Újabb embercsempész bukott – letartóztatás az indítvány

Öcaline - 2021. június 9. 17:02

Minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását a Dunaújvárosi Járási Ügyészség, aki három külföldi állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez kedden, értesült a DO. 

Az indítvány tényét a megyei főügyészség erősítette meg: Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő a nyomozás adataira hivatkozva közölte, a vádlott megállapodott egy szerb állampolgárral abban, hogy alkalmanként 350 ezer forint ellenében nyújt segítséget Magyarországra illegálisan belépő külföldi állampolgárok nyugat-európai eljuttatásához.
A gyanúsított azzal vett fel Bogyiszló környékén három szír állampolgárt a személygépkocsijába, hogy az osztrák-magyar határ közelébe szállítja őket. A külföldiek egyenként 4 ezer eurót fizettek volna Ausztriába való sikeres eljuttatásuk esetén. A terheltet a rendőrök az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében igazoltatás alá vonták, így cselekményét leleplezték. 

A vizsgálat szerint a gyanúsított június 8-áig több alkalommal szállított és kísérelt meg szállítani illegális bevándorlókat. 

A terhelt a cselekményt büntetőeljárás hatálya alatt állva, rövid időn belül, sorozat jelleggel valósította meg, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll, továbbá alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megbízójával felvenné a kapcsolatot, amellyel a bizonyítást megnehezítené, érvelt az indítvány mellett az ügyészség.

A Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott az ügyészi indítványnak, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását; a bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges. 

(Fotó: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Szénmonoxid-mérgezés történt egy városi társasházban

Szénmonoxid-mérgezés történt egy városi társasházban

2022. aug. 10.

Rosszul érezte magát egy dunaújvárosi társasház egyik lakója kedden délután, ezért kórházba került, ahol enyhe szén-monoxid-mérgezést állapítottak meg nála. Nyáron is veszélyes!

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

2022. aug. 06.

Nem véletlenül vezetett figyelmetlenül az előtte haladó kocsinak ütköző jármű vezetője. Személyi sérülés ugyan nem történt a péntek délutáni balesetben, de a vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé, értesült a DO.

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

2022. aug. 04.

Nagyon gyorsan elkapták a dunaújvárosi rendőrök azt a férfit, aki megütötte áldozatát, majd elvette mobiltelefonját. Kifosztással vádolják, értesült a DO.

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

2022. aug. 04.

Adony térségében történt a baleset még 6 óra előtt, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A balesettel érintett szakaszt teljesen elzárták a közlekedők elől. Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

2022. aug. 03.

Az elmúlt hetek – sőt, hónapok – csapadékmentes időjárása lényegében folyamatos veszélyhelyzetet okoz: akár egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy szikra vagy eldobott csikk is nagy pusztítást okozó tüzekhez vezethet. Több elrettentő példa is figyelmeztet a veszélyre.

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

2022. júl. 29.

Nemzetközi viszonylat a Pentele hídon: török embercsempész szaladt a rendőrök karjaiba, tizenegy afgánt szállított, értesült a DO.

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

2022. júl. 28.

Nem jött össze a mesterterv, már a telep területén elcsípték, derül ki az esetet taglaló ügyészégi összegzésből.