Kiváló szezonkezdés Sukorón!

spigott - 2021. május 12. 12:34

Parádésan szerepeltek a Dragon Steel SE sportolói a Sukorón megrendezett 5. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló versenyen.

A koronavírus okozta veszélyhelyzet rányomta bélyegét a sárkányhajó sportágra is, így azon túl, hogy tavaly elmaradtak a világversenyek, a hazai versenyek is jelentős késéssel kerültek megrendezésre. A mögöttünk hagyott hétvégén azonban már a sportág honi szerelmesei is tétversenyen ragadhattak lapátot, ugyanis Sukorón rendezték meg az 5. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsorolót.

Eredményes utánpótlás

A dunaújvárosi Dragon Steel SE összesen 28 versenyzővel, 11 kategóriában nevezett a magyar bajnokságra, s mint azt Tóth Edit, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elárulta, összesen tizenöt éremmel gazdagodtak a kétnapos viadalon.

– Ez az első Magyar Bajnokság 2021-ben. Minden ifjúsági sportolónknak biztosítottuk a lehetőséget a részvételre, de az érettségi és a COVID-helyzet miatt sajnos nem tudott mindenki indulni, ám így is nyolc ifjúsági korú versenyzőt tudtunk nevezni az U18 és U24-es korosztályokban. 150 m-en az U18-as leány versenyzőink közül Wágner Luca Zita ezüstérmet szerzett, Biró Vivien 4. és Lakatos Adél 6. helyen zárt a nagydöntőben, a fiúknál Fischer Péter az 5. helyen végzett, míg U24-ben Dózsa Bálint ezüstérmet szerzett. 1500 m-en az U18-as leány kategóriát a mindössze tizenhárom éves Wágner Luca Zita nyerte meg, a tizennégy éves Biró Viven a harmadik, Lakatos Adél a hetedik helyen zárt, míg Ecsődi Sára (U24) a 6. helyen végzett. Az U18-as fiúknál Fischer Péter a 4., Tiringer Márk Tege a 9. lett, míg az U24-esekbnél Dózsa Bálint az 5. és Bencs Botond  a 7. helyen zárta a viadalt.

Remekeltek a felnőttek is

Nemcsak az utánpótlás, hanem a Dragon Steel SE felnőtt versenyzői is kiválóan szerepeltek a viadalon, árulta el a szakosztály első embere.
– A 21-78 éves sportolóink is fantasztikusan szerepeltek. 150 m-en a Premier női versenyzőnk Gál-Berey Tünde ezüstérmet szerzett, a Senior A nőknél Bárdos Helga 6. helyezést ért el a nagydöntőben.  A Senior B női kategóriában Tóth Edit ezüstérmes, Szabó Csilla Gabriella 4. helyezett lett. A Senior C női kategóriás Ruffing Gyöngyi bronzérmet szerzett, Kiss Erzsébet 4. és Jászainé Hajdu Rozália 5. helyezést ért el. A férfiak közül Körmendi László a Senior C férfi kategóriát megnyerte, Vajda József ugyanebben a döntőben ezüstérmet szerzett, Varga Béla leszorult a dobogóról, 4. és Sipos Árpád 5. helyezett lett, míg a Senior B férfi kategóriában Szabó Zsolt 4. helyezést ért el.

Képek forrása: Magyar Sárkányhajó Szövetség

1500 méteren erős oldalszélben, nagy hullámokkal kellett megküzdeni, de itt is kivettük a részünket az éremgyűjtésből. Premier női versenyzőnk Gál-Berey Tünde ezüstérmet szerzett, a Senior A nőiben Bárdos Helga 7. helyezést ért el. A Senior B női kategóriában Tóth Edit ezüstérmes, Szabó Csilla Gabriella 5. helyezett lett, Senior C-ben Kiss Erzsébet bronzérmet vívott ki, Jászainé Hajdu Rozália 4., Bíró Andrea 5. helyezést ért el. A férfiak közül Senior A kategóriában Lakatos Péter Viktor 19. és Biró László 22. helyezett lett, Senior B-ben Szabó Zsolt 7. helyezést ért el. Vajda József megnyerte a Senior C versenyét, Körmendi László ezüstérmes, Sipos Árpád bronzérmet szerzett, míg Varga Béla a 6., Kricskovics Ferenc a 7., Kótai Ferenc Gyula a 12., Hallas János a 14.,  Pipa Károly a 15., Szatmári Domokos Csaba pedig a 16. helyezett végzett. Összességében nagyon elégedett vagyok, kiválóan szerepelt a csapat, s büszke vagyok az első bálozós versenyzőinkre is, mindenki kiadta magából a maximumot.
Hamarosan, május 29-én tartják meg a 10. Hosszú Távú Magyar Bajnokságot, Baján, ahová nagy erőkkel készülünk.

A Dragon Steel SE csapata a versenyen: Bárdos Helga, Ecsődi Sára, Bencs Botond, Bíró Andrea, Biró László, Biró Vivien, Dózsa Bálint, Fischer Péter, Gál-Berey Tünde, Hallas János, Jászainé Hajdu Rozália, Kótai Ferenc Gyula, Körmendi László, Kiss Erzsébet, Kricskovics Ferenc, Lakatos Adél, Lakatos Péter Viktor, Pipa Károly, Ruffing Gyöngyi, Sipos Árpád, Szabó Csilla Gabriella, Szabó Zsolt, Szatmári Domokos Csaba, Tiringer Márk Tege, Tóth Edit, Vajda József, Varga Béla, Wágner Luca Zita.

Kép forrása: Dragon Steel SE

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.