Kovács-ezüst a világkupán

spigott - 2021. június 12. 18:23

Második helyen végzett az eszéki világkupa felemáskorlát döntőjében a DKSE kiváló tornásza, Kovács Zsófia.

Kép forrása: MATSZ

A csütörtöki és pénteki selejtezők után ma már döntős szereplés várt a dunaújvárosi tornászokra az eszéki világkupán, ugyanis a DKSE két versenyzője, Kovács Zsófia, valamint Makovits Mirtill is a felemáskorlát fináléjában lépett szerhez a viadal – számukra – utolsó napján. Zsófi éremesélyesként várta a döntőt, ugyanis a második legjobb eredménnyel jutott be a legjobb nyolc közé, s bár a selejtezőt is megnyerő belga Nina Derwaelt nem tudta megelőzni, 14.266-os pontszámánál más már nem volt képes jobbat elérni, így Európa-bajnokunk végül a második helyen fejezte be a szer küzdelmeit.

Kép forrása: Trenka János

Makovits Mirtill sajnos többször belehibázott gyakorlatába, így 10.233 ponttal, a nyolcadik helyen végzett a döntőben, mely után Trenka János, a DKSE tornászainak vezetőedzője értékelte tanítványai teljesítményét.

– Zsófi teljesítményével javarészt elégedett vagyok, amiért jöttünk, azt nagyjából sikerült elérni. Jó lett volna gerendán is döntőzni, de inkább most jöjjön a hiba, mint az olimpián. Felemáskorláton ma is szépen teljesített, látjuk, hogy miben lehet még javulni, fél pontot, de akár nyolc tizedet is hozzá tudunk még tenni a mostani gyakorlathoz, amire szükség is lenne. A mostani világkupán már erős volt a mezőny, a belga lány akár az olimpiai bajnoki címre is esélyes lehet, őt most nem tudtuk legyőzni, de biztató, hogy ebben az egyébként erős mezőnyben mindenki mást magunk mögé tudtunk utasítani. Mirtillnek a mai nap nem jött össze, reméltük, hogy meg tudja tartani a selejtezős ötödik helyét, de már sajnos a kezdésnél hibázott egyet, majd utána szét is esett a gyakorlata, ami azért volt meglepő, mert még a bemelegítésnél sem utalt erre semmi. Ezzel együtt számára is jó tapasztalatot jelentett ez a verseny, ebből is lehet tanulni, s bár most nagyon csalódott, de biztos vagyok abban, hogy feláll innen is.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Fájdalmas vereség Brazíliától

Fájdalmas vereség Brazíliától

2021. júl. 27.

Szünetre hat gólos hátrányba került a magyar női válogatott második olimpiai csoportmérkőzésén Brazília ellen, és nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így nehéz helyzetbe került a negyeddöntőbe jutást illetően.