Eredményes tesztnap az Acélbikáknál!

spigott - 2021. július 6. 12:03

Közel negyven játékos vett részt a Dunaújvárosi Acélbikák szombaton megrendezett kiválasztási napján.

Rendhagyó felmérőt rendeztek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a mögöttünk hagyott hétvégén. A több helyszínen megtartott, több állomásból álló tesztelés célja az volt, hogy a klub játékosai mellett a Dunaújvárosba érkező 2000 és 2005 között született hokisokat is felmérjék a szakemberek, nem titkoltan azért, hogy a legígéretesebb jelölteknek lehetőséget adjanak arra, hogy részt vegyenek az augusztusi edzőtáborában, ahonnan már csak egy lépés az Erste Liga csapatba kerülés, s az ezzel járó profi szerződés. A felmérőn megjelentek a DAB metodikai központjában, a jégcsarnokban, illetve a vidámparki műfüves pályán vártak különböző feladatok, s mint azt Azari Zsolt, az Acélbikák szakmai igazgatója elmondta, mindenképpen szeretnének hagyományt teremteni a nyári tesztnapból, mely egyértelműen felülmúlta előzetes várakozásaikat.

– Vezetőedzőnk, Leo Gudas szerette volna, ha a nyári száraz felkészülés végén leteszteljük a saját játékosainkat, hogy képet kapjunk arról, kinek hogy sikerült ez az időszak. Ezt kötöttük össze egy toborzóval, játékos válogatóval úgy, hogy nyílttá tettük a tesztnapot, nem titkoltan azért, hogy felmérjük a játékosok fizikális erejét, s adatot nyerjünk a tesztnapra érkező hokisokról. Az érdeklődés felülmúlta a várakozásainkat, harmincnyolc játékos jött el, ami remek szám, különösen úgy, hogy idén először rendeztük meg ezt a felmérőt, ugyanakkor szeretnénk ebből hagyományt teremteni.

Képek forrása: DAB/Salamon Zalán

A játékosok körülbelül fele a klubunkhoz tartozik, a többiek más egyesületektől érkeztek, jöttek ifjúságiak, juniorok, a tesztek után tudunk belőlük válogatni mindenképpen, s az eredmények értékelése után a vezetőedző és a szakmai stáb ki tudja választani azokat, akik részt tudnak venni az augusztusi felkészülésen. Kissé speciális a helyzetünk, mert ifiben és juniorban sem vagyunk most túl sokan, de hosszabb távra gondolkozunk, ezért olyan játékosokat keresünk, akik elhivatottak, s olyan jó alapokkal rendelkeznek, hogy a következő években kemény munkával jó jégkorongozókká válhatnak. Bízom benne, hogy mi is sokaknak elnyerjük a tetszését, s a felmérő után el tudunk majd kezdeni közösen dolgozni. Az biztos, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, s az, hogy harmincnyolcan eljöttek erre a tesztnapra, mindenképpen szuper, rengeteg adatot nyertünk, megismertük egymást, ez nagyon hasznos volt, egyértelműen rendszert szeretnénk csinálni ebből, szóval tervezzük a folytatást is.

A rovat további hírei: Sport

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.

Megyei ellenfél a kupában

Megyei ellenfél a kupában

2022. aug. 11.

Idegenben, a Pécsvárad otthonában juthat be a Magyar Kupa harmadik fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

2022. aug. 11.

A közelmúltban a serdülők országos bajnokságán és az EYOF-on is kiváló érmek és eredmények sokaságával örvendeztette meg a helyi sportkedvelőket az úszó Kovács-Seres Hunor. A DKSE kiválóságának eredményeiről, és a jövőt illető elképzelésekről Szabó Gergővel, Hunor edzőjével beszélgettünk. Hangkép.

Volt minek örülni a kenumaratonon

Volt minek örülni a kenumaratonon

2022. aug. 11.

Parádésan szerepeltek a Dragon Steel SE versenyzői a közel kétszáz indulót felvonultató 25. Szarvasi Kenumaratonon.

Kovácsék vegyes pódiumedzése

Kovácsék vegyes pódiumedzése

2022. aug. 10.

Túl van a pódiumedzésen a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben a Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott.

DSTV: tesztnapot tartottak

DSTV: tesztnapot tartottak

2022. aug. 10.

A SUP, avagy Stand up Paddle egy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág. Az eszköz megismertetése, és ezáltal a mozgásforma népszerűsítése céljából ingyenes SUP tesztnapot hirdettek a helyi Decathlon áruház munkatársai az érdeklődőknek. Hangkép.

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.