Jól siklottak a közös hajók

spigott - 2021. augusztus 12. 12:25

Remekül szerepeltek, két érmet is szereztek a Dragon Steel SE versenyzői a Szarvason rendezett kenumaratonon.

Immáron 24. alkalommal rendezték meg a Szarvasi Kenumaraton elnevezésű viadalt, melyen ott voltak a dunaújvárosi Dragon Steel SE sárkányhajósai is, akik – baráti kapcsolataiknak köszönhetően – három legénységet indítottak el a helyi sárkányhajósokkal közösen a "Dragon 4" kategóriában. A 159 indulót felvonultató mezőnyben egy női, egy férfi, valamint egy vegyes összetételű, idősebb korosztályú kenus csapat vágott neki a barátságos hangulatú, mégis komoly megméretésnek, s mint arról Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke beszámolt, ismét szép eredményekkel örvendeztették meg az értük szurkolókat:

Képek forrása: Dragon Steel SE

– A közös bemelegítés után együtt rajtolt el a 22 kenu, s a 21 km-es versenytávot a két, összesen 1100 méteres szárazföldi átkelés is nehezítette, így a taktika komoly szerepet játszott a végső eredmények tekintetében. A befutó időeredménye alapján  két hajónk is a dobogóra állhatott a "Dragon 4" kategóriában, ahol női hajónk (Balczó Edit, Fekécs Andrea, Krúzs Gabriella-Körös Dragon, Tóth Edit-Dragon Steel) ezüstérmet szerzett, míg a férfi egység (Illés Zsolt, Kótai Ferenc, Tóth Gergely-Dragon Steel és Csépai Pál-Körös Dragon) bronzérmes lett. Vegyes korosztályú hajónk az ötödik helyen végzett, itt a legidősebb versenyzőként jutalmazott 78 éves Pipa Károly és Bényi Andrásné (Dragon Steel SE) indult a helyszínen a hajóba befogadott Komori Ottíliával. Óriási élmélny volt számunkra ez a verseny, a jubileumi 25. Szarvasi Kenumaratonon ennél is nagyobb létszámban szeretnénk részt venni.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.