Kovács Zsófia döntős az olimpián!

spigott - 2021. július 25. 15:02

Négy jó gyakorlatot bemutatva, szép versenyzéssel jutott be a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjébe a DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia.

A jól sikerült csütörtöki pódiumedzés után ma már a DKSE kiváló tornásza, a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia számára is megkezdődött az olimpia ma délután negyed kettőtől. Zsófi az egyéni összetett selejtezőjének ötödik körében lépett szerekhez a japán fővárosban, először ugrásban, s mivel ebben a számban nem készült szerenkénti fináléra, így csak egyetlen ugrást mutatott be, melyet szerencsére igen szépen hajtott végre, s jónak mondható 14.500 ponttal igyekezett megalapozni remélhetőleg minél szebb olimpiai szereplését.

A második szám Zsófi legerősebb szere, a felemáskorlát volt, mely nemcsak az egyéni összetett, hanem a szerenkénti döntő miatt is fontos volt a DKSE kiválósága számára. A gyakorlat maga ugyan jól is sikerült, a leugrásból azonban egy kicsit elszökkent, s bár 14.433-as pontszáma az egyéni összetett szempontjából biztató volt, ugyanakkor az már ekkor eldőlt, hogy legjobb esetben tartalékként várhatja a szám augusztus 1-jei fináléját.

Volt minek örülni a selejtező után! (Képek: MTI-archív)

A harmadik szám a gerenda volt, s ahogy a korábbi két gyakorlatát, úgy ezt is pontosan, szépen teljesítette Zsófi, akinek a leugrása is jól sikerült, s 13.133-as pontszámával újabb lépést tett az egyéni összetett finálé elérése felé. Ehhez azonban még kellett egy jó talajgyakorlat is, melyet 12.666-os pontszámmal teljesített, így összesen 54.732 pontot elérve a 15., az azonos nemzetbeli harmadik és negyedik helyezetteket kivéve a 11. helyen jutott be az egyéni összetett csütörtöki fináléjába.

A selejtező után sikerült elérnünk Zsófi edzőjét, Trenka Jánost, aki elégedetten értékelte tanítványa teljesítményét, ugyanakkor elmondta azt is, hogy tudnak még miben javulni a csütörtöki döntőig.

– Örülünk az egyéni összetett döntőnek, kicsit tisztább fejjel még előrébb lehet jutni pontszámban, körülbelül egy pontot lehet még találni a gyakorlatokban. A selejtezőben az ugrás szépen ment, amit megbeszéltünk, megcsinálta Zsófi, az ugrás magasságban lehetett volna több, ezt érezte ő is. Felemáskorláton maga a gyakorlat jól sikerült, ott a tiszta érkezés nagyon fontos lesz a döntőben, azzal hozzá lehet még tenni a gyakorlathoz pár tizedet. A gerenda és a talaj is rendben volt ma, ezeken a szereken pici pontosításokra lesz szükség és akkor a csütörtöki fináléban a mainál is jobb pontszámot érhetünk el. Addig azonban még vár ránk egy hétfői pihenőnap, eddig csak edzettünk, szóval kell egy kis kikapcsolódás, de keddtől már csak és kizárólag a szerenkénti összetett döntőjére koncentrálunk.

Kovács Zsófia eredményei (zárójelben a szerenkénti helyezés)

Ugrás: 14.500
Felemáskorlát: 14.433 (11. hely, 3-as tartalék)
Gerenda: 13.133 (30.)
Talaj 12.666 (48.)

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.