Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Könyvtár: ösvényfestés és nyári menetrend

Öcaline - 2021. június 9. 17:50

Végre pótolják az áprilisban elmaradt szülinapi közösségi programot a Cimbora Klubban, emellett a nyári nyitva tartás menetrendjéről is tájékoztatta a betű barátait a József Attila Könyvtár.

Egy fontos közösségi programról és a nyári szünetben érvényes menetrendről adott tájékoztatást honlapunknak Tóth Éva, a József Attila Könyvtár vezetője. A közösségi alkalom a Cimbora Klub áprilisra tervezett születésnapi megmozdulásának pótlása: a csapat 18. születésnapja alkalmából megrendezik az áprilisban elmaradt szülinapi Ösvényfestés programját Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművésszel. Az eseményre június 10-én, csütörtökön 16 órától várják a régi és jelenlegi Cimborákat. A közös munkálkodás levezetéseként kerül sor a tanév végi "Cimboravásár" programjára, ahol a cím sugallatával ellentétben nem fiatal könyvbarátokat lehet jó pénzért a kosárba tenni, hanem könyvekre és apró ajándékokra válthatók az év során összegyűjtött cimbora tallérok, dinárok.
A szülinapi mulatság mellett a nyári menetrend szerepelt a DO-hoz eljuttatott tájékoztatóban – a lényeg: a könyvtár a nyári időszak alatt hétköznapokon teljes nyitvatartási időben üzemel. Fontos viszont, hogy a tanévzáráshoz igazodva a nyári időszak utolsó szombati nyitvatartási napja június 12. lesz, majd a hónap derekától egészen szeptember elejéig szombatonként zárva a könyvtár.
Mindezzel párhuzamosan június 14-én, hétfőn kezdődően a gyermekkönyvtár a "szünidei" nyitvatartási rend szerint várja az ifjú olvasókat – hétfőn, kedden, szerdán és pénteken reggel már 9 órától (!) délután 18 óráig, csütörtökön 13-17 óra között lesz nyitva.

Figyelem, fontos: a jelenlegi szabályozás szerint egyelőre még védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek az intézménybe a fiatal olvasók.

(A kép illusztráció) 
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: Harry Potter hete

DSTV: Harry Potter hete

2022. jún. 24.

Elstartolt a tematikus táborok sorozata az MMK-ban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az első hetet Harry Potter kalandjainak szentelték az intézmény munkatársai – a táborozók nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a mozgalmas játékba. Hangkép.

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

Mindenkit vár a Múzeumok Éjszakája – két helyszínen is!

2022. jún. 23.

Különleges kínálattal készül az Intercisa Múzeum, de a Kortárs Művészeti Intézet is szélesre tárja a kapuját a Múzeumok Éjszakája országos programsorozata keretében szombaton. Itt a teljes kínálat, percről percre!

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

Szabad Szemmel: KineDok-vetítések a Szertelen Házban

2022. jún. 20.

Havonta egy vetítés, beszélgetésekkel, káeurópai merítés, remek dokumentumfilmek – kedden startol a Kinedok Magyarország és a Szertelen Ház MRE Újváros Drogambulancia sorozata, a Szabad Szemmel. Díjnyertes nyitány!

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

Mesél a múlt – most a selmeci diákhagyományokról (galériával)

2022. jún. 20.

Remek kiállítással folytatódott az Inrtercisa Múzeum időszakos bemutatóinak sora: a Selmeci diákhagyományok Dunaújvárosban című gyűjtemény péntek óta látható az intézményben. 

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

A CityRocks újra támad, yeaaaahh!

2022. jún. 19.

Táborral, színpadi programokkal és kamionos városjáró turnéval tér vissza a tavaly nagy sikert aratott CityRocks városunkba – három napig tart a buli, máris mutatom a kínálatot!

DSTV: kitelepült a könyvtár

DSTV: kitelepült a könyvtár

2022. jún. 19.

Színes foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtár Béke városrészi "kitelepülése", játékos és mesés kínálata már a vakációt előlegezte  meg a résztvevőknek a napokban. Hangkép.
 

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

Akad egy régi képed a Vasmű útról? Mutasd!

2022. jún. 17.

Fotógyűjtő akciót hirdet a Sugárúti Fesztivál szervező csapata – a város emblematikus főutcájának nagy közös fotóalbumát szeretnék létrehozni! Régi képeket várnak, de egy megosztás is sokat segíthet! Felhívás.