"Legyél te is rendőr!" – itt az újabb felhívás

Öcaline - 2021. május 25. 13:46

Összesen tíz hónapon át tartó rendőrjárőr képzés kezdődik szeptemberben – a kurzus részleteiről a város hivatalos oldala számolt be. 

A tájékoztató szerint ősszel kezdődő, összesen tíz hónapon át tartó járőrképzésre várja a jelentkezéseket a rendőrség. A képzés nappali rendszerű, és magába foglalja a rendőrségnél töltött gyakorlatot is. Figyelem, fontos, a jelentkezési határidő meglehetősen szűkre szabott – május 31-ig, azaz jövő hétfőig várják a képzés iránt érdeklődők jelzését.
A jelentkezők a sikeres felvételit követően a képzés első 2 hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a harmadik hónaptól a rendőrség "próbaidős" hivatásos állományát gyarapítják majd. A hírhez mellékelt pályázati felhívásból kiderül: a jelentkezés feltételei között szerepel többek között a képzés megkezdéséig betöltött 18. életév, a magyar állampolgárság, az állandó belföldi lakóhely, a büntetlen előélet és a hivatásos szolgálat vállalása. A felvételi döntésre a pályaalkalmassági vizsgálatok, valamint az életvitel ellenőrzés eredménye alapján kerül sor.
A jelentkezéssel, valamint a képzéssel kapcsolatban bővebb tájékoztatás a mellékelt dokumentumokban olvashatnak. Bővebb felvilágosítás kérhető a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kijelölt toborzójától, Gránicz Enikő rendőr őrmestertől is, mégpedig a 20/210-3714-es telefonszámon.

A képzésre vonatkozó tájékoztató és jelentkezési lap, valamint az összeállításban említett pályázati felhívás az alábbi címeken érhető el!

"Legyél te is rendőr!" – tájékoztató és jelentkezési lap .pdf (katt) >>
"Legyél te is rendőr!" – pályázati felhívás .pdf (katt) >>

(Forrás és illusztráció: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Önbíráskodás a vád – egy súlyosbító tényezővel

Önbíráskodás a vád – egy súlyosbító tényezővel

2021. jún. 19.

A sértett védekezésre képtelen volt, mégis megütötte a férfi, derül ki az ügyészségi közleményből. Felfüggesztett börtönt érhet a támadás, értesült a DO.
 

Börtönt kaphat a kábítószer-fogyasztó

Börtönt kaphat a kábítószer-fogyasztó

2021. jún. 18.

Kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség egy 30 éves férfival szemben. Börtön lehet a vége, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik a 17 éves Patrikot

Eltűnés miatt keresik a 17 éves Patrikot

2021. jún. 17.

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az előszállási fiatal megtalálása érdekében. Akár egy megosztás is segíthet!

Nyár, vízpart, biztonság – rendőrségi tipptár a szünidőre

Nyár, vízpart, biztonság – rendőrségi tipptár a szünidőre

2021. jún. 15.

Az áldozattá válás megelőzését szolgáló tanácsokkal rukkoltak kis a szünidő beköszöntével – szülők és gyerekek figyelmébe egyaránt ajánlják.

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

2021. jún. 12.

Három személygépkocsi ütközött Adony térségében délelőtt, a forgalmat a sztrádára terelték.

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

2021. jún. 12.

Több körözés volt érvényben a városunkban elcsípett 31 éves férfi ellen. Őrizetbe vették, értesült a DO.

Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

2021. jún. 11.

Két embernek okoztak életveszélyes sérülést a támadók még 2019 decemberében – a Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, értesült a DO. Bestiális bűntett a hajtás után.