Fiatal csatárral hosszabbítottak az Acélbikák

doszerk - 2021. június 20. 13:15

Somogyi Nátán is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatánál folytatja pályafutását a 2021/2022-es szezonban.

Kép: DAB

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy újabb fiatal játékosával hosszabbított szerződést a 2021/2022-es szezonra. A 20 éves Somogyi Nátán városunk szülötte, itt ismerkedett meg a sportág alapjaival, ám az elmúlt években Székesfehérváron és Miskolcon pallérozódott, majd utóbbitól tért vissza Dunaújvárosba a 2019/2020-as szezonban. Nátán már első felnőtt idényében kilenc Erste liga mérkőzésen kapott lehetőséget, emellett a junior bajnokságban harminc mérkőzés alatt 42 pontot (18+24) termelt. Tavaly hat alkalommal kapott lehetőséget a felnőtt csapatban, ez idő alatt egy asszisztot jegyzett, a junior bajnokságban viszont huszonnégy mérkőzésen 37 pontot (15+22) szerzett.

Mint azt a fiatal csatár elmondta, bízik abban, hogy minél több időt tud kiharcolni magának a felnőttek között, s a tavalyinál jobb eredményre lesznek képesek az átalakuló, fiatal csapattal:

– Nagyon örülök hogy jövőre is szülővárosomban, Dunaújvárosban játszhatok. Szeretnék minél több jég időt kiharcolni magamnak a felnőttek között, illetve az U21-es csapatban húzó embernek lenni. A tavalyi szezon sajnos nem úgy alakult ahogy azt elképzeltük, a vírushelyzet és a nézők hiánya sem segített, de idén egy fiatal harcos csapattal szeretnénk mindenképpen egy jobb eredményt elérni. Remélem a következő szezonban minden újra a régi lesz és ugyanolyan fantasztikus hangulatot fogtok varázsolni a meccseinkre mint eddig.

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.