Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Metal Factory: zúzós, húzós kínálat

Öcaline - 2021. június 4. 17:01

Az alaphíreket már megírtuk a közelmúltban, idén a Rockmaraton helyén és idején – a Szalki-szigeten július 5-10. között – a Meal Factory elnevezésű programsorozatra várják a metal, hc, punk és rock híveit. Azóta befutott a teljes kínálat is, mutatom!

Kezdjük egy nemes gesztussal: a nemcsak a programsorozat neve utal egyértelműen a "befogadó városra" és az ikonikus Vasműre, de a színpadok elnevezését is a lokális jellemzőkre fazonírozták a program szervezői. 

Mielőtt a névadás finomságaira térek, lássuk az előzményeket – az első cím a Rockmaraton Fesztivál idei elmaradásáról, a második a Metal Factory dübörögtetéséről szól – íme!

Rockmaraton: idén sem rendezik meg a fesztivált! (katt) >>

Felszállt a füst: Rockmaraton helyett Metal Factory! (katt) >>

Már a második, a Metal Factory zászlóbontását megéneklő összegzésben jelenték a szervezők, hogy az elhatározott cél az, hogy az idei korlátozások mellett is lehetőséget teremtsenek egy kisebb léptékű, de tartalmas fesztiválra. A friss hírek szerint a rendezvény és a színpadok nevével szeretnének otthonuk, Dunaújváros és a vasgyár előtt tisztelegni; 5 napon át 100 hazai zenekar lép fel az Acélöntőmű, a Hideghengermű és a Kokszolóblokk  színpadokon.
A beköltözés napja július 5., majd július 6-10. között lényegében folyamatosan pörög a vasgyári gépezet – elkészült a tervezett menetrend, egyelőre napi és helyszínek szerinti bontásban, ahogy elnézem, én mindennap lent leszek, természetesen szigorúan munkaügyi célzattal!

A Metal Factory szervező csapata a program bejelentése óta szállás tippekkel és egyéb hasznos infókkal is is segíti a fesztiválozókat, de a lényeg – itt a zúzós és húzós kínálat, legyünk, legyetek minél többen!

(Címlap- és nyitókép: Öcaline-archív – Danó Dóra képe; belső oldali illusztráció: Rockmaraton/Metal Factory facebook)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Rendkívüli évad, rendkívüli évadzáró a Bartókban

Rendkívüli évad, rendkívüli évadzáró a Bartókban

2021. jún. 18.

Évadzáró társulati ülést tartott a Bartók Kamaraszínház csütörtökön délután. Őze Áron igazgató értékelte az elmúlt rendkívüli időszakot – és egyúttal átvette megbízólevelét is Pintér Tamás polgármestertől.

DSTV: szép sikert aratott a Rácalmási Passió

DSTV: szép sikert aratott a Rácalmási Passió

2021. jún. 16.

Új nézőpontú passió előadást mutattak be Rácalmáson a hét végén, derül ki a DSTV összegzéséből. A több dunaújvárosi közreműködőt felvonultató bemutató megérdemelt sikert aratott a Jankovich Kúriánál. Hangkép.
 

ICA-D: a "móderek" nagy gyűjteménye (galériával)

ICA-D: a "móderek" nagy gyűjteménye (galériával)

2021. jún. 14.

Lebegő ellenállások címmel nyílt meg Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA): a retrospektív tárlat az intézet összes termeiben, több mint száz alkotással eleveníti fel az évtizeden át ívelő pálya fontos állomásait. Július végéig látható, hadd fogalmazzak finoman: kötelező!

Rácalmási Passió – idén immár nyolcadszorra

Rácalmási Passió – idén immár nyolcadszorra

2021. jún. 11.

Új megközelítés és újszerű nézőpont, 60 szereplő, szép és ihletett élményt ígérő élő előadás – a Rácalmási Passiót a Jankovich Kúria mellett mutatják be vasárnap délután.

DSTV: június műtárgya a múzeumban

DSTV: június műtárgya a múzeumban

2021. jún. 11.

Avar kori tojásokra esett a választás az Intercisa Múzeum "Hónap műtárgya" sorozatában, derül ki a DSTV összegzéséből. A különleges leletegyüttest Buza Andrea régész-muzeológus mutatja be. Hangkép.

ICA-D: Móder Rezső – "Lebegő ellenállások"

ICA-D: Móder Rezső – "Lebegő ellenállások"

2021. jún. 09.

A Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) nagyszabású retrospektív kiállítást rendez Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész munkáiból. A tárlat pénteken este nyílik, és nemcsak izgalmas keresztmetszetet ad a művész életművéből, de Dunaújváros fennállásának hetvenéves jubileumára is reflektál. Legyenek, legyünk sokan!

Könyvtár: ösvényfestés és nyári menetrend

Könyvtár: ösvényfestés és nyári menetrend

2021. jún. 09.

Végre pótolják az áprilisban elmaradt szülinapi közösségi programot a Cimbora Klubban, emellett a nyári nyitva tartás menetrendjéről is tájékoztatta a betű barátait a József Attila Könyvtár.