Meglett 5,5 millió beoltott – búcsú a maszktól

Öcaline - 2021. július 2. 18:52

És a védettségi kártyát is csak a nagyobb rendezvényeken kérik el szombattól.

Az újabb mérföldkő elérését Pintér Sándor belügyminiszter jelentette be – a beoltottak száma elérte az 5,5 milliót, ennek nyomán július 3-án, szombaton kezdődően újabb enyhítések lépnek életbe. Elbúcsúzhatunk a maszktól, és a védettségi kártya is csak a nagyobb rendezvények látogatásához szükséges.
A maszkviselési szabályok enyhítése alól csak a szociális és egészségügyi intézmények, kórházak számítanak kivételnek, nem kell majd maszkot viselni a közterületek zsúfoltabb részein – például  a buszmegállókban –,és megszűnik a kötelező maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön is. 
Fontos fejlemény, hogy védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe is. Szintén védettségi igazolvány nélkül látogathatók az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel rendezett kulturális rendezvények, előadások. Mindezek mellett megszűnnek az üzletekre kiadott korlátozások – vége a 10 négyzetméter per vásárló szabálynak, illetve a távolságtartási kötelemnek is.
Szintén lényeges módosítás, hogy a családi események, magánrendezvények esetén az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre nő.
Nem történik viszont érdemi enyhítés a sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében. Ezeknél maradnak a hatályos szabályok, vagyis tovább élnek a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajtuk. E rendezvényeken a 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt.

(Képünk természetesen illusztráció)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

Végre némi lehűlés, végre némi csapadék!

2022. aug. 08.

Az elmúlt hetek tikkasztó hőségének egyelőre vége, csapadék és némi lehűlés várható a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint. Az eső nagyon kell, jöjjön, jöjjön!

DSTV: a valóra vált álom

DSTV: a valóra vált álom

2022. aug. 06.

Nemes kezdeményezésről tudósít a DSTV összeállítása. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület három, a településünkön elszállásolt ukrajnai háború elől menekült fiatalnak biztosított horgászati lehetőséget a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: erőnek erejével

DSTV: erőnek erejével

2022. aug. 05.

A chilitermesztés műhelytitkaiba avat be a DSTV összegzése. Schreiber Gábor egész vállalkozást épített szenvedélye köré – csípős csodái nagy népszerűségnek örvendenek a termelői piacok vendégei körében. Hangkép.
 

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

Célegyenesben a felkészülés augusztus 20. ünnepére

2022. aug. 04.

Helyszínbejárás és programismertető, több helyszín és gazdag kínálat, fontos tudnivalók és fontos kérés az ünneplők felé – bár még heteket kell várni a jeles napra, már éles kontúrokat ölt az augusztus 20-án esedékes ünnepi kínálat képe. Lássuk!

DSTV: diáktábor a Duna-parton

DSTV: diáktábor a Duna-parton

2022. aug. 04.

Helyi és környékbeli kisdiákoknak szerveztek nyári tábort a DESE Szabadidőparkjában, derül ki a DSTV összegzéséből. A sok mozgással, játékkal színezett Duna-parti program nagy sikert aratott a résztvevők körében. Hangkép.
 

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

Élménydús volt a "Strandok Éjszakája"

2022. aug. 02.

A pont rosszkor jött hidegfront csappantott a résztvevők körén, de ennek ellenére is sikerként könyvelhetjük el a Standok Éjszakája dunaújvárosi programját – a késő esti csobbanásra múlt szombaton várták a vendégeket az élményfürdőben.