A negyeddöntő elvárás, a célok viszont magasabban vannak

doszerk - 2021. július 18. 15:37

A magyar női kézilabda-válogatottal szembeni elvárás a negyeddöntőbe jutás a pénteken kezdődő tokiói olimpián, viszont a célok magasabban vannak Elek Gábor szövetségi kapitány szerint.

Kép: MKSZ

"Az elvárás és a cél nem ugyanaz. Az elvárás, hogy továbbjussunk a csoportból, a cél viszont ennél magasabban van. Ugyanakkor erről addig nem beszélünk, amíg nem értük el a negyeddöntős szereplést" - jelentette ki vasárnap az olimpiai faluban a szakvezető. Elek Gábor arról számolt be, hogy az utazás és a szombati érkezés nem volt a legkényelmesebb, de a csapatot tökéletes körülmények fogadták az olimpiai faluban, ahol nagy a nyüzsgés és sok a mosolygós arc. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, arra mindenképpen figyelmet kell fordítani, hogy ez ne terelje el a játékosok figyelmét, mert a mostani keretből csupán Tomori Zsuzsanna és a szakmai stábból Görbicz Anita játszott a 2008-as, pekingi játékokon, amelyen legutóbb szerepelt a magyar női kézilabda-válogatott. "Ma délután már kondicionáló tréninget tartunk. Hétfőtől a csarnokban is dolgozhatunk, napi egy edzési lehetőséget kaptunk a helyszínen, ennél kicsit többet szerettem volna, de ez is elég lesz, elvégre még egy hét van az első mérkőzésünkig" - mondta Elek Gábor, aki korábban úgy fogalmazott, hogy maga sem tudott volna nehezebb csoportot összeállítani, mint ami az áprilisi sorsoláson született.

A szakvezető úgy vélte, a francia és a címvédő orosz csapat valamelyest kiemelkedik, de a másik négy együttes, azaz a svéd, a spanyol, a brazil és a magyar egyenlő eséllyel pályázik a továbbjutást jelentő első négy helyre. A felkészülés során a dél-amerikai riválist kétszer is legyőzték a magyarok, de Elek szerint ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni, mert egyrészt hazai pályán történt, másrészt az ellenfél is tudta, hogy két héttel később sokkal fontosabb összecsapást is vív egymással a két gárda. A magyar csapat egy hét múlva mutatkozik be Tokióban a francia válogatott ellen. Az első ellenféllel kapcsolatban Elek Gábor azt mondta, hogy tíz éve a világ élvonalába tartozik, de most vannak hiányzóik. Úgy vélte, remek védekezés jellemzi a riválist, ráadásul talán a legjobb kapuspárossal rendelkezik a mezőnyben. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a franciák majdnem minden világversenyen okoznak meglepetést egy-egy váratlan vereséggel. Hozzátette, a szakmai stáb már elkezdte a felkészülést azzal, hogy megnézte az edzőmérkőzéseiket.

A magyarok az első találkozót követően kétnaponta sorrendben a brazilokkal, az oroszokkal, a spanyolokkal és a svédekkel találkoznak a japán fővárosban.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.