Dunaújváros Hetilap

Nyári körkép: sorra nyitnak a "helyek" Dunaújvárosban

Terdik Péter - 2021. június 13. 9:02

A tervek szerint rengeteg program és kikapcsolódási lehetőség vár nyáron az érdeklődőkre Dunaújvárosban. Sorra nyitnak a közösségi terek, helyek – igaz, a belépés szabályai még szigorúak.

Túl hosszú idő óta árnyékolja be az életünket a koronavírus. Megkerülhetetlen tényező volt az elmúlt hetek, hónapok, szinte már évek során. Ezzel együtt nyakunkon a nyár is, amely lehetőséget biztosít az embereknek a pihenésre, szórakozásra. Rengeteg ember a vírushelyzet utáni élet normalizálódása ellenére sem tud külföldre utazni, sőt, talán nem is szeretnének. A következő összeállításban a helyi kikapcsolódási lehetőségekkel kapcsolatban gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat. 

Ha nyár, akkor kemping

A vírushelyzet miatt hozott szabályok enyhítésével egy ideje már újra üzemel a kemping, ami azt jelenti, hogy nem csak a dunaújvárosiak, hanem az ide látogató turisták is megfelelő körülmények között tölthetnek el néhány napot a településen. 
A biztonság azonban elsődleges, így a jelenlegi szabályok szerint a kempingben védettségi igazolvánnyal, vagy 18 év alatt, a 18. életévüket betöltött igazolvánnyal rendelkező személy kíséretében tartózkodhatnak. 

Nyitva az uszoda

Mint arról már korábban beszámoltunk, újra fogadja a látogatókat a Fabó Éva Sportuszoda. A sportolni vágyók mellett az intézmény munkatársai a fiataloknak nyári táborral, illetve folyamatos úszásoktatással kedveskednek, amely részleteiről az edzőktől kaphatnak bővebb játékoztatást. Nagyon fontos felhívni az érdeklődők figyelmét arra, hogy Fabó Éva Sportuszodába a jelenlegi szabályok szerint csak és kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be.

Vár a szabadstrand!

Arnold Miklós, a DVG Zrt. szolgáltatási ágazatvezetője a szabadstranddal kapcsolatban elmondta, a terület védettségi igazolvány nélkül is látogatható. Rendkívül jó hír továbbá, hogy az ide látogatóknak lehetőségük lesz igénybe venni szám szerint két büfét is, így akár egy egész napot is eltölthetnek a helyszínen. A mosdók, és a zuhanyzók helyzete miatt sem kell aggódni, az ágazatvezető elmondta, megújult vizesblokk várja a látogatókat. 
Fontos tényező, hogy a hatósági mérések alapján az elmúlt évekhez hasonlóan a vízminták idén is kiváló eredményeket produkáltak. A tervek szerint a terület június 15-én, kedden nyitja meg a kapuit. 

Irány az élményfürdő!

Arnold Miklós elárulta, az intézmény nyitása az egyik kiemelt projektjük volt, és várhatóan az Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központ összes medencéje elérhető lesz a látogatóknak. Mind a külső és belső medencék, mind pedig a csúszdák átestek a szükséges vizsgálatokon és méréseken, hogy azokat biztonságosan üzemeltethessék az intézmény munkatársai. Arnold Miklós szolgáltatási ágazatvezető azt mondta, egyetlen apró problémába ütköztek az egyik külső gyerekmedence, illetve egy emeleti medence kapcsán, de várhatóan a problémát egy héten belül tudják orvosolni, és minimális csúszással ugyan, de az is használhatóvá válik. 
Fontos azonban megemlíteni, hogy a belépéskor itt is szükséges felmutatni a védettségi igazolványunkat, ám ellentétben az uszodával, az élményfürdőbe beléphetnek azok a 18. életévüket be nem töltött, oltási igazolvánnyal nem rendelkező személyek, akik oltott, 18. életévüket betöltött védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel érkeznek. 
Az előzetes tervek szerint az intézmény szintén június 15-én nyitja meg kapuját, és reggel 10, illetve este 8 óra között fogad látogatókat, ám ezek az időpontok még változhatnak. A szolgáltatásokról, árakról, illetve további részletekről az élményfürdő hivatalos weboldalán kaphatnak tájékoztatást a kikapcsolódásra vágyók. 

Kalandpark és teniszpályák

Szintén az elmúlt időszak kiemelten fontos területei közé tartoznak a régi vidámpark mögött kialakított teniszpályák, illetve a kalandpark. A pályákat várhatóan június 14-től lehet majd használatba venni délután 2 és este 8 óra között, de Arnold Miklós felhívja az érdeklődők figyelmét arra, hogy ezzel kapcsolatban még egy részletes tájékoztatót fognak kiadni. Előzetes információk szerint a pályák foglalására a Fabó Éva Sportuszoda pénztárában lesz lehetőség. 
A kalandpálya a közelmúltban esett át az évente esedékes vizsgálatokon. Ezzel kapcsolatban a karbantartó cég vezetője azt mondta, nem találtak semmiféle kiugró hibát, sőt, a pálya kiváló állapotban várja a sportolni vágyókat. Arnold Miklós biztos abban, hogy az új személyzet is gyorsan, gördülékenyen, és biztonságosan üzemelteti majd pályát. A terület egyelőre hétvégi nyitvatartás szerint üzemel – délelőtt 10 és este 6 óra között, de természetesen ezek az időpontok is változhatnak, amennyiben igény mutatkozik rá. 
Itt is fontos megjegyezni, hogy a belépéssel kapcsolatban ugyanazok a védettségi igazolványhoz köthető szabályok vannak érvényben, mint az élményfürdőben vagy a kempingben.
Az ágazatvezető elmondta, ha csak bizonyos feltételekkel is ugyan, de megnyílnak ezek a helyek, ami mindenképpen egy örvendetes dolog. Ehhez kapcsolódóan egy, a régi vidámpark mögötti területen található színpadnál szervezett koncertek is segítenek megteremteni a nyárköszöntő hangulatot. 

Nagyon fontos emlékezni arra, hogy a járványnak még nincs vége, az enyhítések mellett továbbra is szükséges betartani a megfelelő védelmi intézkedéseket és szabályokat. Az intézményekkel kapcsolatos részletes információkat a DVG Zrt. munkatársai a közösségi oldalon is közzé fogják tenni a megfelelő tájékoztatás céljából.

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

DSTV: átadták a "Dunaújváros kenyere" adományt

2021. júl. 29.

A Szent Pantaleon Kórház infektológiai osztálya kapta a "Dunaújváros kenyere" kezdeményezésből befolyt összeget, derül ki a DSTV összegzéséből. A félmillió forintra kiegészített adományt Mezei Zsolt alpolgármester adta át a gyógyító komplexum képviselőjének, a következő kedvezményezett a Pentele Hagyományőrző Egyesület lesz. Hangkép.

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

"Virágos Dunaújvárosért" – még lehet jelentkezni

2021. júl. 27.

Nyolc kategóriában hirdették meg a városcsinosítási akciót, július 30-ig, azaz péntekig várják a nevezéseket! Virágozzon minden!

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

Több állomásos klímavédelmi akciónapot szerveznek

2021. júl. 26.

Pályázati forrásból megvalósuló programra várják a vendégeket a Dunaújvárosi Egyetemre szombaton délelőtt – menetrend és felhívás a hajtás után!

Csökken a város adósságállománya

Csökken a város adósságállománya

2021. júl. 25.

2021 végéig majdnem 490 millió forintot fizet vissza a város, míg új hitelt csak 266 millió értékben vesznek fel, vagyis valójában csökken a város adóssága. A kérdésről a múlt heti közgyűlés döntött.

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

Lakossági fórum lesz a településfejlesztési stratégiáról

2021. júl. 25.

A véleményeket, észrevételeket is várják. Közlemény.

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

Kevesen csatlakoztak a csatornahálózatra

2021. júl. 24.

Elkészült az Északi Lakóterület csatornahálózata, amelyre június 1-jtől lehet rácsatlakozni az ingatlantulajdonosoknak. Azonban Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmondta, eddig kevesen éltek az új, modern lehetőséggel.

DSTV: eljött az aratás ideje

DSTV: eljött az aratás ideje

2021. júl. 24.

Felgyorsultak az aratási munkálatok a szélsőséges időjárás miatt, derül ki a DSTV összegzéséből. Az év elején a rendkívül kevés csapadék, a közelmúltban a kánikula akadályozta a növények zavartalan fejlődését. Hangkép.