Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

Öcaline - 2021. június 14. 8:43

Egyre melegebb napokat, a hét közepétől valóságos hőhullámot ígér a DO időjárási szakértője. Igazi strandidő várható – árnyék, naptej és folyadékbevitel az idevágó javallatom a hét végére!

"Beköszönt az igazi strandidő!" – a nyárimádók álommondatával kezdte hétindító prognózisát Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője. Ahogy tapasztalhatjuk, ma változóan felhős, délelőtt jellemzően napos idő várható – a sok napsütés mellett déltől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor esetleg csak a keleti régiókban várható. Mérsékelten meleg időre számíthatunk – térségünkben 24-26 fokos csúcsértékkel –, és estig erős lesz az északnyugati szél.
A közeli kilátások hasonló mutatványt ígérnek: kedden és szerdán is többórás ragyogó napsütés várható, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem alakul ki, a szél is gyengül – és a napsütés nyomán fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: szerdán már 25-31°C valószínű.
Az igazi durvulás a hét közepétől várható a középtávú előrejelzések specialistája szerint: csütörtökön és pénteken derült időre, szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Kiváló strandidőre készülhetünk, hiszen a hőmérséklet még tovább emelkedik – délutánonként már országos hőség várható 30 fok körüli maximumokkal, de előfordulhatnak 33-34 fok körüli mutatók is.

Ráadásul a hétvége is száraz, napos, kánikulai időt ígér – marad a sok napsütés, a forró nyár.

(Fotó: Így látjuk Mi! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.
 

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

2022. aug. 04.

Helyszínbejárás és programismertető, több helyszín és gazdag kínálat, fontos tudnivalók és fontos kérés az ünneplők felé – bár még heteket kell várni a jeles napra, már éles kontúrokat ölt az augusztus 20-án esedékes ünnepi kínálat képe. Lássuk!

DSTV: diáktábor a Duna-parton

DSTV: diáktábor a Duna-parton

2022. aug. 04.

Helyi és környékbeli kisdiákoknak szerveztek nyári tábort a DESE Szabadidőparkjában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sok mozgással, játékkal színezett Duna-parti program nagy sikert aratott a résztvevők körében. Hangkép.
 

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

2022. aug. 02.

A pont rosszkor jött hidegfront csappantott a résztvevők körén, de ennek ellenére is sikerként könyvelhetjük el a Standok Éjszakája dunaújvárosi programját – a késő esti csobbanásra múlt szombaton várták a vendégeket az élményfürdőben.