Két év után újra AlfaCity – most először városunkban!

Öcaline - 2021. július 15. 7:15

Idén újra összegyűlnek az Alfa Romeo tulajdonosok és az olasz autók szerelmesei AlfaCityben: idén először a Szalki-szigeten rendezik meg a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozóját pénteken és szombaton! 1000 verda, maradhat?

Bár 2020-ban is nagyon készültek rá, a koronavírus-járvány miatt az utolsó pillanatban kellett lemondani a nagy randevút – a 2019-es rekord után, amikor több mint 1500 Alfa Romeo érkezett AlfaCitybe, két teljes évet kellett várniuk a márka szerelmeseinek, hogy újra találkozhassanak. Most viszont megrendezik, ráadásul, tadámm, idén először Dunaújváros ad otthont a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozójának!

Közösségi színtér, nagy szerelem

A találkozót a 2004-ben zászlót bontott Alfa Amore nevű internetes közösség szervezi, az első AlfaCityt még 2007-ben rendezték – de már akkor is több száz autó részvételével. A korábbi találkozókat Esztergomban, Komáromban, Balatonfüreden és Zánkán tartották. A mostani új helyszín egyik legnagyobb előnye, hogy Dunaújváros gyakorlatilag az ország közepén van, és autópályán lehet megközelíteni, hangsúlyozta érdeklődésemre Halápi Zsolt főszervező:
– AlfaCity sok ezer ember nagy szerelmének gyümölcse, ahogy az AlfaCity esetében rendszeresen, úgy az idei rendezvényen is elmondható, hogy a fellépők többsége Alfa Romeo tulajdonos, vagy szorosan kötődik a márkához. Lelkes és elkötelezett család vagyunk – és persze szeretnénk megmutatni minden vendégünknek, mit is jelent ehhez a közösséghez tartozni!

1000 verda és sok minden más

A találkozót július 16-án és 17-én tartják a Szalki-szigeten, a kiadott program szerint különösen a szombati játéknap lesz nagyon erős – előadást tart például Várkonyi Gábor autópiaci szakértő, Vályi István, a Speedzone.hu autós újságírója, a sok nevetésről pedig Janklovics Péter, a Dumaszínház humoristája gondoskodik majd. 
A bevezetőben is említett 1000 verda – a tervek-előrejelzések szerint körülbelül ennyi autó teszi tiszteletét AlfaCityben – mellett látványos bemutatót tart majd Zozo Kempf, BMX világbajnok és megrendezik az alfás tetoválások versenyét is. (Ez utóbbin természetesen azok indulhatnak, akiknek a márkához kötődő tetoválásuk van.) 

Fókuszban az autócsodák

A találkozó mindkét napján szerveznek tuningautó és oldtimer kiállítást; a rendezvény legizgalmasabb autói között lesz egy Alfa Romeo Montreal, de oldtimer Ferrarikat és Maseratikat is várnak a Szalki-szigetre! A megmozdulás eddigi hagyományaihoz híven a várakozások szerint AlfaCity minden ötödik résztvevője külföldi – több márkaklub képviselőjét is várják a szervezők, egyebek között Olaszországból, Ausztriából, Romániából, Szlovákiából, Szerbiából, Csehországból és Lengyelországból is érkeznek majd alfások. A márkafeszt házigazdája idén is Rákóczi Ferenc rádiós műsorvezető, az Alfa Romeo hazai márkanagykövete lesz. A programok sorát mindkét este hajnalig tartó bulik zárják, amelyeken fellép többek között Marta Vendrey, Stereo Palma/Náksi, aztán pedig DJ Miller zenél majd. 
A rendezvény részletes programja az AlfaCity hivatalos oldalán található; figyelem, fontos: az idei rendezvény a kormány rendelkezése értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogatható – így a szervezők azt kérik, hogy aki nem rendelkezik ilyennel, ne induljon útnak!

Nagy buli és nagy látványosság lesz – mindenkit szeretettel várnak!

(Archív fotók: AlfaCity)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Ilyen még úgysem volt: csomagtartó vásár Újtelepen!

Ilyen még úgysem volt: csomagtartó vásár Újtelepen!

2021. júl. 28.

Közösségi kezdeményezésként, jókedvükből igyekeznek meghonosítani a bolhapiac szokatlan formáját a szervezők – az első alkalomra már (és még) lehet jelentkezni!

DSTV: örökbefogadás, adománygyűjtés

DSTV: örökbefogadás, adománygyűjtés

2021. júl. 28.

Örökbefogadó és adománygyűjtő napot tartottak a Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület tagjai, derül ki a DSTV összegzéséből. Az érdeklődők a Munkásművelődési Központban ismerkedhettek a gazdára váró kisállatokkal. Hangkép.
 

Tombol a hőség – életbe lépett a hőségriadó és a vörös kód

Tombol a hőség – életbe lépett a hőségriadó és a vörös kód

2021. júl. 27.

A harmadfokú hőségriadót az országos tisztifőorvos, a bajba jutott emberek segítésének kötelmét szabályozó vörös kódot Emberi Erőforrások Minisztériuma adta ki. Az ok prózai: újra itt a kánikula.

A társállatok szerepe, jelentősége (3.)

A társállatok szerepe, jelentősége (3.)

2021. júl. 27.

Újabb sorozatunk harmadik részében a Czibere Cecília habilitációs kutyakiképző ezúttal a társállatok társadalmi integrációs szerepét vázolja a felelős állattartás híveinek. Miben és hogyan segíthet a társállat? Itt a válasz! 

Kegyetlen kánikula várható – egészen péntekig

Kegyetlen kánikula várható – egészen péntekig

2021. júl. 26.

Országos hőség közelít, a legdurvább időszakban 40 fok körüli csúcsok várhatók a DO időjárási szakértőjének friss helyzetjelentése szerint. Durva lesz, vigyázzanak, vigyázzatok!

DSTV: itt az esküvőszezon

DSTV: itt az esküvőszezon

2021. júl. 22.

Új stílus is hódít a párok körében az esküvői dekorációk és virágok terén, derül ki a DSTV összegzéséből. A járványügyi intézkedések enyhítésével egyre több esküvői megkeresést kapnak a virágüzletek. Hangkép.

AlfaCity a Szalki-szigeten: a márka Mekkája (galériával)

AlfaCity a Szalki-szigeten: a márka Mekkája (galériával)

2021. júl. 19.

Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a közösséget, több száz verdát és jelentős számú érdeklődőt csalogatott a Szalki-szigetre az AlfaCity közösségi megmozdulása. A szív benzingőzös dobbanásai a hajtás után.