Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

József Attila Könyvtár: színes augusztus

Öcaline - 2021. augusztus 3. 16:07

Teljes nyitvatartással, ráadásul színes programok sorával várja a betű barátait az intézmény a nyár utolsó hónapjában. Lássuk a mesés kínálatot!

A nyári időszakban hétköznaponként teljes nyitvatartással várják olvasóikat – már védettségi igazolvány nélkül is, emelte ki érdeklődésünkre Tóth Éva intézményvezető. A József Attila könyvtár szombatonként ugyan egészen szeptemberig zárva tart, de a gyermekkönyvtár a nyári szünetben már reggel 9 órától látogatható! A Béke Fiókkönyvtár is egész nyáron várja olvasóit, látogatóit!
A gyermekkönyvtár ráadásul augusztusban is színes programok egész sorát folytatja, valamint új elemekkel is bővül a kínálat. Ma is volt például Mesekedd, amely során a karantén időszakában készült mesevideókat nézhetik együtt a készítőkkel a kicsik – legközelebb augusztus 17-én, azaz két hét múlva kedden 9-11 között.
Folytatódik viszont, mégpedig augusztus 4-én, azaz holnap a Mazsolapercek sorozata, amely során kismamákat és kispapákat várnak a picikkel a könyvtárban – 10 órától kezdődnek az ölbéli játékok, valamint a mondókák, dalok az apróságoknak és a szüleiknek.
Hasonlóan népszerű a Mesedélután sorozata is – a papírszínházi bemutatóval koronázott kreatív foglalkozásra legközelebb augusztus 5-én, csütörtökön, majd egy hét múlva, augusztus 12-én 15 órától várják a gyermekkönyvtár látogatóit.
És bár időben még messze van, de már most szólok: a nyarat egy szabadtéri koncerttel búcsúztatja a gyerekkönyvtár kulturális közössége: a Nyáresti dallamok a Cimborafánál című program augusztus 27-én, pénteken 17 órakor kezdődik – Sándor Emese, Soós Ágota, Toponáry Sára, Szmodics Emese, Vári Gergely, Vári Hédi, valamint Vesztergom Miklós és Vesztergom Vilmos előadásának tapsolhat a közönség.

(Archív fotó: jakd.hu)

A rovat további hírei: Kultúra

Acélszobrászok a Dunaferrben – újra itt az alkotótelep!

Acélszobrászok a Dunaferrben – újra itt az alkotótelep!

2022. aug. 10.

A Gyártó Egység üzemeiben készülnek az idei Acélszobrász Alkotótelep műalkotásai. Felvette a napi ritmust a három szobrász, rendszerint hat órakor kezdik a műszakot, csak kicsit tovább maradnak benn, a fél kettőre időzített ebédjük után. 

Jött, láttuk és meggyőzött a CityRocks (galériával)

Jött, láttuk és meggyőzött a CityRocks (galériával)

2022. aug. 08.

Három nap a muzsika és a közösség jegyében, most mégsem a szokásos tudósítás következik, azt nagyjából lerendeztem az elmúlt alkalmakkor. Messzebbről kezdem: a CityRocks ugyanis érzékelhetően hazatalált.

Csúcsra futott a CityRocks – de ma még lesz egy városkör (galériával)

Csúcsra futott a CityRocks – de ma még lesz egy városkör (galériával)

2022. aug. 07.

A részletes beszámoló a tegnap esti koncertről majd holnap jön, egyelőre itt egy tételes és részletes képtár, meg egy utolsó utáni figyelmeztetés: ma délután gördül ki a rock kamion a Szalki-szigetről! Yeaah!

Pentele Baráti Kör: hangképes emlékek a templomi koncertről

Pentele Baráti Kör: hangképes emlékek a templomi koncertről

2022. aug. 07.

Hét programelem felvételeit mutatja be a közösség – ma startol a sorozat, és egészen szeptember derekáig minden vasárnapra jut egy összeállítás.

DSTV: nyáron is mindenkit vár a könyvtár

DSTV: nyáron is mindenkit vár a könyvtár

2022. aug. 07.

Nyári nyitva tartási rend szerint, de folyamatosan várja látogatóit a József Attila Könyvtár augusztusban is, derül ki a DSTV összegzéséből. Programokból és kezdeményezésekből sem lesz hiány, tárlat és strandkönyvtár is csalogat! Hangkép.
 

 A bemelegítés megvolt, ma csúcsra fut a CityRocks (galériával)

A bemelegítés megvolt, ma csúcsra fut a CityRocks (galériával)

2022. aug. 06.

Bensőséges, de kiváló hangulatú, sok-sok muzsikával fűszerezett nyitány után ma már a nagykoncert várja a közönséget a Szalki-szigeten, vasárnap pedig kamionról tolják az arcba a rockdallamokat a CityRocks főszereplői.

Ha hétvége, hát ismét CityRocks – bulira fel!

Ha hétvége, hát ismét CityRocks – bulira fel!

2022. aug. 03.

Ahogy korábban ígértem, drága böngészők és aranyos mindenki, augusztus 5-7. között, azaz péntektől vasárnapig újra Dunaújvárosban vendégszerepel az ország legnagyobb rockzenekara: újra itt a CityRocks, bulira fel!