Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

József Attila Könyvtár: színes augusztus

Öcaline - 2021. augusztus 3. 16:07

Teljes nyitvatartással, ráadásul színes programok sorával várja a betű barátait az intézmény a nyár utolsó hónapjában. Lássuk a mesés kínálatot!

A nyári időszakban hétköznaponként teljes nyitvatartással várják olvasóikat – már védettségi igazolvány nélkül is, emelte ki érdeklődésünkre Tóth Éva intézményvezető. A József Attila könyvtár szombatonként ugyan egészen szeptemberig zárva tart, de a gyermekkönyvtár a nyári szünetben már reggel 9 órától látogatható! A Béke Fiókkönyvtár is egész nyáron várja olvasóit, látogatóit!
A gyermekkönyvtár ráadásul augusztusban is színes programok egész sorát folytatja, valamint új elemekkel is bővül a kínálat. Ma is volt például Mesekedd, amely során a karantén időszakában készült mesevideókat nézhetik együtt a készítőkkel a kicsik – legközelebb augusztus 17-én, azaz két hét múlva kedden 9-11 között.
Folytatódik viszont, mégpedig augusztus 4-én, azaz holnap a Mazsolapercek sorozata, amely során kismamákat és kispapákat várnak a picikkel a könyvtárban – 10 órától kezdődnek az ölbéli játékok, valamint a mondókák, dalok az apróságoknak és a szüleiknek.
Hasonlóan népszerű a Mesedélután sorozata is – a papírszínházi bemutatóval koronázott kreatív foglalkozásra legközelebb augusztus 5-én, csütörtökön, majd egy hét múlva, augusztus 12-én 15 órától várják a gyermekkönyvtár látogatóit.
És bár időben még messze van, de már most szólok: a nyarat egy szabadtéri koncerttel búcsúztatja a gyerekkönyvtár kulturális közössége: a Nyáresti dallamok a Cimborafánál című program augusztus 27-én, pénteken 17 órakor kezdődik – Sándor Emese, Soós Ágota, Toponáry Sára, Szmodics Emese, Vári Gergely, Vári Hédi, valamint Vesztergom Miklós és Vesztergom Vilmos előadásának tapsolhat a közönség.

(Archív fotó: jakd.hu)

A rovat további hírei: Kultúra

Zenei kavalkádra készül az Élesztő közössége

Zenei kavalkádra készül az Élesztő közössége

2021. szep. 22.

Immár második nagy kulturális rendezvényét szervezi az Élesztő lokálpatrióta közösség. Színes zenei kavalkádra készülnek, készülünk – az első felvonás pénteken lesz, mutatom a programot máris!

Könnyed délután a Líra-Móra Könyvesboltban

Könnyed délután a Líra-Móra Könyvesboltban

2021. szep. 21.

Egyszerre ígér izgalmas kalandozást a regények világában, valamint a könnyed kikapcsolódást a könyvesbolt kísérlete – ráadásul Dunaújvárosból elszármazott alkotó mutatkozik be csütörtökön.

József Attila Könyvtár: "Pilinszky és én"

József Attila Könyvtár: "Pilinszky és én"

2021. szep. 20.

Rendhagyó zenés irodalmi összeállítás a magyar költészet egyik állócsillaga emlékére. 100 éve született Pilinszky János. Alvó, szegek, jéghideg, homok.

Bartók: hazai pályán is hódíthat a "Hamlear" (galériával)

Bartók: hazai pályán is hódíthat a "Hamlear" (galériával)

2021. szep. 20.

Látta már Koltai Róbertet és Nagy Ervint egyszerre egy színpadon? Itt a remek alkalom, ráadásul egy, sőt, kettő velőtrázó Shakespeare-átiratban! És holnap már hazai közönség előtt hódít a "Hamlear"!

DSTV: varázsgemmák a múzeumban

DSTV: varázsgemmák a múzeumban

2021. szep. 20.

Ebben a hónapban is kiválasztotta a hónap műtárgyát az Intercisa Múzeum, derült ki a DSTV összegzéséből. Az érdeklődők ezúttal a római kori varázsgemmákkal ismerkedhetnek meg. Hangkép.
 

DSTV: Bartók történetek

DSTV: Bartók történetek

2021. szep. 18.

Új sorozatot kezdett a Bartók Kamaraszínház, derül ki a DSTV összegzéséből. A kezdeményezés részleteit Csadi Zoltán művészeti igazgató és dr. Gajdó Tamás színháztörténész összegzi. Hangkép.
 

ICA-D: kurátori vezetéssel búcsúzik a Móder-tárlat

ICA-D: kurátori vezetéssel búcsúzik a Móder-tárlat

2021. szep. 16.

Hamarosan véget ér Móder Rezső átfogó egyéni kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) – a Lebegő ellenállások című retrospektív bemutató kurátori tárlatvezetéssel  búcsúzik a közönségtől.