Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Gyermekkönyvtár: folyamatos üzemmód, gazdag programkínálat

Öcaline - 2021. július 12. 16:39

Nem lesz rövidített nyári nyitva tartás a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtárában, ráadásul gazdag szünidei programot is kínál az ifjú könyvbarátoknak az intézmény. Tételes menü a hajtás után!

A Gyermekkönyvtár sem vezeti be az idei évben a rövidített nyári nyitvatartást, tudatta a DO-val Tóth Éva, a József Attila Könyvtár vezetője. 

Minden nap, védettségi nélkül is!

A lényeg: a nyári időszakban hétköznaponként már délelőtt 9 órától várják a kis olvasókat és látogatóikat. A pontos menetrend szerint hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 18, míg csütörtökön 17 óráig tart nyitva a Gyermekkönyvtár – fontos viszont, hogy szombaton és vasárnap nem üzemel a kulturális bázis. 
Szintén nagyon fontos változás, hogy a látogatást már nem kötik védettségi igazolványhoz – vagyis a betűk fiatal barátai már kísérő nélkül is ellátogathatnak a könyvtárba.

Gazdag kínálat az ifjú könyvbarátoknak!

A nyitvatartási rend mellett szintén figyelmet érdemel, hogy különböző kiegészítő programokkal is szolgál a Gyermekkönyvtár: múlt héten kezdődött és egészen augusztus végéig tart a Mesekedd sorozata – kedd délutánonként mesevetítéssel várják a gyerekeket.  A videókban szereplő meséket Marcsi néni és Orsi néni olvasta fel a karantén idején – most meg is nézhetik a kicsik a kiválasztott fabulákat, azokra pedig értékes nyeremények várnak, akik kitöltik a meséhez tartozó netes feladatlapot. Szintén izgalmas kísérletnek ígérkezik a Mazsola percek című sorozat – ami lényegében mondókázó-daloló foglalkozás csemetéknek. Három alkalommal, mindig szerdánként várja Marcsi néni és Orsi néni a legkisebbeket és szüleiket mondókatanulásra, ölbéli játékokra, közös éneklésre a Gyermekkönyvtárban. A sorozatnyitó foglalkozás július 14-én, szerdán délelőtt 10 órakor kezdődik! És ezzel még mindig nincs vége: a Mesedélután című, kreatívkodással egybekötött papírszínházi előadásra csütörtökönként várják – összesen négy alkalommal – a gyerekeket! A következő lehetőség július 15-én lesz: 15 órától hajtogathatnak, vághatnak, ragaszthatnak és festhetnek a vendégek – majd 16 órakor meghallgatják Marcsi néni meséjét vagy megnézhetnek egy papírszínházi előadást.

Gazdag kínálattal készülnek – és mindenkit szeretettel várnak!

(Fotó: gyerek.jakd.hu)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!