Hazatér a fiatal hátvéd!

doszerk - 2021. július 12. 18:01

A 22 éves Erdély Botond Székesfehérvárról tér haza a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy Erdély Botond személyében egy fiatal, 22 éves hátvéddel erősítette meg játékoskeretért. Botond Dunaújvárosban született, itt is kezdett játszani, majd Székesfehérváron folytatta, ahol bemutatkozott a felnőttek között, és a szezon végéig stabil tagja volt a Titánok együttesének. A következő szezonban a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát fogja erősíteni, s mint azt elárulta, úgy érzi, nem lesz gond beilleszkedésével.

- Dunaújvárosban születtem, itt kezdtem el jégkorongozni 5 éves koromban, majd 12 évesen Kercsó Árpád invitált az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiára. Összesen 9 évig játszottam a koronázóváros színeiben, azon belül 3 szezont az Erste ligában, a Titánokban. Sok szép emléket és bajnoki címet szereztem utánpótlásban, felnőtt éveimben pedig igyekeztem konstans fejlődést produkálni. Idén viszont szeretném a komfortzónámat elhagyni, ilyenkor pedig azt gondolom a környezetváltozás, adott esetben a csapatváltás szükséges a karrierem további építéséhez. A várost ismerem, ahogy a csarnokot is. A keretben vannak olyan játékosok, akiket kiskorom óta ismerek, ebből kifolyólag úgy érzem, a beilleszkedéssel nem lesz probléma, a fejlődésemhez minden adott. Nem mellesleg a Dunaújváros kerete fiatal lesz, és dinamikus, ez a fajta struktúra pedig nem idegen számomra. A mérkőzéseket nagyon várom, bízom benne, hogy ebben a nosztalgikus szezonban sikeresek tudunk lenni csapatként, illetve még többet fejlődhetek a szülővárosomban. Hajrá Bikák!

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.