Dunaújváros Hetilap

Tavaszi megújulás a Technikumban

Kölesdi Fanni - 2021. április 14. 9:25

A Technikum városrészben várható apróbb fejlesztéseket és a tavaszi munkálatokat tekintette át Mezei Zsolt alpolgármester, a 7. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A helyszíni szemlére a Városüzemeltetési Osztály két szakembere is elkísérte. 

A Bocskai utca mögött, a Kádár-völgy felső részén kezdődött a mustra – ezen a területen ugyanis egy nagyobb füves tér található, kihasználatlanul. A várható fejlesztéseket Mezei Zsolt alpolgármester ismertette lapunknak: 
– Itt szeretnénk a lakosoknak egy, a tömegsportra és a szabadidő eltöltésére alkalmas parkot kialakítani. Ennek első lépése, hogy egy közel 300 méter hosszú murvás futópályát hozzunk létre, amelynek az egyik sarkában egy felnőtt játszóteret kívánunk létesíteni, ahol kedvükre edzhetnek az itt élők.
 Mint mondta, a Kádár-völgy szélén lévő lépcsősor kivilágítatlanságát illetően több lakossági jelzés is érkezett: 
– Az arborétumhoz levezető lépcső jelenleg kivilágítatlan, így az az esti órákban nem túl biztonságos – ezt több, a körzetemben élő lakó jelezte már, így a lépcsősorhoz az elkövetkezendő időszakban napelemes kandelábereket tervezünk kihelyezni. 
Mezei Zsolt úgy fogalmazott, korábban megfogadta, hogy a Technikum városrész "nem lesz mostohagyerek". A körzet képviselőjeként mindent megtesz ennek érdekében – a Bocskai utca mögötti udvarokban is több változtatást tervez. Ilyen például a szemétgyűjtők kihelyezése, és a padok kijavítása:
– A Rákóczi tér, Esze Tamás utca, Gábor Áron utca által körbefogott udvarok állapotán van mit javítani. Itt több pad is javításra szorul. Úgy érzem, kihasználatlanok az itt lévő udvarok, szeretném, ha a lakók szívesen ülnének ki beszélgetni, az unokákkal játszani.
Mezei Zsolt a körzet-szemle kapcsán megemlítette még, hogy a Gábor Áron utcai központi orvosi rendelőhöz két padot helyeznek majd ki, hogy a várakozóknak lehetőségük legyen leülni.

(Fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.