Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

doszerk - 2021. június 20. 13:15

Somogyi Nátán is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Kép: DAB

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy újabb fiatal játékosával hosszabbított szerződést a 2021/2022-es szezonra. A 20 éves Somogyi Nátán városunk szülötte, itt ismerkedett meg a sportág alapjaival, ám az elmúlt években Székesfehérváron és Miskolcon pallérozódott, majd utóbbitól tért vissza Dunaújvárosba a 2019/2020-as szezonban. Nátán már első felnőtt idényében kilenc Erste liga mérkőzésen kapott lehetőséget, emellett a junior bajnokságban harminc mérkőzés alatt 42 pontot (18+24) termelt. Tavaly hat alkalommal kapott lehetőséget a felnőtt csapatban, ez idő alatt egy asszisztot jegyzett, a junior bajnokságban viszont huszonnégy mérkőzésen 37 pontot (15+22) szerzett.

Mint azt a fiatal csatár elmondta, bízik abban, hogy minél több időt tud kiharcolni magának a felnőttek között, s a tavalyinál jobb eredményre lesznek képesek az átalakuló, fiatal csapattal:

– Nagyon örülök hogy jövőre is szülővárosomban, Dunaújvárosban játszhatok. Szeretnék minél több jég időt kiharcolni magamnak a felnőttek között, illetve az U21-es csapatban húzó embernek lenni. A tavalyi szezon sajnos nem úgy alakult ahogy azt elképzeltük, a vírushelyzet és a nézők hiánya sem segített, de idén egy fiatal harcos csapattal szeretnénk mindenképpen egy jobb eredményt elérni. Remélem a következő szezonban minden újra a régi lesz és ugyanolyan fantasztikus hangulatot fogtok varázsolni a meccseinkre mint eddig.

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia 14. az olimpián

Kovács Zsófia 14. az olimpián

2021. júl. 29.

Nem tudott javítani selejtezős eredményén, így a 14. helyen fejezte be a tokiói olimpia egyéni összetett fináléját a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia.

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 29.

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.