Tehetséges kapus az Acélbikáknál

doszerk - 2021. július 8. 18:00

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását Kovács Dávid, aki kapusként segíti a csapatot a következő szezonban.

Hivatalos honlapján jelentette be a DAB csapat, hogy Kovács Dávid is dunaújvárosi színekben folytatja pályafutását. A fiatal, mindössze huszonegy éves játékos utánpótlás éveit Debrecenben kezdte, majd  külföldre szerződött, Ausztriában, Svájcban, illetve az egyesült Államokban is légióskodott, s mint azt elmondta, bízik abban, hogy rengeteget tud fejlődni Dunaújvárosban.

– Nyolc évet jégkorongoztam külföldön ebből két évet töltöttem Ausztriában, öt évet Svájcban és egy évet az USA-ban. Európával összehasonlítva egy teljesen más világ, mind jégkorongban, mind életvitelben, nekem arra volt jó ez az egy év, hogy megismerjem és elsajátítsam az amerikai jégkorong stílust és beleépítsem a játékokba. A vírushelyzet miatt haza kellett jönnöm és szerettem volna kipróbálni magam a magyar profi ligában és itt is minél több tapasztalatot szerezni. Azért választottam az Acélbikákat mert egy fiatalokból álló csapat leszünk, nagy bizonyítási vággyal és úgy gondolom, hogy egy ilyen környezetben én is nagyon sokat tudok fejlődni.

A rovat további hírei: Sport

Az elődöntő már biztos

Az elődöntő már biztos

2021. szep. 16.

Könnyen lehet azonban, hogy Slihoczki Ádámék már a mai előfutamból bejutnak a kenu kettesek 1000 méteres világbajnoki fináléjába.

Mozgásra hívják az iskolákat

Mozgásra hívják az iskolákat

2021. szep. 16.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jövő pénteken, az Európai Diáksport Napján (ESSD) mozgásra hívja a hazai általános és középiskolákat.

Fuss velünk, fuss értünk! – ötödik nekifutás

Fuss velünk, fuss értünk! – ötödik nekifutás

2021. szep. 16.

Immáron ötödik alkalommal rendezi meg az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete a Fuss velünk, fuss értünk! közösségi akciót, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Kultik Mozi előtti térre szombaton.

Gólzáporos győzelmek

Gólzáporos győzelmek

2021. szep. 15.

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgó csapata tizennégy, míg az U15-ösök tizenöt gólt szerezve arattak kiütéses sikert a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Fordítások napja a Campusban

Fordítások napja a Campusban

2021. szep. 15.

A Gyalog Galopp simán, a Tízpróbások gárdája nagy csatában szerezte meg a három pontot a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályában.

Kovács Zsófia is a válogatott keretben

Kovács Zsófia is a válogatott keretben

2021. szep. 15.

Összesen tizenkét magyar tornász indul el a Magyar Nagydíjon, melyet szeptember 24. és 26. között rendeznek meg Szombathelyen.

Szoros csaták az első osztályban

Szoros csaták az első osztályban

2021. szep. 14.

Nehezen, de hozta az elvárt győzelmet a címvédő Karmacsi Autó FC a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályában.