Kiemelkedő időszak volt az oltások terén

Öcaline - 2021. április 8. 17:41

Két fontos mérföldkőhöz érkezett a hazai oltóprogram kedden, hangzott el az operatív törzs szerdai tájékoztatóján: átlépték a 2,5 millió beoltotti számot, és több mint 1 millióan a második oltást is megkapták.

Míg korábban a legveszélyeztetettebb korosztályt oltották a háziorvosok, már minden praxisban és központi oltóponton az aktív korosztályt is oltják, emelte ki György István, az országos oltási munkacsoport vezetője.

Van, ahol már nem fertőz

Örömteli, hogy azokban a csoportokban, ahol a védőoltásokat már célzottan beadták – így az egészségügyi dolgozóknál vagy az idősotthonokban –, jelentősen csökkent a megbetegedések száma. Ezért arra biztat mindenkit, hogy regisztráljon – a védőoltás életet menthet. Aki jelentkezik, rövid időn belül sorra kerülhet, tette hozzá a munkacsoport vezetője.
A közelmúltban egy másik célcsoport, a pedagógusok oltása is megkezdődött; több mint százezer pedagógus kapta meg az oltást, kedden pedig újabb több mint százezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott SMS-ben behívót soron kívüli oltásra.

A vakcinák mennyisége dönt

A munkacsoport vezetője a következő időszak oltási tervéről elmondta, még mindig erősen megköti a kezüket a rendelkezésre álló vakcinák mennyisége. Ismertette: 3,9 millióan regisztráltak, közülük 1,6 millióan még várnak az oltásra. Ennyi vakcina továbbra sincs az országban, ezért továbbra is az határozza meg az oltás ütemét, hogy mikor és mennyi vakcina érkezik. A következő napokban kétfajta vakcinával tudnak oltani: a múlt héten érkezett Szputnyikkal és a szerdán érkezett Pfizerrel.

Az oltása elektronikus úton az alábbi címen lehet jelentkezni!

Vakcinainfó – online regisztráció (katt) >>

(Forrás és fotó: koronavirus.gov.hu)

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

DSTV: újra Dunai Kincses Kert a Szalki-szigeten

2022. szep. 29.

Közismert és közkedvelt forgatagról tudósít a DSTV összeállítása. A nyári szünet után újra a Szalki-sziget adott otthont a Dunai Kincses Kert helyi termelői piac és kézműves vásár kavalkádjának – a szokott színvonalon és sikerrel. Hangkép.

Lételemed a változás?

Lételemed a változás?

2022. szep. 26.

Vannak emberek, akik imádják az állandóságot, akiknek a kiszámíthatóság a fontos. Akik akkor érzik jól magukat, amikor minden a megszokott mederben halad. (X)

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

Felhős, változékony, csapadékos időszak következik

2022. szep. 26.

Egymást érik a frontok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét közepén lehet egy kis szünet, de a végére megint bőven kapunk az égi áldásból.

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

Lehet divatos és egyben biztonságos egy munkaruházat?

2022. szep. 25.

A munkavédelmi ruházat viselése számtalan munkakörben nemcsak törvényi előírás miatt szükséges, hanem valóban életünket, egészségünket védi. (X) 

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

A nyári szünet után újra itt a Dunai Kincses Kert!

2022. szep. 23.

Több mint hetven árus kínálja a portékáját az őszköszöntő eseményen – a termelői piac és kézműves vásár a Szalki-szigetre tér vissza szombaton délután!

Miért jó a szakállbeültetés?

Miért jó a szakállbeültetés?

2022. szep. 22.

Szinte hihetetlen, de azzal kapcsolatban is végeztek már kutatásokat, hogy a nők kihez vonzódnak jobban. A szakállas vagy a simára borotvált férfiakhoz? (X)

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

Segítség a PMP vizsgára történő felkészüléshez

2022. szep. 21.

A PMP vizsgára való felkészülés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen rengeteg kérdésre kell rövid idő alatt választ adni. (X)