Tűzugrás a Duna-parton Szent Iván éjjelén

Öcaline - 2021. június 22. 12:24

Még közös meccsnézéssel is köríti a kínálatot a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület és a Mezőföld Kulturális Egyesület közös programja! A rendezvény ráadásul városunk 70. születésnapja előtt tiszteleg.

Szent Iván éjszakáján, vagyis június 23-án szeretettel várnak mindenkit az alsó Duna-parti úton található sárga színű pihenőparkba, ahol igazi családi programot kínálnak az évkör leghosszabb napjának éjjelére!

Mesés kínálattal

Az este folyamán Szabó Attila változatos dallamokkal, Pável Pista és Suplicz Miska népmesékkel várják a látogatókat. A pihenőpark kerítését Bartháné Markovics Zsuzsi eddig még nem látott firkái- alkotásai díszítik.
Két tűzgyújtás is várható. Az első, méretét illetően kisebb a közös szalonnasütés apropójából lobban lángra. A szervezők, korlátozott mennyiségben biztosítanak szalonnát, kenyeret és hagymát. Aki igazán biztosra akar menni, csomagoljon sütnivalót magának.
A felhőtlen szórakozás, és a jókedv megalapozója lehet a Bölcskéről érkező Tomolik Pincészet, amely sok finomsággal készül. Gondolván hazánk fiainak hősies csatájára, az érdeklődők 21 órától kivetítőn tekinthetik meg a labdarúgó válogatott mérkőzését.
Természetesen ez idő alatt is több program várja a kisebbeket – többek között táncházat és mondókatanulást kínálnak a program szervezői az aprónépeknek. 

Tánc, tűz, kívánságok

A város 70. születésnapja előtt is tisztelgő közösségi esemény szó szerinti fénypontjaként 23 órakor lobban lángra a Szent Iván éji láng. Amíg a tűz leég, körtáncokat tanulhatnak a résztvevők a Violin Tánccsoport és a Baracs Néptáncegyüttes tagjaitól. A bátrabbak, vigyázva testi épségükre, át is ugorhatják a parazsat – de csak akkor, ha kívántak valamit előtte!

Az est zárásaként, felnőtteknek szóló meséket hallhatnak a legkitartóbbak – a belépés díjtalan, mindenkit sok-sok szeretettel várnak!

(A fotó illusztráció)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Másodfokú figyelmeztetés a várható zivatarok miatt

Másodfokú figyelmeztetés a várható zivatarok miatt

2021. aug. 01.

Heves égiháború is lehet, ráadásul még az Országos Meteorológiai Szolgálat friss figyelmeztetése szerint is jelentős bizonytalansággal. Térségünkben bárhol, bármikor.

Virágosítási versenyben a Dr. Molnár László Emlékpark

Virágosítási versenyben a Dr. Molnár László Emlékpark

2021. júl. 31.

Idén már 28. alkalommal hirdették meg a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Virágos Magyarország versenyt, amelynek célja egyebek mellett a kulturált és vonzó településkép kialakítása. A települések önkormányzatainak rendezett megméretésre Dunaújváros az egyetem előtti Dr. Molnár László Emlékparkkal nevezett. Voksokat is várnak – már hétfőtől!

Ilyen még úgysem volt: csomagtartó vásár Újtelepen!

Ilyen még úgysem volt: csomagtartó vásár Újtelepen!

2021. júl. 28.

Közösségi kezdeményezésként, jókedvükből igyekeznek meghonosítani a bolhapiac szokatlan formáját a szervezők – az első alkalomra már (és még) lehet jelentkezni!

DSTV: örökbefogadás, adománygyűjtés

DSTV: örökbefogadás, adománygyűjtés

2021. júl. 28.

Örökbefogadó és adománygyűjtő napot tartottak a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület tagjai, derül ki a DSTV összegzéséből. Az érdeklődők a Munkásművelődési Központban ismerkedhettek a gazdára váró kisállatokkal. Hangkép.
 

Tombol a hőség – életbe lépett a hőségriadó és a vörös kód

Tombol a hőség – életbe lépett a hőségriadó és a vörös kód

2021. júl. 27.

A harmadfokú hőségriadót az országos tisztifőorvos, a bajba jutott emberek segítésének kötelmét szabályozó vörös kódot Emberi Erőforrások Minisztériuma adta ki. Az ok prózai: újra itt a kánikula.

A társállatok szerepe, jelentősége (3.)

A társállatok szerepe, jelentősége (3.)

2021. júl. 27.

Újabb sorozatunk harmadik részében a Czibere Cecília habilitációs kutyakiképző ezúttal a társállatok társadalmi integrációs szerepét vázolja a felelős állattartás híveinek. Miben és hogyan segíthet a társállat? Itt a válasz! 

Kegyetlen kánikula várható – egészen péntekig

Kegyetlen kánikula várható – egészen péntekig

2021. júl. 26.

Országos hőség közelít, a legdurvább időszakban 40 fok körüli csúcsok várhatók a DO időjárási szakértőjének friss helyzetjelentése szerint. Durva lesz, vigyázzanak, vigyázzatok!