Borúra napsütés – ismét támad a kánikula

Öcaline - 2021. július 19. 7:49

Véget érnek az esős napok, már keddtől visszatér a naposabb, derűsebb idő a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végére újabb hőségriasztás lehet.

"Sok napsütés jön keddtől!"– nyugtatja a nyárimádókat szokásos hétindító előrejelzése elején Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szerkesztője. Ahogy az ablakon kipillantva láthatjuk, változóan felhős idő van, és bár a Dunántúl nyugati és déli területein csökken a felhőzet, egyre több napsütés várható, a középső, majd a keleti tájakon még több helyen lehet zápor, zivatar. Késő estére a Tiszántúlra húzódik vissza a csapadék, tovább csökken nyugat felől a felhőzet. Egyre inkább megélénkül, majd megerősödik a szél – a zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek; a hőmérséklet 23 és 31 fok között alakul, térségünkben 30 fok körüli csúcsokkal számolhatunk.
A friss modellek szerint kedden a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de zápor, zivatar csak az északkeleti területeken fordulhat elő. Az északnyugati szél erős lesz, és 28-30 fokos, kellemes nyári meleg valószínű.
A hét középső periódusában visszatér a zavartalan napsütés: szerdán és csütörtökön nyárias, viszonylag nyugodt idő várható – csapadék nem lesz, de felfrissül a levegő, hiszen reggelre 13-14 fok köré csökken a hőmérséklet. A napsütés hatására emelkedik a hőmérséklet, szép nyári napokkal számolhatunk – délutánonként 28-30 fok körüli értékekkel.
A hét utolsó napjaiban is marad a lényegében zavartalan napsütés a középtávú előrejelzések specialistája szerint. Ennek nyomán fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés – szombattól országos hőség alakulhat ki ismét, 32, 35 fokos, kánikulai csúcsokkal számolhatunk. 

Ennek nyomán befuthat a következő hőségriasztás is...

(Fotó: Így látjuk Mi! – Vaszócsik Kristóf képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Nehéz elhinni, mennyire esztétikus lehet a LED szalagok hatása

Nehéz elhinni, mennyire esztétikus lehet a LED szalagok hatása

2021. szep. 22.

Aki egyszer is látott már igazán esztétikusan kialakított LED szalagokat működés közben, azt bizonyára örökre megidézi a nem akármennyire szép látvány. (X)

Derűs találka – nem tompulnak az emlékek

Derűs találka – nem tompulnak az emlékek

2021. szep. 21.

Ölelések és könnyek, derűs mosolyok és évtizedes emlékek – 60 éves érettségi találkozóra gyűlt össze a Sztálinvárosi Általános Gimnázium 1961-ben végzett IV. A osztályának nebulói.

Felnőtt játszótér és kocogókör a Bocskai István utcában

Felnőtt játszótér és kocogókör a Bocskai István utcában

2021. szep. 21.

felnőtt játszóteret, valamint egy kocogókört és létrehoztak a Bocskai István utca 5. mögötti területen. A munkálatokról, valamint a körzetet érintő további fejlesztésekről Mezei Zsolt önkormányzati képviselő számolt be hétfőn.

Az OSB lap mérete és ára

Az OSB lap mérete és ára

2021. szep. 21.

Az OSB-t, mint anyagot rendkívül széles körben alkalmazzák, ugyanis sokoldalú építőanyagról van szó. Összeállításunk komplett tipptárat is tartalmaz a felhasználás lehetséges módjairól. (X)

DSTV: benzingőz és gumikoptatás a Duna-parton (galériával)

DSTV: benzingőz és gumikoptatás a Duna-parton (galériával)

2021. szep. 21.

Bimmer Parádé címmel rendeztek rendhagyó márkatalálkozót a Duna-parton, derül ki a DSTV összegzéséből. A BMWPartyzans megmozdulását jótét céllal szervezték – hangkép és galéria a hajtás után!
 

Idén is nagy sikert aratott az újtelepi ÖKO Nap (galériával)

Idén is nagy sikert aratott az újtelepi ÖKO Nap (galériával)

2021. szep. 20.

Ahogy ígérték, plusz a palacsintaözön: mind a városrészt és egy hadosztálynyi önkéntest megmozgató közösségi események, mind a környezettudatos gondolkodás terén csillagos ötöst érdemelt a Városvédők Újtelepért Egyesület immár hagyományos rendezvénye.

Hét végére visszatér az indián nyár

Hét végére visszatér az indián nyár

2021. szep. 20.

Két napra viszont beköszönt az ősz, felhős, csapadékos idővel számolhatunk a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét végére 22-25 fok, kellemes, szabadba csábító napsütés várható!