Dunaújváros Hetilap

Feloldották a látogatási tilalmat kórházban

Öcaline - 2021. május 23. 19:09

De nagyon szigorú rendszabályokat kell betartani. És a COVID-betegek látogatása továbbra is tilos!

Részletes tájékoztatóval szolgált a látogatási tilalom részleges feloldásáról a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet – az új szabályok péntek délután óta érvényesek, az országos enyhítésekkel párhuzamosan léptek életbe. 

Óvatos nyitás, kivételes szabályok

A lényeg, hogy feloldották a látogatási tilalmat, kivéve a Covid-19 fertőzés miatt kezelt betegek vonatkozásában. A látogatási rend azonban továbbra is szigorú feltételeket támaszt – így például a látogatónak érvényes védettségi igazolvánnyal vagy – annak hiányában – a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel kell rendelkeznie. Ez a 18 év alatti látogatókra is vonatkozik. A dokumentumok egyikét a portaszolgálat munkatársának, illetve kérésre a betegellátó osztályon is be kell mutatni.
Egy beteghez naponta egy látogató mehet be, maximum 60 perces időtartamra. A látogatási tilalom alól több kivételt is említ a kórházi összegzés. Így a higiénés szabályok, betartása, védőfelszerelés használata mellett a súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodhat, s szintén ez érvényes a kiskorú beteg esetén szülőjére, törvényes képviselőjére vagy az általuk megjelölt személyre. Szülő nő által megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt – kivéve a császármetszés időtartama – folyamatosan vele lehet, illetve egy adott fekvőbeteg-ellátó osztály vezetője egyedi méltányosság keretében – kockázatbecslést követően, mérlegelt és indokolt esetben – a fentieken túl is adhat látogatási engedélyt. 

Rend a lelke; marad a szigor

A kórházban a látogatási idő hétköznapokon 16-18, míg hétvégén és ünnepnapokon 14-16 óra között  tart. Fontos, hogy a látogatás csakis szigorú egészségvédelmi szabályok betartása mellett lehetséges. Így az intézménybe továbbra is testhőmérséklet mérést követően lehet belépni, a maszk orrot, szájat eltakaró használata kötelező. 
Azon betegek számára, akikhez nem mehet látogató, csomag névvel, osztállyal, kórteremszámmal ellátottan a főportán helyezhető el.

A fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében kérik a fenti intézkedések szíves betartását – egyúttal köszönjük a hozzátartozók eddigi és jövőbeni együttműködését!

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Közélet

80 éve gurulnak Hankook abroncsokon a világ autói

80 éve gurulnak Hankook abroncsokon a világ autói

2021. jún. 20.

Alapításának 80. évfordulóját ünnepli idén a világ legnagyobb gumiabroncs gyártói között rangsorolt Hankook. Történet, fejlesztési stratégia, jövőkép és vezetési élmény itt. (X)

Ügyféltámogató pontot hozott létre az önkormányzat

Ügyféltámogató pontot hozott létre az önkormányzat

2021. jún. 20.

Az oltás regisztrációjához és időpontfoglalásához nyújtanak segítséget, adta hírül a város hivatalos weboldala.

DSTV: benépesülhetnek a civil házak

DSTV: benépesülhetnek a civil házak

2021. jún. 20.

Nyitnak a civil házak, derül ki a DSTV összeállításából. A helyi civil szféra közösségi tereinek "újjáéledéséről" Pintér Tamás polgármester, valamint Tóth Kálmán és Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő tartott tájékoztatót a napokban. Hangkép.
 

DSTV: bölcsődei ünnepség a Városházán

DSTV: bölcsődei ünnepség a Városházán

2021. jún. 19.

Az elmaradt bölcsődék napi ünnepséget pótolták a Városházán a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az ünnepélyes évzárón Pintér Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Varga Anna Éva intézményvezető elismeréseket adott át munkatársainak. Hangkép.

Nyárköszöntő kavalkád a Dunai Kincses Kertben

Nyárköszöntő kavalkád a Dunai Kincses Kertben

2021. jún. 18.

A kánikula sem rettenti vissza az árusokat, mindenkit várnak a Szalki-szigeten szombaton a nyár első termelői piaca és kézműves vására kolosszális kínálatával!

Gyászol a város oktatási szférája: elhunyt dr. Kántor Károly

Gyászol a város oktatási szférája: elhunyt dr. Kántor Károly

2021. jún. 18.

Évtizedeken át tanított a Dunaújvárosi Egyetem jogelődjében, hallgatók ezrei kaptak életre szóló útravalót tőle: 85 éves volt, tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából dr. Kántor Károly.

Jótét céllal vásárolnak abroncsot a Hankook dolgozói

Jótét céllal vásárolnak abroncsot a Hankook dolgozói

2021. jún. 18.

Beteg vagy hátrányos helyzetben lévő gyermekeket segítő alapítványokat támogat a város határában üzemelő abroncsgyár a dolgozóknak hirdetett vásárlási program bevételéből. Itt  a kezdeményezés, aminek a végén mindenki boldog – ADJ a hajtás után.