Már nem kérdés – itt a nyár!

Öcaline - 2021. június 7. 10:16

Sok napsütés egész héten, a közepén és a végén némi csapadékkal – ezt ígéri a DO időjárási szakértője. Gomolyok minden nap lesznek, de már nem lehet kérdés: nyári hétre készülhetünk!
 

"Ragyogó nyári idő!" – ezzel kezdte hétindító előrejelzését Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztője. Ahogy tapasztalhatjuk is, a sok napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja – délután is csak néhol (nagyobb eséllyel északnyugaton) alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti szél néha megélénkül, de 25-26 fok körüli, kellemes nyári meleg várható.
A friss modellek szerint a közeli kilátások nem ígérnek változást – napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Eső nem lesz, térségünkben 27-29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Az északi, északkeleti szél csak kevés helyen élénkül meg.
A folytatás már mozgalmasabb lehet: szerdán és csütörtökön erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és északnyugat felől szórványosan lehet mindkét nap zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, sőt, a zivatarok környezetében viharos lesz. Ugyanakkor kitart a meleg idő: délutánonként 25-27 fok körüli értékeket mérhetünk.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a péntek szinte kopírozza az előző napot – folytatódik a napos, gomolyos idő, elszórtan frissítő zápor, zivatar is előfordul. Ezzel együtt marad a nyárias meleg: 25-26 fok körüli csúcsokkal számolhatunk. A hét végén több esély lesz a csapadékra: szombaton és vasárnapi is számolhatunk záporokkal, zivatarokkal, a csapadékzóna környezetében erős széllel. De rendületlenül kitartanak a nyárias értékek; vasárnap ismét 27-28 fokos csúcsokat mérhetünk.

Három szó száz helyett: ez már nyár!

(Fotó: Így látjuk Mi! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

2022. aug. 10.

Az elmúlt hetekben tapasztalható kánikula nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, kedvenceinknek is számos kellemetlenséget okozhat. Mi több, egészségkárosodást is, hiszen az ebek is könnyen kaphatnak például hőgutát.

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

2022. aug. 10.

Egyéves születésnapját ünnepli, bensőséges jubileumra készül és persze a sokadalom vendégeit is várja szombaton a Csomagtartóvásár és Bolhapiac. Hangkép és kedvcsináló itt!

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.