Hazatér a fiatal hátvéd!

doszerk - 2021. július 12. 18:01

A 22 éves Erdély Botond Székesfehérvárról tér haza a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy Erdély Botond személyében egy fiatal, 22 éves hátvéddel erősítette meg játékoskeretért. Botond Dunaújvárosban született, itt is kezdett játszani, majd Székesfehérváron folytatta, ahol bemutatkozott a felnőttek között, és a szezon végéig stabil tagja volt a Titánok együttesének. A következő szezonban a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát fogja erősíteni, s mint azt elárulta, úgy érzi, nem lesz gond beilleszkedésével.

- Dunaújvárosban születtem, itt kezdtem el jégkorongozni 5 éves koromban, majd 12 évesen Kercsó Árpád invitált az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiára. Összesen 9 évig játszottam a koronázóváros színeiben, azon belül 3 szezont az Erste ligában, a Titánokban. Sok szép emléket és bajnoki címet szereztem utánpótlásban, felnőtt éveimben pedig igyekeztem konstans fejlődést produkálni. Idén viszont szeretném a komfortzónámat elhagyni, ilyenkor pedig azt gondolom a környezetváltozás, adott esetben a csapatváltás szükséges a karrierem további építéséhez. A várost ismerem, ahogy a csarnokot is. A keretben vannak olyan játékosok, akiket kiskorom óta ismerek, ebből kifolyólag úgy érzem, a beilleszkedéssel nem lesz probléma, a fejlődésemhez minden adott. Nem mellesleg a Dunaújváros kerete fiatal lesz, és dinamikus, ez a fajta struktúra pedig nem idegen számomra. A mérkőzéseket nagyon várom, bízom benne, hogy ebben a nosztalgikus szezonban sikeresek tudunk lenni csapatként, illetve még többet fejlődhetek a szülővárosomban. Hajrá Bikák!

A rovat további hírei: Sport

Az elődöntő már biztos

Az elődöntő már biztos

2021. szep. 16.

Könnyen lehet azonban, hogy Slihoczki Ádámék már a mai előfutamból bejutnak a kenu kettesek 1000 méteres világbajnoki fináléjába.

Mozgásra hívják az iskolákat

Mozgásra hívják az iskolákat

2021. szep. 16.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jövő pénteken, az Európai Diáksport Napján (ESSD) mozgásra hívja a hazai általános és középiskolákat.

Fuss velünk, fuss értünk! – ötödik nekifutás

Fuss velünk, fuss értünk! – ötödik nekifutás

2021. szep. 16.

Immáron ötödik alkalommal rendezi meg az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete a Fuss velünk, fuss értünk! közösségi akciót, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Kultik Mozi előtti térre szombaton.

Gólzáporos győzelmek

Gólzáporos győzelmek

2021. szep. 15.

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata tizennégy, míg az U15-ösök tizenöt gólt szerezve arattak kiütéses sikert a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Fordítások napja a Campusban

Fordítások napja a Campusban

2021. szep. 15.

A Gyalog Galopp simán, a Tízpróbások gárdája nagy csatában szerezte meg a három pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályában.

Kovács Zsófia is a válogatott keretben

Kovács Zsófia is a válogatott keretben

2021. szep. 15.

Összesen tizenkét magyar tornász indul el a Magyar Nagydíjon, melyet szeptember 24. és 26. között rendeznek meg Szombathelyen.

Szoros csaták az első osztályban

Szoros csaták az első osztályban

2021. szep. 14.

Nehezen, de hozta az elvárt győzelmet a címvédő Karmacsi Autó FC a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályában.