Dunaújváros Hetilap

"... igenis van megújulás!"

doszerk - 2021. április 5. 7:27

"Nem tudom, hogy mennyit kell még így kibírnunk. Csak azt tudom, hogy mi, dunaújvárosiak eddig példásan helytálltunk." – Pintér Tamás polgármester ünnepi köszöntője.

Tisztelt dunaújvárosiak!

Előre állítottuk az órát, tovább van világos. Éledezik a természet, melegszik az idő. Az egyébként is idegőrlő korlátozások ilyenkor a legrosszabbak, hiszen mindannyian szeretnénk kint lenni a természetben, korlátozások nélkül.
Most ráadásul itt van húsvét ünnepe is, ami mindannyiunknak ad valamit. Sokunknak fontos vallási ünnep, sőt, a legfontosabb, amikor megtelnek a templomaink. Másoknak fontos népszokás kötődik a húsvéthoz, hiszen a lányok, asszonyok meglocsolása nem maradhat el. Sajnos azonban most, a tavalyihoz hasonlóan mégis elmarad. Nehéz ezt elfogadni, és még nehezebb betartani. A korlátozások sosem könnyűek, de amikor az ünnepeinket teszi lehetetlenné, azt nagyon nehéz higgadtan elfogadni. Mert ezek azok a napok, amik színt hoznak a dolgos hétköznapjainkba. Amikor együtt lehet a család, a barátok köre.

Nem tudom, hogy mennyit kell még így kibírnunk. Csak azt tudom, hogy mi dunaújvárosiak eddig példásan helyt álltunk.

Tudom, hogy ez most is így lesz, mert egy ilyen közösségben, mint a miénk, fontosak az idősek, a betegek és fontosak a fiatalok is, hiszen az ő munkájuk is nélkülözhetetlen a mindennapjainkhoz.
Mindenkinek köszönöm az eddigi helytállást. Tudom, hogy egy ilyen megfeszített időszak után már-már ott tartunk, hogy nem hiszünk senkinek, de éppen a húsvét, a feltámadás ünnepe, a tavasz, a természet újjáéledésének időszaka mutatja meg nekünk, hogy igenis van megújulás! Ez most is így lesz. Ehhez kívánok minden dunaújvárosinak türelmet, és hálásan köszönöm az eddigi helytállásukat.

Mindannyiuknak áldott, békés húsvéti ünnepetek kívánok!

Pintér Tamás
polgármester

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Már díszbe öltöztették a város főterét

Már díszbe öltöztették a város főterét

2023. dec. 01.

Gőzölgő forró csoki és tea, forralt bor, valamint kürtős kalács illata csalogat a város főterére december 3-tól, advent első vasárnapjától, ugyanis ekkor nyílik a már hagyománynak számító Adventi Forgatag kapuja. 

Ismét rengetegen voltak kíváncsiak a Dunaújvárosi Estek vendégére

Ismét rengetegen voltak kíváncsiak a Dunaújvárosi Estek vendégére

2023. dec. 01.

A Dunaújvárosi Estek elnevezésű rendezvénysorozat minden hónapban egy-egy jeles közéleti személyt, neves előadót, vagy egy-egy húsba vágó téma szakértőjét hozza el Dunaújvárosba. 

Ételt osztottak, ami minden napra igényelhető

Ételt osztottak, ami minden napra igényelhető

2023. dec. 01.

A Szociális Konyha ez év májusában indította el szolgáltatását, aki pedig regisztrál és igényli, minden nap egy tál meleg ételt vihet haza. 

A többi várossal együtt sajnos Dunaújváros is érintett...

A többi várossal együtt sajnos Dunaújváros is érintett...

2023. nov. 30.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze szerda délelőttre Pintér Tamás polgármester. A rendkívüli ülés összehívására a Modern Városok Program, egyes pályázatok lezárása, továbbá egyéb határidős döntések meghozatala miatt volt szükség.

Felújítják a Bercsényi utcai buszmegállót

Felújítják a Bercsényi utcai buszmegállót

2023. nov. 30.

A Bercsényi utcai buszmegálló teljes felújítása kezdődött meg a közelmúltban. A DVG munkatársai a helyszínen szétszerelték, elszállították és teljesen felújítva viszik majd vissza néhány héten belül. Mezei Zsolt, a terület önkormányzati képviselője szerint a megálló megérett a felújításra.

Jövőre is remek programokat ígér a város

Jövőre is remek programokat ígér a város

2023. nov. 30.

2024-ben sem maradunk nagy önkormányzati rendezvények nélkül. Pintér Tamás polgármester tájékoztatón beszélt arról, hogy mikor és milyen rendezvények lesznek Dunaújvárosban. 

Ismét Hankook abroncsokat kaptak a rendvédelmis autók

Ismét Hankook abroncsokat kaptak a rendvédelmis autók

2023. nov. 29.

Kora tavasszal száznyolc gumiabroncsot adományozott a Hankook a város közfeladatot ellátó rendvédelmi szervezeteinek. A napokban folytatta nemes sorozatát a koreai cég, és megérkeztek az új szezon abroncsai is.