Dunaújváros Hetilap

Feloldották a látogatási tilalmat kórházban

Öcaline - 2021. május 23. 19:09

De nagyon szigorú rendszabályokat kell betartani. És a COVID-betegek látogatása továbbra is tilos!

Részletes tájékoztatóval szolgált a látogatási tilalom részleges feloldásáról a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet – az új szabályok péntek délután óta érvényesek, az országos enyhítésekkel párhuzamosan léptek életbe. 

Óvatos nyitás, kivételes szabályok

A lényeg, hogy feloldották a látogatási tilalmat, kivéve a Covid-19 fertőzés miatt kezelt betegek vonatkozásában. A látogatási rend azonban továbbra is szigorú feltételeket támaszt – így például a látogatónak érvényes védettségi igazolvánnyal vagy – annak hiányában – a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel kell rendelkeznie. Ez a 18 év alatti látogatókra is vonatkozik. A dokumentumok egyikét a portaszolgálat munkatársának, illetve kérésre a betegellátó osztályon is be kell mutatni.
Egy beteghez naponta egy látogató mehet be, maximum 60 perces időtartamra. A látogatási tilalom alól több kivételt is említ a kórházi összegzés. Így a higiénés szabályok, betartása, védőfelszerelés használata mellett a súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodhat, s szintén ez érvényes a kiskorú beteg esetén szülőjére, törvényes képviselőjére vagy az általuk megjelölt személyre. Szülő nő által megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt – kivéve a császármetszés időtartama – folyamatosan vele lehet, illetve egy adott fekvőbeteg-ellátó osztály vezetője egyedi méltányosság keretében – kockázatbecslést követően, mérlegelt és indokolt esetben – a fentieken túl is adhat látogatási engedélyt. 

Rend a lelke; marad a szigor

A kórházban a látogatási idő hétköznapokon 16-18, míg hétvégén és ünnepnapokon 14-16 óra között  tart. Fontos, hogy a látogatás csakis szigorú egészségvédelmi szabályok betartása mellett lehetséges. Így az intézménybe továbbra is testhőmérséklet mérést követően lehet belépni, a maszk orrot, szájat eltakaró használata kötelező. 
Azon betegek számára, akikhez nem mehet látogató, csomag névvel, osztállyal, kórteremszámmal ellátottan a főportán helyezhető el.

A fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében kérik a fenti intézkedések szíves betartását – egyúttal köszönjük a hozzátartozók eddigi és jövőbeni együttműködését!

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Közélet

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!

Gazdag közösségi programokkal készülnek

Gazdag közösségi programokkal készülnek

2022. júl. 01.

A megyés püspök fogadása koronázza meg a dunaújvárosi római katolikus közösség nyár eleji programjait – Spányi Antal főpásztor szombaton áldja meg a Krisztus Király Főtemplom kilencedik festett üvegablakát.