Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Gyermekkönyvtár: folyamatos üzemmód, gazdag programkínálat

Öcaline - 2021. július 12. 16:39

Nem lesz rövidített nyári nyitva tartás a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárában, ráadásul gazdag szünidei programot is kínál az ifjú könyvbarátoknak az intézmény. Tételes menü a hajtás után!

A Gyermekkönyvtár sem vezeti be az idei évben a rövidített nyári nyitvatartást, tudatta a DO-val Tóth Éva, a József Attila Könyvtár vezetője. 

Minden nap, védettségi nélkül is!

A lényeg: a nyári időszakban hétköznaponként már délelőtt 9 órától várják a kis olvasókat és látogatóikat. A pontos menetrend szerint hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 18, míg csütörtökön 17 óráig tart nyitva a Gyermekkönyvtár – fontos viszont, hogy szombaton és vasárnap nem üzemel a kulturális bázis. 
Szintén nagyon fontos változás, hogy a látogatást már nem kötik védettségi igazolványhoz – vagyis a betűk fiatal barátai már kísérő nélkül is ellátogathatnak a könyvtárba.

Gazdag kínálat az ifjú könyvbarátoknak!

A nyitvatartási rend mellett szintén figyelmet érdemel, hogy különböző kiegészítő programokkal is szolgál a Gyermekkönyvtár: múlt héten kezdődött és egészen augusztus végéig tart a Mesekedd sorozata – kedd délutánonként mesevetítéssel várják a gyerekeket.  A videókban szereplő meséket Marcsi néni és Orsi néni olvasta fel a karantén idején – most meg is nézhetik a kicsik a kiválasztott fabulákat, azokra pedig értékes nyeremények várnak, akik kitöltik a meséhez tartozó netes feladatlapot. Szintén izgalmas kísérletnek ígérkezik a Mazsola percek című sorozat – ami lényegében mondókázó-daloló foglalkozás csemetéknek. Három alkalommal, mindig szerdánként várja Marcsi néni és Orsi néni a legkisebbeket és szüleiket mondókatanulásra, ölbéli játékokra, közös éneklésre a Gyermekkönyvtárban. A sorozatnyitó foglalkozás július 14-én, szerdán délelőtt 10 órakor kezdődik! És ezzel még mindig nincs vége: a Mesedélután című, kreatívkodással egybekötött papírszínházi előadásra csütörtökönként várják – összesen négy alkalommal – a gyerekeket! A következő lehetőség július 15-én lesz: 15 órától hajtogathatnak, vághatnak, ragaszthatnak és festhetnek a vendégek – majd 16 órakor meghallgatják Marcsi néni meséjét vagy megnézhetnek egy papírszínházi előadást.

Gazdag kínálattal készülnek – és mindenkit szeretettel várnak!

(Fotó: gyerek.jakd.hu)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: táncos fellépés a Parázs Varázson

DSTV: táncos fellépés a Parázs Varázson

2021. aug. 01.

A Wesley-DA Capo Alapfokú Művészeti Iskola táncosainak fellépése is színesíti a Parázs Varázs idei programját, derül ki a DSTV összegzéséből. A próbák már javában tartanak az augusztus 20-án esedékes bemutatóra!
 

DSTV: augusztusi programok az MMK-ban

DSTV: augusztusi programok az MMK-ban

2021. júl. 31.

Gazdag kínálattal készül az augusztusra az MMK, derül ki a DSTV összegzéséből. A tételes kínálathoz Kováts Rózsa intézményvezető csinál kedvet a kamerák előtt. Hangkép.
 

Újra együtt volt a nagy Viadana-család

Újra együtt volt a nagy Viadana-család

2021. júl. 29.

Egy év szervezkedés után sikerült tető alá hozni a Viadana Kamarakórus nyári összetartását – a hivatalosan 2016-ban megszűnt, de olykor-olykor azóta is remek életjelenségeket produkáló együttes tagjai családostól vettek részt a szekszárdi találkán; a részletekről Kurucz Gergely karnagy számolt be lapunknak.

DSTV: a My Way Dance School a fellépők között

DSTV: a My Way Dance School a fellépők között

2021. júl. 27.

Gőzerővel készül a My Way Dance School a Parázs-Varázs programjára, derül ki a DSTV összegzéséből. A dunaújvárosi formáció az augusztus 20-án esedékes kavalkád egyik fellépője lesz a Szalki-szigeten. Hangkép.
 

DSTV: "Mazsola percek" a könyvtárban

DSTV: "Mazsola percek" a könyvtárban

2021. júl. 21.

Minden héten szerdán – így pont ma is! – várja a kisgyerekes szülőket a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára, derül ki a DSTV összeállításából. Dal- és mondókatanulás, tánc és játék szerepel a Mazsola percek című sorozat kínálatában. Hangkép.

A Cannes-i Fesztivál és a dunaújvárosi szál

A Cannes-i Fesztivál és a dunaújvárosi szál

2021. júl. 20.

Két filmmel is díjat söpört be a Cannes-i Fesztivál keretében, és három elismerést kapott a szintén Cannes-ban rendezett AFI versenyen Zoi Florosz. A városunkból elszármazott színésznő-filmkészítőt a díjátadók után értem el – a több évtizedes ismeretség magyarázza tegező formát –, és okkal nagyon boldog!

ICA-D: "Lebegő ellenállások" – tovább, tovább

ICA-D: "Lebegő ellenállások" – tovább, tovább

2021. júl. 20.

Meghosszabbította Móder Rezső Munkácsy-díjas dunaújvárosi képzőművész kiállítását a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) – a tárlat szeptember 17-ig várja a vendégeket az intézmény összes termeiben!