Önbíráskodás a vád – egy súlyosbító tényezővel

Öcaline - 2021. június 19. 8:03

A sértett védekezésre képtelen volt, mégis megütötte a férfi, derül ki az ügyészségi közleményből. Felfüggesztett börtönt érhet a támadás, értesült a DO.
 

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett önbíráskodás bűntette miatt vádat egy férfival szemben, tudatta honlapunkkal Jászberényiné dr. Király Teodóra, a megyei főügyészség sajtószóvivője. A vádlott még tavaly augusztusban bántalmazott egy erősen ittas sértettet – méghozzá kölcsönadott karórájának visszavétele érdekében.     
A vádirat szerint az egyik dunaújvárosi élelmiszeráruház bejárata előtt a vádlott szóváltásba keveredett a padon ülő, erősen ittas férfival, és őt felszólította arra, hogy adja vissza a karóráját, amelyet állítása szerint korábban kölcsönadott neki. A sértett a kérésnek nem tett eleget, ezért a vádlott kétszer arcon ütötte őt – a sértett a padról a földre esett, és felrepedt a szemöldöke. A megtámadott férfi ezután átadta a vádlottnak a kezén lévő karórát, aki azt eltette. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű személyi sérülést szenvedett. 

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, erősítette meg az ügyészségi összegzés.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

Részletes rendőrségi tipptár strandolóknak

2021. júl. 29.

A napokban történt lopás és elfogás kapcsán részletes javaslatcsomagot állított össze a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az áldozattá válás elkerülése érdekében a strandolók számára.

Súlyos testi sértés Mezőfalván

Súlyos testi sértés Mezőfalván

2021. júl. 28.

Arccsonttörést szenvedett az a férfi, akit egy májusi éjszaka közepén ütöttek meg Mezőfalva egyik terén.

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

Csalással gyanúsított nőt csíptek el

2021. júl. 28.

A dunaújvárosi kapitányság adott ki elfogatóparancsot ellene, Perkátán futott a rendőrök karjaiba.

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

Idős asszonyt károsítottak meg a csalók

2021. júl. 27.

A rendőrök néhány órán belül azonosították és elfogták a két dunaújvárosi elkövetőt; egy 92 éves asszonyt fosztottak ki, értesült a DO.

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

Gyorsított eljárás várt az embercsempészekre

2021. júl. 26.

Magyar és brit állampolgár állt bíróság elé a Dunaújvárosi Járási Ügyészség gyorsított eljárása nyomán – mind a ketten az M6-os sztrádán futottak a rendőrök karjaiba.

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

Ne várjunk őszig a kéménysepréssel

2021. júl. 22.

Nyáron is szerencsét hoz, ha kéményseprővel találkozunk, hiszen ha jól működik a házunk kéménye, biztonságban tudhatjuk otthonunkat és szeretteinket.

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

Mindenkin segíthet a néma segélykiáltás

2021. júl. 22.

Segítségkérő mozdulatsor meghonosításáért kezdett kampányt a rendőrség: a közösségi felületeken már elterjedt "néma segélykiáltással" a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek jelezhetik, hogy veszélyben vannak. Egy jelsor, három mozdulat a hajtás után.