Milyen színű legyen a ház vakolata?

doszerk - 2021. augusztus 28. 15:15

A ház külső felújításakor számos döntést kell meghoznunk. A szigetelés vastagságát már akár fél óra alatt is el tudjuk dönteni, de mikor felmerül a kérdés, hogy milyen színű legyen a vakolat, akkor már sokkal hosszabb időbe telik, mire megtaláljuk a tökéletes színt vagy színkombinációt. (X)

A következő cikkben körüljárjuk, hogy miért is olyan nehéz meghozni ezt a döntést és lehet, hogy tudunk egy tippet is adni, amivel lerövidíthető a döntéshozatal ideje.

Milyen színek közül választhatunk?

A döntésképtelenség egyik gyökere az szokott lenni, hogy rengeteg színt tudunk már kikevertetni a modern technológiáknak köszönhetően. Lényegesen egyszerűbb lenne, ha csak 3-4 választási lehetőség állna előttünk, de bizonyára az is sokak nemtetszését váltaná ki. 

Így viszont nekünk kell megtalálnunk az esetenként többszáz színminta közül, hogy melyik az, ami a mi ízlésünkhöz legközelebb áll, jól mutat a házon, nem előnytelen és remélhetőleg kiállja az idő próbáját is. Persze befolyásoló tényező lehet az is, ha egy forgalmas útszakasz mellett lakunk, mert ebben az esetben a világos színeken hamar meglátszik a rajta leülepedő por és egyéb szennyeződések.

Hosszú távú döntés

Mikor kiválasztjuk a házunk új színét, nagyon jó lenne, ha lenne kéznél egy jósgömbünk is, ami megmutatja, mi számít majd stílusosnak vagy éppen ízléstelennek 10 év múlva. Vannak persze színek, amik időtállóak, a világosabb árnyalatokat például szinte sosem tekintették ízléstelennek. Amennyiben egy extravagánsabb szín mellett tennénk le a voksunkat, számolnunk kell azzal is, hogy a későbbiekben, ha úgy döntünk, hogy eladnánk a házat, megeshet, hogy hátrányos helyzetből indulunk a szokatlan színválasztás miatt.

Házfelújítás előtt állsz? Most építkezel csak és szeretnéd, ha mindent egy kézben tartana egy megbízható kivitelező? Keresd fel a Színvonal Bau Kft. szaktanácsadóit a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy ne kelljen aggódnod a szerteágazó feladatok miatt!

Nehéz elképzelni

Sajnos, amikor a kezünkben tartjuk az apró színmintákat, a legtöbben nagyon nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a mi házunkon pontosan hogyan is mutatna. Nem lesz túl unalmas vagy éppenséggel kirívó az utcaképből? 

Ha Te is ezzel a gondolatmenettel küzdesz, bizonyára örömmel fogadod a hírt, hogy már több interneten is elérhető alkalmazás és weboldal van, ahol erre a problémára kínálnak megoldást. Kiválaszthatod, hogy milyen típusú és formájú házad van, majd ehhez beállíthatod, hogy milyen színt szeretnél a külső vakolatnak választani. 

A programban több, mint 1000 szín közül tudsz választani, így biztosan nem kell attól tartanod, hogy pont azt az árnyalatot nem fogod megtalálni, amire Te gondoltál. Ezzel lényegesen le tudod rövidíteni az agyalással töltött időt és fordíthatod igazán fontos és kellemes dolgokra.
 

 

A rovat további hírei: Mozaik

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

Színezőkönyv, a felnőtteknek szánt egyik legújabb kikapcsolódási forma

2022. aug. 11.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház színezőkönyvei a felnőtteknek is nagyszerű lehetőséget teremtenek az elmélyülésre, a kreatív kibontakozásra, az önkifejezésre. (X)

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

Folytatódhat a vendéglátás helyreállása az elemző szerint

2022. aug. 11.

A következő hónapokban folytatódhat a vendéglátás helyreállása, amit támogat a nemzetközi turizmus erősödése, ez pedig a bruttó hazai termék (GDP) növekedését is segítheti a következő negyedévekben - derül ki Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzőjének MTI-hez eljuttatott turisztikai-gazdasági elemzéséből.

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

Tisztázzunk néhány kérdést a napelemekkel kapcsolatban

2022. aug. 11.

Egyre többen döntenek a napelemes rendszer telepítése mellett azért, hogy a rezsiköltségeiket minimalizálják. Akadnak olyanok is, akik ezenfelül azt is figyelembe veszik, hogy az ilyen jellegű beruházásokkal a fenntarthatóság mellett döntenek. (X)

Nyári hangulat a körmökön is

Nyári hangulat a körmökön is

2022. aug. 10.

Az idei nyár igazán bolondos és vidám, a szabad fesztiválok, a kötetlen tengerparti nyaralások időszaka, s ez az örömteli, friss hangulat a nyári körömdíszítésekben is megmutatkozik. (X)

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

Kutya melegben is ügyeljünk kedvenceinkre!

2022. aug. 10.

Az elmúlt hetekben tapasztalható kánikula nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, kedvenceinknek is számos kellemetlenséget okozhat. Mi több, egészségkárosodást is, hiszen az ebek is könnyen kaphatnak például hőgutát.

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

Jubilál és újra kipakol a Csomagtartóvásár

2022. aug. 10.

Egyéves születésnapját ünnepli, bensőséges jubileumra készül és persze a sokadalom vendégeit is várja szombaton a Csomagtartóvásár és Bolhapiac. Hangkép és kedvcsináló itt!

DSTV: újra nyitva a Remix

DSTV: újra nyitva a Remix

2022. aug. 09.

Teltházas rendezvény részeként nyitotta meg újra az éttermét a Remix, derül ki a DSTV összegzéséből. A Flame Bisztro immár teljes üzemmel várja a visszatérő és leendő vendégeket – ennek apropóján terasznyitó rendezvényt szerveztek a napokban. Hangkép.