Már nem kérdés – itt a nyár!

Öcaline - 2021. június 7. 10:16

Sok napsütés egész héten, a közepén és a végén némi csapadékkal – ezt ígéri a DO időjárási szakértője. Gomolyok minden nap lesznek, de már nem lehet kérdés: nyári hétre készülhetünk!
 

"Ragyogó nyári idő!" – ezzel kezdte hétindító előrejelzését Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője. Ahogy tapasztalhatjuk is, a sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja – délután is csak néhol (nagyobb eséllyel északnyugaton) alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti szél néha megélénkül, de 25-26 fok körüli, kellemes nyári meleg várható.
A friss modellek szerint a közeli kilátások nem ígérnek változást – napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Eső nem lesz, térségünkben 27-29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Az északi, északkeleti szél csak kevés helyen élénkül meg.
A folytatás már mozgalmasabb lehet: szerdán és csütörtökön erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és északnyugat felől szórványosan lehet mindkét nap zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, sőt, a zivatarok környezetében viharos lesz. Ugyanakkor kitart a meleg idő: délutánonként 25-27 fok körüli értékeket mérhetünk.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a péntek szinte kopírozza az előző napot – folytatódik a napos, gomolyos idő, elszórtan frissítő zápor, zivatar is előfordul. Ezzel együtt marad a nyárias meleg: 25-26 fok körüli csúcsokkal számolhatunk. A hét végén több esély lesz a csapadékra: szombaton és vasárnapi is számolhatunk záporokkal, zivatarokkal, a csapadékzóna környezetében erős széllel. De rendületlenül kitartanak a nyárias értékek; vasárnap ismét 27-28 fokos csúcsokat mérhetünk.

Három szó száz helyett: ez már nyár!

(Fotó: Így látjuk Mi! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Meteo extra: keddig biztosan kitart a hőségriasztás

Meteo extra: keddig biztosan kitart a hőségriasztás

2021. jún. 20.

Az országos tisztifőorvos másodfokú intézkedést rendelt el, miután az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton már az ország nagy részén 25 fok feletti a középhőmérséklet. Keddig él a figyelmeztetés, de persze tovább is tarthat.

Garázsvásár: kalandtúra a kánikulában (galériával)

Garázsvásár: kalandtúra a kánikulában (galériával)

2021. jún. 19.

A kisvonatozás opciójának is hála komoly közösségi eseménnyé izmosodott az Újtelepi Garázsvásár: a Városvédők Újtelepért Egyesület kavalkádján ma vehettek részt a kincsvadászok. Innentől a feladat adott, mindenkinek: sok ilyet még, és ki ne hagyják/hagyjátok!

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

Szép a Zélet a szabadstrandon is! (galériával)

2021. jún. 18.

Az élményfürdő megnyitása és a kapcsolódó akció árnyékában kevesebb szó esett a szabadstrandról, pedig ott is alaposan belehúztak a fürdőzők: az elmúlt napokban is benépesült a plázs a Szalki-szigeten üzemelő fürdőhelyen.

Garázsvásár: itt a tételes kínálat

Garázsvásár: itt a tételes kínálat

2021. jún. 17.

Az alaphírt a felhívással már kilőttük, most itt az utolsó figyelmeztetés: elkészült az immár másodjára rendezendő Garázsvásár tételes kínálata – közel 50 helyszínen várja a kincsvadászokat a Városvédők Újtelepért Egyesület szombaton. 

Ha nyár, hát csobbanás, ha csobbanás, hát élményfürdő (galériával)

Ha nyár, hát csobbanás, ha csobbanás, hát élményfürdő (galériával)

2021. jún. 16.

Tökéletes időzítés és tökéletes születésnapi akció: ha nagy zsúfoltság nem is volt, de sokan éltek a kedvezményes árú belépő kínálta lehetőséggel az élményfürdő újbóli megnyitásának első napján!

A társállatok szerepe, jelentősége (1.)

A társállatok szerepe, jelentősége (1.)

2021. jún. 16.

Újabb sorozatot kezdtünk hasábjainkon a felelős állattartás híveinek – Czibere Cecília habilitációs kutyakiképző ezúttal a társállatok szerepe, jelentősége kapcsán avatja be az érdeklődőket a legfontosabb tudnivalókba. Első rész.

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

Igazi strandidő, komoly kánikula várható!

2021. jún. 14.

Egyre melegebb napokat, a hét közepétől valóságos hőhullámot ígér a DO időjárási szakértője. Igazi strandidő várható – árnyék, naptej és folyadékbevitel az idevágó javallatom a hét végére!