzet mindannyiunkat próbára tesz. A március 8-ától a kormány által elrendelt rendkívüli szünet az óvodákban még inkább megnehezíti a szülők hétköznapjait. Ugyanakkor kiemelte, hogy az intézmények ez alatt az idő alatt is gondoskodnak a felügyeletről, az óvodai dolgozók pedig lelkiismeretesen ellátják a munkájukat. Bízik abban, hogy az óvodai beíratások zökkenőmentesen zajlanak majd, köszönhetően a szülők együttműködésének.
A Dunaújvárosi Óvoda 12 tagóvodájáról, a körzethatárokról és a beíratás menetéről további részleteket az intézmény hivatalos oldalán találhatnak. A jelentkezési lap, valamint a szülői nyilatkozat onnan is letölthető – de szintén megtalálják az alábbi alkalmi linkárban –, valamint nyomtatott formában is hozzájuthatnak a Dunaújvárosi Óvoda (Lilla köz 1. ) portáján.

Kapcsolódó tartalmak:

Dunaújvárosi Óvoda – hivatalos oldal (katt) >>

Jelentkezési lap .doc (katt) >> 
Szülői nyilatkozat .doc (katt) >>  

(Archív képünk illusztráció)
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV : készségfejlesztés a Móriczban

DSTV : készségfejlesztés a Móriczban

2021. okt. 27.

Rendhagyó bemutató órába enged bepillantást a DSTV összeállítása. A Móricz iskola nebulói sok-sok játékkal fűzerezett készségfejlesztő foglalkozáson vehettek részt. Hangkép.
 

Képezze magát a Pannon kínálta lehetőségeket kihasználva!

Képezze magát a Pannon kínálta lehetőségeket kihasználva!

2021. okt. 27.

Érdemes jelentkezni a Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium novemberben kezdődő képzéseire! (X)

DSTV: mozgalmas és színes Gárdonyi gála

DSTV: mozgalmas és színes Gárdonyi gála

2021. okt. 23.

Gálával ünnepelt a Gárdonyi iskola, derül ki a DSTV összeálíltásából. A tánc tagozatára méltán büszke intézmény ugyan 41 éve bontott zászlót, de a korábbi korlátozások miatt a fennállása 40. jubileumára is emlékezett a Kultik Moziban rendezett eseményen. Hangkép.

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban

Nyílt nap és Halloween-party a Pannonban

2021. okt. 21.

A hagyományostól eltérő módon, de hagyományos programként ismét Nyílt napot szervez a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziuma október 22-én, pénteken, 15 órakor az intézmény udvarán. (X)

Hankook: legyen ön "Az év digitális oktatója"!

Hankook: legyen ön "Az év digitális oktatója"!

2021. okt. 15.

Új elemmel bővítette népszerű programját, idén pedagógusok pályázatait várja a Hankook Tire november 2-ig. Újra itt a HOPP – katt a részletekért! (X)

Vasvári 70: aszfalton az iskolatörténet (galériával)

Vasvári 70: aszfalton az iskolatörténet (galériával)

2021. okt. 12.

Remek akcióval ért véget a jubileumi Vasvári-hét: az idén 70 éves születésnapját ünneplő intézmény diákjai aszfaltrajzokon emlékeztek és emlékeztettek az évfordulóra.

Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

Országos versenyen aratott diadalt a Móricz

2021. okt. 11.

Két rangos elismerést is kivívott az intézmény, ezúttal ráadásul nem az ének-zene frontján: a Móricz udvarára telepített iskolakert lett díjazott egy országos erőpróbán. Gratulálunk a diadalhoz!