Eredményes tesztnap az Acélbikáknál!

spigott - 2021. július 6. 12:03

Közel negyven játékos vett részt a Dunaújvárosi Acélbikák szombaton megrendezett kiválasztási napján.

Rendhagyó felmérőt rendeztek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a mögöttünk hagyott hétvégén. A több helyszínen megtartott, több állomásból álló tesztelés célja az volt, hogy a klub játékosai mellett a Dunaújvárosba érkező 2000 és 2005 között született hokisokat is felmérjék a szakemberek, nem titkoltan azért, hogy a legígéretesebb jelölteknek lehetőséget adjanak arra, hogy részt vegyenek az augusztusi edzőtáborában, ahonnan már csak egy lépés az Erste Liga csapatba kerülés, s az ezzel járó profi szerződés. A felmérőn megjelentek a DAB metodikai központjában, a jégcsarnokban, illetve a vidámparki műfüves pályán vártak különböző feladatok, s mint azt Azari Zsolt, az Acélbikák szakmai igazgatója elmondta, mindenképpen szeretnének hagyományt teremteni a nyári tesztnapból, mely egyértelműen felülmúlta előzetes várakozásaikat.

– Vezetőedzőnk, Leo Gudas szerette volna, ha a nyári száraz felkészülés végén leteszteljük a saját játékosainkat, hogy képet kapjunk arról, kinek hogy sikerült ez az időszak. Ezt kötöttük össze egy toborzóval, játékos válogatóval úgy, hogy nyílttá tettük a tesztnapot, nem titkoltan azért, hogy felmérjük a játékosok fizikális erejét, s adatot nyerjünk a tesztnapra érkező hokisokról. Az érdeklődés felülmúlta a várakozásainkat, harmincnyolc játékos jött el, ami remek szám, különösen úgy, hogy idén először rendeztük meg ezt a felmérőt, ugyanakkor szeretnénk ebből hagyományt teremteni.

Képek forrása: DAB/Salamon Zalán

A játékosok körülbelül fele a klubunkhoz tartozik, a többiek más egyesületektől érkeztek, jöttek ifjúságiak, juniorok, a tesztek után tudunk belőlük válogatni mindenképpen, s az eredmények értékelése után a vezetőedző és a szakmai stáb ki tudja választani azokat, akik részt tudnak venni az augusztusi felkészülésen. Kissé speciális a helyzetünk, mert ifiben és juniorban sem vagyunk most túl sokan, de hosszabb távra gondolkozunk, ezért olyan játékosokat keresünk, akik elhivatottak, s olyan jó alapokkal rendelkeznek, hogy a következő években kemény munkával jó jégkorongozókká válhatnak. Bízom benne, hogy mi is sokaknak elnyerjük a tetszését, s a felmérő után el tudunk majd kezdeni közösen dolgozni. Az biztos, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, s az, hogy harmincnyolcan eljöttek erre a tesztnapra, mindenképpen szuper, rengeteg adatot nyertünk, megismertük egymást, ez nagyon hasznos volt, egyértelműen rendszert szeretnénk csinálni ebből, szóval tervezzük a folytatást is.

A rovat további hírei: Sport

Az elődöntő már biztos

Az elődöntő már biztos

2021. szep. 16.

Könnyen lehet azonban, hogy Slihoczki Ádámék már a mai előfutamból bejutnak a kenu kettesek 1000 méteres világbajnoki fináléjába.

Mozgásra hívják az iskolákat

Mozgásra hívják az iskolákat

2021. szep. 16.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jövő pénteken, az Európai Diáksport Napján (ESSD) mozgásra hívja a hazai általános és középiskolákat.

Fuss velünk, fuss értünk! – ötödik nekifutás

Fuss velünk, fuss értünk! – ötödik nekifutás

2021. szep. 16.

Immáron ötödik alkalommal rendezi meg az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete a Fuss velünk, fuss értünk! közösségi akciót, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Kultik Mozi előtti térre szombaton.

Gólzáporos győzelmek

Gólzáporos győzelmek

2021. szep. 15.

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata tizennégy, míg az U15-ösök tizenöt gólt szerezve arattak kiütéses sikert a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Fordítások napja a Campusban

Fordítások napja a Campusban

2021. szep. 15.

A Gyalog Galopp simán, a Tízpróbások gárdája nagy csatában szerezte meg a három pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályában.

Kovács Zsófia is a válogatott keretben

Kovács Zsófia is a válogatott keretben

2021. szep. 15.

Összesen tizenkét magyar tornász indul el a Magyar Nagydíjon, melyet szeptember 24. és 26. között rendeznek meg Szombathelyen.

Szoros csaták az első osztályban

Szoros csaták az első osztályban

2021. szep. 14.

Nehezen, de hozta az elvárt győzelmet a címvédő Karmacsi Autó FC a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályában.