Újabb embercsempész bukott – letartóztatás az indítvány

Öcaline - 2021. június 9. 17:02

Minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását a Dunaújvárosi Járási Ügyészség, aki három külföldi állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez kedden, értesült a DO. 

Az indítvány tényét a megyei főügyészség erősítette meg: Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő a nyomozás adataira hivatkozva közölte, a vádlott megállapodott egy szerb állampolgárral abban, hogy alkalmanként 350 ezer forint ellenében nyújt segítséget Magyarországra illegálisan belépő külföldi állampolgárok nyugat-európai eljuttatásához.
A gyanúsított azzal vett fel Bogyiszló környékén három szír állampolgárt a személygépkocsijába, hogy az osztrák-magyar határ közelébe szállítja őket. A külföldiek egyenként 4 ezer eurót fizettek volna Ausztriába való sikeres eljuttatásuk esetén. A terheltet a rendőrök az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében igazoltatás alá vonták, így cselekményét leleplezték. 

A vizsgálat szerint a gyanúsított június 8-áig több alkalommal szállított és kísérelt meg szállítani illegális bevándorlókat. 

A terhelt a cselekményt büntetőeljárás hatálya alatt állva, rövid időn belül, sorozat jelleggel valósította meg, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll, továbbá alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megbízójával felvenné a kapcsolatot, amellyel a bizonyítást megnehezítené, érvelt az indítvány mellett az ügyészség.

A Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott az ügyészi indítványnak, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását; a bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges. 

(Fotó: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Önbíráskodás a vád – egy súlyosbító tényezővel

Önbíráskodás a vád – egy súlyosbító tényezővel

2021. jún. 19.

A sértett védekezésre képtelen volt, mégis megütötte a férfi, derül ki az ügyészségi közleményből. Felfüggesztett börtönt érhet a támadás, értesült a DO.
 

Börtönt kaphat a kábítószer-fogyasztó

Börtönt kaphat a kábítószer-fogyasztó

2021. jún. 18.

Kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség egy 30 éves férfival szemben. Börtön lehet a vége, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik a 17 éves Patrikot

Eltűnés miatt keresik a 17 éves Patrikot

2021. jún. 17.

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik az előszállási fiatal megtalálása érdekében. Akár egy megosztás is segíthet!

Nyár, vízpart, biztonság – rendőrségi tipptár a szünidőre

Nyár, vízpart, biztonság – rendőrségi tipptár a szünidőre

2021. jún. 15.

Az áldozattá válás megelőzését szolgáló tanácsokkal rukkoltak kis a szünidő beköszöntével – szülők és gyerekek figyelmébe egyaránt ajánlják.

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

Baleset és teljes útzár a 6-os főúton

2021. jún. 12.

Három személygépkocsi ütközött Adony térségében délelőtt, a forgalmat a sztrádára terelték.

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

Körözött férfit találtak, elfogás a vége

2021. jún. 12.

Több körözés volt érvényben a városunkban elcsípett 31 éves férfi ellen. Őrizetbe vették, értesült a DO.

Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

Emberölési kísérlet a vád a sodrófával, vascsővel bántalmazók ellen

2021. jún. 11.

Két embernek okoztak életveszélyes sérülést a támadók még 2019 decemberében – a Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, értesült a DO. Bestiális bűntett a hajtás után.