Dunaújváros Hetilap

Nyári körkép: sorra nyitnak a "helyek" Dunaújvárosban

Terdik Péter - 2021. június 13. 9:02

A tervek szerint rengeteg program és kikapcsolódási lehetőség vár nyáron az érdeklődőkre Dunaújvárosban. Sorra nyitnak a közösségi terek, helyek – igaz, a belépés szabályai még szigorúak.

Túl hosszú idő óta árnyékolja be az életünket a koronavírus. Megkerülhetetlen tényező volt az elmúlt hetek, hónapok, szinte már évek során. Ezzel együtt nyakunkon a nyár is, amely lehetőséget biztosít az embereknek a pihenésre, szórakozásra. Rengeteg ember a vírushelyzet utáni élet normalizálódása ellenére sem tud külföldre utazni, sőt, talán nem is szeretnének. A következő összeállításban a helyi kikapcsolódási lehetőségekkel kapcsolatban gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat. 

Ha nyár, akkor kemping

A vírushelyzet miatt hozott szabályok enyhítésével egy ideje már újra üzemel a kemping, ami azt jelenti, hogy nem csak a dunaújvárosiak, hanem az ide látogató turisták is megfelelő körülmények között tölthetnek el néhány napot a településen. 
A biztonság azonban elsődleges, így a jelenlegi szabályok szerint a kempingben védettségi igazolvánnyal, vagy 18 év alatt, a 18. életévüket betöltött igazolvánnyal rendelkező személy kíséretében tartózkodhatnak. 

Nyitva az uszoda

Mint arról már korábban beszámoltunk, újra fogadja a látogatókat a Fabó Éva Sportuszoda. A sportolni vágyók mellett az intézmény munkatársai a fiataloknak nyári táborral, illetve folyamatos úszásoktatással kedveskednek, amely részleteiről az edzőktől kaphatnak bővebb játékoztatást. Nagyon fontos felhívni az érdeklődők figyelmét arra, hogy Fabó Éva Sportuszodába a jelenlegi szabályok szerint csak és kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be.

Vár a szabadstrand!

Arnold Miklós, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője a szabadstranddal kapcsolatban elmondta, a terület védettségi igazolvány nélkül is látogatható. Rendkívül jó hír továbbá, hogy az ide látogatóknak lehetőségük lesz igénybe venni szám szerint két büfét is, így akár egy egész napot is eltölthetnek a helyszínen. A mosdók, és a zuhanyzók helyzete miatt sem kell aggódni, az ágazatvezető elmondta, megújult vizesblokk várja a látogatókat. 
Fontos tényező, hogy a hatósági mérések alapján az elmúlt évekhez hasonlóan a vízminták idén is kiváló eredményeket produkáltak. A tervek szerint a terület június 15-én, kedden nyitja meg a kapuit. 

Irány az élményfürdő!

Arnold Miklós elárulta, az intézmény nyitása az egyik kiemelt projektjük volt, és várhatóan az Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központ összes medencéje elérhető lesz a látogatóknak. Mind a külső és belső medencék, mind pedig a csúszdák átestek a szükséges vizsgálatokon és méréseken, hogy azokat biztonságosan üzemeltethessék az intézmény munkatársai. Arnold Miklós szolgáltatási ágazatvezető azt mondta, egyetlen apró problémába ütköztek az egyik külső gyerekmedence, illetve egy emeleti medence kapcsán, de várhatóan a problémát egy héten belül tudják orvosolni, és minimális csúszással ugyan, de az is használhatóvá válik. 
Fontos azonban megemlíteni, hogy a belépéskor itt is szükséges felmutatni a védettségi igazolványunkat, ám ellentétben az uszodával, az élményfürdőbe beléphetnek azok a 18. életévüket be nem töltött, oltási igazolvánnyal nem rendelkező személyek, akik oltott, 18. életévüket betöltött védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel érkeznek. 
Az előzetes tervek szerint az intézmény szintén június 15-én nyitja meg kapuját, és reggel 10, illetve este 8 óra között fogad látogatókat, ám ezek az időpontok még változhatnak. A szolgáltatásokról, árakról, illetve további részletekről az élményfürdő hivatalos weboldalán kaphatnak tájékoztatást a kikapcsolódásra vágyók. 

Kalandpark és teniszpályák

Szintén az elmúlt időszak kiemelten fontos területei közé tartoznak a régi vidámpark mögött kialakított teniszpályák, illetve a kalandpark. A pályákat várhatóan június 14-től lehet majd használatba venni délután 2 és este 8 óra között, de Arnold Miklós felhívja az érdeklődők figyelmét arra, hogy ezzel kapcsolatban még egy részletes tájékoztatót fognak kiadni. Előzetes információk szerint a pályák foglalására a Fabó Éva Sportuszoda pénztárában lesz lehetőség. 
A kalandpálya a közelmúltban esett át az évente esedékes vizsgálatokon. Ezzel kapcsolatban a karbantartó cég vezetője azt mondta, nem találtak semmiféle kiugró hibát, sőt, a pálya kiváló állapotban várja a sportolni vágyókat. Arnold Miklós biztos abban, hogy az új személyzet is gyorsan, gördülékenyen, és biztonságosan üzemelteti majd pályát. A terület egyelőre hétvégi nyitvatartás szerint üzemel – délelőtt 10 és este 6 óra között, de természetesen ezek az időpontok is változhatnak, amennyiben igény mutatkozik rá. 
Itt is fontos megjegyezni, hogy a belépéssel kapcsolatban ugyanazok a védettségi igazolványhoz köthető szabályok vannak érvényben, mint az élményfürdőben vagy a kempingben.
Az ágazatvezető elmondta, ha csak bizonyos feltételekkel is ugyan, de megnyílnak ezek a helyek, ami mindenképpen egy örvendetes dolog. Ehhez kapcsolódóan egy, a régi vidámpark mögötti területen található színpadnál szervezett koncertek is segítenek megteremteni a nyárköszöntő hangulatot. 

Nagyon fontos emlékezni arra, hogy a járványnak még nincs vége, az enyhítések mellett továbbra is szükséges betartani a megfelelő védelmi intézkedéseket és szabályokat. Az intézményekkel kapcsolatos részletes információkat a DVG Zrt. munkatársai a közösségi oldalon is közzé fogják tenni a megfelelő tájékoztatás céljából.

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.