Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Könyvtár: ösvényfestés és nyári menetrend

Öcaline - 2021. június 9. 17:50

Végre pótolják az áprilisban elmaradt szülinapi közösségi programot a Cimbora Klubban, emellett a nyári nyitva tartás menetrendjéről is tájékoztatta a betű barátait a József Attila Könyvtár.

Egy fontos közösségi programról és a nyári szünetben érvényes menetrendről adott tájékoztatást honlapunknak Tóth Éva, a József Attila Könyvtár vezetője. A közösségi alkalom a Cimbora Klub áprilisra tervezett születésnapi megmozdulásának pótlása: a csapat 18. születésnapja alkalmából megrendezik az áprilisban elmaradt szülinapi Ösvényfestés programját Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművésszel. Az eseményre június 10-én, csütörtökön 16 órától várják a régi és jelenlegi Cimborákat. A közös munkálkodás levezetéseként kerül sor a tanév végi "Cimboravásár" programjára, ahol a cím sugallatával ellentétben nem fiatal könyvbarátokat lehet jó pénzért a kosárba tenni, hanem könyvekre és apró ajándékokra válthatók az év során összegyűjtött cimbora tallérok, dinárok.
A szülinapi mulatság mellett a nyári menetrend szerepelt a DO-hoz eljuttatott tájékoztatóban – a lényeg: a könyvtár a nyári időszak alatt hétköznapokon teljes nyitvatartási időben üzemel. Fontos viszont, hogy a tanévzáráshoz igazodva a nyári időszak utolsó szombati nyitvatartási napja június 12. lesz, majd a hónap derekától egészen szeptember elejéig szombatonként zárva a könyvtár.
Mindezzel párhuzamosan június 14-én, hétfőn kezdődően a gyermekkönyvtár a "szünidei" nyitvatartási rend szerint várja az ifjú olvasókat – hétfőn, kedden, szerdán és pénteken reggel már 9 órától (!) délután 18 óráig, csütörtökön 13-17 óra között lesz nyitva.

Figyelem, fontos: a jelenlegi szabályozás szerint egyelőre még védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek az intézménybe a fiatal olvasók.

(A kép illusztráció) 
 

A rovat további hírei: Kultúra

Rendkívüli évad, rendkívüli évadzáró a Bartókban

Rendkívüli évad, rendkívüli évadzáró a Bartókban

2021. jún. 18.

Évadzáró társulati ülést tartott a Bartók Kamaraszínház csütörtökön délután. Őze Áron igazgató értékelte az elmúlt rendkívüli időszakot – és egyúttal átvette megbízólevelét is Pintér Tamás polgármestertől.

DSTV: szép sikert aratott a Rácalmási Passió

DSTV: szép sikert aratott a Rácalmási Passió

2021. jún. 16.

Új nézőpontú passió előadást mutattak be Rácalmáson a hét végén, derül ki a DSTV összegzéséből. A több dunaújvárosi közreműködőt felvonultató bemutató megérdemelt sikert aratott a Jankovich Kúriánál. Hangkép.
 

ICA-D: a "móderek" nagy gyűjteménye (galériával)

ICA-D: a "móderek" nagy gyűjteménye (galériával)

2021. jún. 14.

Lebegő ellenállások címmel nyílt meg Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA): a retrospektív tárlat az intézet összes termeiben, több mint száz alkotással eleveníti fel az évtizeden át ívelő pálya fontos állomásait. Július végéig látható, hadd fogalmazzak finoman: kötelező!

Rácalmási Passió – idén immár nyolcadszorra

Rácalmási Passió – idén immár nyolcadszorra

2021. jún. 11.

Új megközelítés és újszerű nézőpont, 60 szereplő, szép és ihletett élményt ígérő élő előadás – a Rácalmási Passiót a Jankovich Kúria mellett mutatják be vasárnap délután.

DSTV: június műtárgya a múzeumban

DSTV: június műtárgya a múzeumban

2021. jún. 11.

Avar kori tojásokra esett a választás az Intercisa Múzeum "Hónap műtárgya" sorozatában, derül ki a DSTV összegzéséből. A különleges leletegyüttest Buza Andrea régész-muzeológus mutatja be. Hangkép.

ICA-D: Móder Rezső – "Lebegő ellenállások"

ICA-D: Móder Rezső – "Lebegő ellenállások"

2021. jún. 09.

A Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) nagyszabású retrospektív kiállítást rendez Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész munkáiból. A tárlat pénteken este nyílik, és nemcsak izgalmas keresztmetszetet ad a művész életművéből, de Dunaújváros fennállásának hetvenéves jubileumára is reflektál. Legyenek, legyünk sokan!

Bartók: a pedagógusoknak szólt a taps!

Bartók: a pedagógusoknak szólt a taps!

2021. jún. 07.

Ünnepi online összeállítással köszöntötte a pedagógusokat a Bartók Kamaraszínház: a színes irodalmi válogatás a pedagógusnapon, azaz vasárnap este debütált – mutatom máris!