Kovács Zsófia 14. az olimpián

spigott - 2021. július 29. 15:03

Nem tudott javítani selejtezős eredményén, így a 14. helyen fejezte be a tokiói olimpia egyéni összetett fináléját a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia.

A vasárnapi selejtező után ma már az egyéni összetett fináléjában lépett szerekhez a tokiói ötkarikás játékokon a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia. A 21 éves dunaújvárosi versenyző és edzője, Trenka János abban bízott, hogy a selejtezős pontszámát (54.732) megjavítva tud előrébb lépni a mezőnyben, melyből hiányzott a szám legnagyobb esélyese, a selejtezőt megnyerő amerikai Simone Biles, aki mentális egészségének megőrzése érdekében lépett vissza az összetett fináléjától.

Térjünk azonban vissza Zsófihoz, aki legerősebb szerén, felemáskorláton kezdte a döntő küzdelmeit, méghozzá egy igen szépen kivitelezett gyakorlattal, s bár ezúttal a leugrás is jól sikerült, 14.233-as pontszáma pontosan két tizeddel volt gyengébb annál, amit a selejtezőben kapott, így az első szer után holtversenyben a hatodik helyről várta a folytatást.

Képek forrása: MTI/Kovács Tamás

Következett a gerenda, melyen negyedikként szólították a szerhez a DKSE kiválóságát, aki sajnos gyakorlata befejezéséhez közeledve leesett a gerendáról, így csak 12.100 pontot kapott, s két szám után visszacsúszott az összetett verseny tizenharmadik helyére. A harmadik szer a talaj volt, ahol a vasárnapihoz hasonló gyakorlatot mutatott be, a pontszám is szinte ugyanolyan volt (12.600), így az utolsó szám előtt a 21. helyen állt összetettben. Ugrásban muszáj volt hiba nélkül teljesítenie ahhoz, hogy egy pár helyet előrébb lépjen, s itt hozta is azt, amit a selejtezőben (14.500), így 53.433 ponttal, a 14. helyen fejezte be az olimpia egyéni összetett fináléját.

Kovács Zsófia döntős eredményei

Felemáskorlát: 14.233
Gerenda: 12.100
Talaj: 12.600
Ugrás: 14.500

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.