Tehetséges kapus az Acélbikáknál

doszerk - 2021. július 8. 18:00

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását Kovács Dávid, aki kapusként segíti a csapatot a következő szezonban.

Hivatalos honlapján jelentette be a DAB csapat, hogy Kovács Dávid is dunaújvárosi színekben folytatja pályafutását. A fiatal, mindössze huszonegy éves játékos utánpótlás éveit Debrecenben kezdte, majd  külföldre szerződött, Ausztriában, Svájcban, illetve az egyesült Államokban is légióskodott, s mint azt elmondta, bízik abban, hogy rengeteget tud fejlődni Dunaújvárosban.

– Nyolc évet jégkorongoztam külföldön ebből két évet töltöttem Ausztriában, öt évet Svájcban és egy évet az USA-ban. Európával összehasonlítva egy teljesen más világ, mind jégkorongban, mind életvitelben, nekem arra volt jó ez az egy év, hogy megismerjem és elsajátítsam az amerikai jégkorong stílust és beleépítsem a játékokba. A vírushelyzet miatt haza kellett jönnöm és szerettem volna kipróbálni magam a magyar profi ligában és itt is minél több tapasztalatot szerezni. Azért választottam az Acélbikákat mert egy fiatalokból álló csapat leszünk, nagy bizonyítási vággyal és úgy gondolom, hogy egy ilyen környezetben én is nagyon sokat tudok fejlődni.

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.