Milyen színű legyen a ház vakolata?

doszerk - 2021. augusztus 28. 15:15

A ház külső felújításakor számos döntést kell meghoznunk. A szigetelés vastagságát már akár fél óra alatt is el tudjuk dönteni, de mikor felmerül a kérdés, hogy milyen színű legyen a vakolat, akkor már sokkal hosszabb időbe telik, mire megtaláljuk a tökéletes színt vagy színkombinációt. (X)

A következő cikkben körüljárjuk, hogy miért is olyan nehéz meghozni ezt a döntést és lehet, hogy tudunk egy tippet is adni, amivel lerövidíthető a döntéshozatal ideje.

Milyen színek közül választhatunk?

A döntésképtelenség egyik gyökere az szokott lenni, hogy rengeteg színt tudunk már kikevertetni a modern technológiáknak köszönhetően. Lényegesen egyszerűbb lenne, ha csak 3-4 választási lehetőség állna előttünk, de bizonyára az is sokak nemtetszését váltaná ki. 

Így viszont nekünk kell megtalálnunk az esetenként többszáz színminta közül, hogy melyik az, ami a mi ízlésünkhöz legközelebb áll, jól mutat a házon, nem előnytelen és remélhetőleg kiállja az idő próbáját is. Persze befolyásoló tényező lehet az is, ha egy forgalmas útszakasz mellett lakunk, mert ebben az esetben a világos színeken hamar meglátszik a rajta leülepedő por és egyéb szennyeződések.

Hosszú távú döntés

Mikor kiválasztjuk a házunk új színét, nagyon jó lenne, ha lenne kéznél egy jósgömbünk is, ami megmutatja, mi számít majd stílusosnak vagy éppen ízléstelennek 10 év múlva. Vannak persze színek, amik időtállóak, a világosabb árnyalatokat például szinte sosem tekintették ízléstelennek. Amennyiben egy extravagánsabb szín mellett tennénk le a voksunkat, számolnunk kell azzal is, hogy a későbbiekben, ha úgy döntünk, hogy eladnánk a házat, megeshet, hogy hátrányos helyzetből indulunk a szokatlan színválasztás miatt.

Házfelújítás előtt állsz? Most építkezel csak és szeretnéd, ha mindent egy kézben tartana egy megbízható kivitelező? Keresd fel a Színvonal Bau Kft. szaktanácsadóit a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy ne kelljen aggódnod a szerteágazó feladatok miatt!

Nehéz elképzelni

Sajnos, amikor a kezünkben tartjuk az apró színmintákat, a legtöbben nagyon nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a mi házunkon pontosan hogyan is mutatna. Nem lesz túl unalmas vagy éppenséggel kirívó az utcaképből? 

Ha Te is ezzel a gondolatmenettel küzdesz, bizonyára örömmel fogadod a hírt, hogy már több interneten is elérhető alkalmazás és weboldal van, ahol erre a problémára kínálnak megoldást. Kiválaszthatod, hogy milyen típusú és formájú házad van, majd ehhez beállíthatod, hogy milyen színt szeretnél a külső vakolatnak választani. 

A programban több, mint 1000 szín közül tudsz választani, így biztosan nem kell attól tartanod, hogy pont azt az árnyalatot nem fogod megtalálni, amire Te gondoltál. Ezzel lényegesen le tudod rövidíteni az agyalással töltött időt és fordíthatod igazán fontos és kellemes dolgokra.
 

 

A rovat további hírei: Mozaik

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

2024. már. 28.

Az országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)

Így lehetsz te is profi sportfogadó

Így lehetsz te is profi sportfogadó

2024. már. 25.

Mivel az emberek szeretik a sportokat, így előszeretettel élnek a sportfogadás lehetőségével is. A többségük viszont sejtésekre alapozva, ösztönösen rakja meg tétjeit, lehet, hogy párszor bejön nekik, de hosszú távon garantáltan pénz nélkül távoznak a kasszáktól. (X)