Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

Öcaline - 2021. június 14. 8:43

Egyre melegebb napokat, a hét közepétől valóságos hőhullámot ígér a DO időjárási szakértője. Igazi strandidő várható – árnyék, naptej és folyadékbevitel az idevágó javallatom a hét végére!

"Beköszönt az igazi strandidő!" – a nyárimádók álommondatával kezdte hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője. Ahogy tapasztalhatjuk, ma változóan felhős, délelőtt jellemzően napos idő várható – a sok napsütés mellett déltől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor esetleg csak a keleti régiókban várható. Mérsékelten meleg időre számíthatunk – térségünkben 24-26 fokos csúcsértékkel –, és estig erős lesz az északnyugati szél.
A közeli kilátások hasonló mutatványt ígérnek: kedden és szerdán is többórás ragyogó napsütés várható, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem alakul ki, a szél is gyengül – és a napsütés nyomán fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: szerdán már 25-31°C valószínű.
Az igazi durvulás a hét közepétől várható a középtávú előrejelzések specialistája szerint: csütörtökön és pénteken derült időre, szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Kiváló strandidőre készülhetünk, hiszen a hőmérséklet még tovább emelkedik – délutánonként már országos hőség várható 30 fok körüli maximumokkal, de előfordulhatnak 33-34 fok körüli mutatók is.

Ráadásul a hétvége is száraz, napos, kánikulai időt ígér – marad a sok napsütés, a forró nyár.

(Fotó: Így látjuk Mi! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Ilyen még úgysem volt: csomagtartó vásár Újtelepen!

Ilyen még úgysem volt: csomagtartó vásár Újtelepen!

2021. júl. 28.

Közösségi kezdeményezésként, jókedvükből igyekeznek meghonosítani a bolhapiac szokatlan formáját a szervezők – az első alkalomra már (és még) lehet jelentkezni!

DSTV: örökbefogadás, adománygyűjtés

DSTV: örökbefogadás, adománygyűjtés

2021. júl. 28.

Örökbefogadó és adománygyűjtő napot tartottak a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület tagjai, derül ki a DSTV összegzéséből. Az érdeklődők a Munkásművelődési Központban ismerkedhettek a gazdára váró kisállatokkal. Hangkép.
 

Tombol a hőség – életbe lépett a hőségriadó és a vörös kód

Tombol a hőség – életbe lépett a hőségriadó és a vörös kód

2021. júl. 27.

A harmadfokú hőségriadót az országos tisztifőorvos, a bajba jutott emberek segítésének kötelmét szabályozó vörös kódot Emberi Erőforrások Minisztériuma adta ki. Az ok prózai: újra itt a kánikula.

A társállatok szerepe, jelentősége (3.)

A társállatok szerepe, jelentősége (3.)

2021. júl. 27.

Újabb sorozatunk harmadik részében a Czibere Cecília habilitációs kutyakiképző ezúttal a társállatok társadalmi integrációs szerepét vázolja a felelős állattartás híveinek. Miben és hogyan segíthet a társállat? Itt a válasz! 

Kegyetlen kánikula várható – egészen péntekig

Kegyetlen kánikula várható – egészen péntekig

2021. júl. 26.

Országos hőség közelít, a legdurvább időszakban 40 fok körüli csúcsok várhatók a DO időjárási szakértőjének friss helyzetjelentése szerint. Durva lesz, vigyázzanak, vigyázzatok!

DSTV: itt az esküvőszezon

DSTV: itt az esküvőszezon

2021. júl. 22.

Új stílus is hódít a párok körében az esküvői dekorációk és virágok terén, derül ki a DSTV összegzéséből. A járványügyi intézkedések enyhítésével egyre több esküvői megkeresést kapnak a virágüzletek. Hangkép.

AlfaCity a Szalki-szigeten: a márka Mekkája (galériával)

AlfaCity a Szalki-szigeten: a márka Mekkája (galériával)

2021. júl. 19.

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a közösséget, több száz verdát és jelentős számú érdeklődőt csalogatott a Szalki-szigetre az AlfaCity közösségi megmozdulása. A szív benzingőzös dobbanásai a hajtás után.