Dunaújváros Hetilap

"... igenis van megújulás!"

doszerk - 2021. április 5. 7:27

"Nem tudom, hogy mennyit kell még így kibírnunk. Csak azt tudom, hogy mi, dunaújvárosiak eddig példásan helytálltunk." – Pintér Tamás polgármester ünnepi köszöntője.

Tisztelt dunaújvárosiak!

Előre állítottuk az órát, tovább van világos. Éledezik a természet, melegszik az idő. Az egyébként is idegőrlő korlátozások ilyenkor a legrosszabbak, hiszen mindannyian szeretnénk kint lenni a természetben, korlátozások nélkül.
Most ráadásul itt van húsvét ünnepe is, ami mindannyiunknak ad valamit. Sokunknak fontos vallási ünnep, sőt, a legfontosabb, amikor megtelnek a templomaink. Másoknak fontos népszokás kötődik a húsvéthoz, hiszen a lányok, asszonyok meglocsolása nem maradhat el. Sajnos azonban most, a tavalyihoz hasonlóan mégis elmarad. Nehéz ezt elfogadni, és még nehezebb betartani. A korlátozások sosem könnyűek, de amikor az ünnepeinket teszi lehetetlenné, azt nagyon nehéz higgadtan elfogadni. Mert ezek azok a napok, amik színt hoznak a dolgos hétköznapjainkba. Amikor együtt lehet a család, a barátok köre.

Nem tudom, hogy mennyit kell még így kibírnunk. Csak azt tudom, hogy mi dunaújvárosiak eddig példásan helyt álltunk.

Tudom, hogy ez most is így lesz, mert egy ilyen közösségben, mint a miénk, fontosak az idősek, a betegek és fontosak a fiatalok is, hiszen az ő munkájuk is nélkülözhetetlen a mindennapjainkhoz.
Mindenkinek köszönöm az eddigi helytállást. Tudom, hogy egy ilyen megfeszített időszak után már-már ott tartunk, hogy nem hiszünk senkinek, de éppen a húsvét, a feltámadás ünnepe, a tavasz, a természet újjáéledésének időszaka mutatja meg nekünk, hogy igenis van megújulás! Ez most is így lesz. Ehhez kívánok minden dunaújvárosinak türelmet, és hálásan köszönöm az eddigi helytállásukat.

Mindannyiuknak áldott, békés húsvéti ünnepetek kívánok!

Pintér Tamás
polgármester

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!