Dunaújváros Hetilap

DKIK: gyakorlati oktatókat képeznek

Öcaline - 2021. május 5. 9:36

Gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK): a kurzus meghatározott keretszámmal, támogatott formában kezdődhet – már lehet jelentkezni, tételes tudnivalók a hajtás után.

A kamara hivatalos oldalán megjelent összegzés szerint az 50 órás felkészítési program célja a tanulókkal oktatóként foglalkozó szakemberek egységes követelményrendszer alapján történő felkészítése. Egyértelmű feladat a tanulóképzéssel kapcsolatos oktatói, gyakorlatvezetői tevékenység minőségi, magas szintű, a mai kor követelményeinek és kihívásainak megfelelő ellátására.
A kamarai gyakorlati oktatói képzésre és vizsgára való jelentkezés feltétele az adott szakmában az állam által elismert szakképesítés, valamint 5 éves szakirányú szakmai gyakorlat igazolása.
A DKIK Szakképzési Csoportja jegyezte tájékoztató szerint a felkészítési program vizsgával zárul, amely egy online írásbeli vizsgából és egy szóbeli gyakorlati vizsgából áll.
Mentesül a kamarai gyakorlati oktatói vizsga letétele alól az, aki rendelkezik mester végzettséggel, vagy szakirányú szakképzettséggel, az oktatott szakképesítésnek megfelelő felsőfokú végzettséggel és 2 év szakmai gyakorlattal. Szintén mentességet élvez, aki szakirányú szakképzettsége mellett bármilyen felsőfokú végzettséggel és 5 év szakmai gyakorlattal bír, illetve az is, aki betöltötte a 60. életévét.
A képzéstámogatott formában szervezi a DKIK: a kurzus és a vizsgáztatás fajlagos költsége bruttó 91 ezer 440 forint, ebből önrészként bruttó 22 ezer 860 forintot kell megfizetni – a fennmaradó részt a program finanszírozza.
A képzés résztvevői kérik, az érdekélődők részvételi szándékukat legkésőbb május 31-ig jelezzék a hivatalos kamarai oldalról letölthető jelentkezési lap kitöltésével. Figyelem, fontos: a létszámkeret betöltését követően már csak a következő évben szerveznek hasonló kurzust.

A program további részleteiről személyesen a DKIK Piac téri Szolgáltatóházban lévő irodájában, telefonon a 25/501-951-es számon nyújtanak felvilágosítást.

(Forrás és fotó: DKIK)
 

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!