Dunaújváros Hetilap

Kamara: minden, ami fontos az új szakképzési munkaszerződésről

Öcaline - 2021. június 16. 11:45

Szakképzési munkaszerződéssel az új duális rendszerben – ezzel a címmel rendez ingyenes online szakmai napot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Már lehet regisztrálni!

A képzőhelyek, vállalkozások tájékoztatását szolgáló eseményt június 29-én rendezik – a részletekről a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara weboldalán jelent meg részletes összegzés.  Az ígéret szerint az online rendezvényen mindazokról a témakörökről szó lesz, amelyek a megváltozott szakképzési szabályok gyakorlati alkalmazását segítik. 
A rendezvény részletes programja szerint az érdeklődők többek között a duális képzés időszerű általános szakmai kérdéseiről, a szakképzési munkaszerződés munkajogi vonatkozásairól hallhatnak előadást, de szó esik az új duális képzés előnyeiről a vállalati oldal nézőpontjából, valamint a képzési program gyakorlatával összefüggő tudnivalókról is. 
A kétrészes szakmai nap keretében a külön témakört szenteltek a képzőhely-ellenőrzés kérdéseinek, ezen belül a képzőhelyek felülvizsgálatáról és minősítéséről is szól egy-egy előadás. Szintén külön beszámoló elemzi a duális képzés finanszírozásának aktuális kérdéseit.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött – figyelem, fontos, jelentkezni június 24-én, azaz jövő csütörtökön 12 óráig lehet, méghozzá az alábbi címen!

Szakképzési munkaszerződéssel az új duális rendszerben (katt) >>

Szintén fontos tudnivaló, hogy a regisztráltak számára a szakmai nap előtt a szervezők küldik ki az online felületre történő belépéshez szükséges információkat.

Az online eseményen történő részvételt minden jelenlegi és leendő képzőhelynek ajánlják a szervezők – a városban és a térségben is!

(Forrás és fotó: DKIK)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

2021. júl. 29.

A Szent Pantaleon Kórház infektológiai osztálya kapta a "Dunaújváros kenyere" kezdeményezésből befolyt összeget, derül ki a DSTV összegzéséből. A félmillió forintra kiegészített adományt Mezei Zsolt alpolgármester adta át a gyógyító komplexum képviselőjének, a következő kedvezményezett a Pentele Hagyományőrző Egyesület lesz. Hangkép.

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

2021. júl. 27.

Nyolc kategóriában hirdették meg a városcsinosítási akciót, július 30-ig, azaz péntekig várják a nevezéseket! Virágozzon minden!

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

2021. júl. 26.

Pályázati forrásból megvalósuló programra várják a vendégeket a Dunaújvárosi Egyetemre szombaton délelőtt – menetrend és felhívás a hajtás után!

Csökken a város adósságállománya

Csökken a város adósságállománya

2021. júl. 25.

2021 végéig majdnem 490 millió forintot fizet vissza a város, míg új hitelt csak 266 millió értékben vesznek fel, vagyis valójában csökken a város adóssága. A kérdésről a múlt heti közgyűlés döntött.

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

2021. júl. 25.

A véleményeket, észrevételeket is várják. Közlemény.

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

2021. júl. 24.

Elkészült az Északi Lakóterület csatornahálózata, amelyre június 1-jtől lehet rácsatlakozni az ingatlantulajdonosoknak. Azonban Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmondta, eddig kevesen éltek az új, modern lehetőséggel.

DSTV: eljött az aratás ideje

DSTV: eljött az aratás ideje

2021. júl. 24.

Felgyorsultak az aratási munkálatok a szélsőséges időjárás miatt, derül ki a DSTV összegzéséből. Az év elején a rendkívül kevés csapadék, a közelmúltban a kánikula akadályozta a növények zavartalan fejlődését. Hangkép.