Milyen színű legyen a ház vakolata?

doszerk - 2021. augusztus 28. 15:15

A ház külső felújításakor számos döntést kell meghoznunk. A szigetelés vastagságát már akár fél óra alatt is el tudjuk dönteni, de mikor felmerül a kérdés, hogy milyen színű legyen a vakolat, akkor már sokkal hosszabb időbe telik, mire megtaláljuk a tökéletes színt vagy színkombinációt. (X)

A következő cikkben körüljárjuk, hogy miért is olyan nehéz meghozni ezt a döntést és lehet, hogy tudunk egy tippet is adni, amivel lerövidíthető a döntéshozatal ideje.

Milyen színek közül választhatunk?

A döntésképtelenség egyik gyökere az szokott lenni, hogy rengeteg színt tudunk már kikevertetni a modern technológiáknak köszönhetően. Lényegesen egyszerűbb lenne, ha csak 3-4 választási lehetőség állna előttünk, de bizonyára az is sokak nemtetszését váltaná ki. 

Így viszont nekünk kell megtalálnunk az esetenként többszáz színminta közül, hogy melyik az, ami a mi ízlésünkhöz legközelebb áll, jól mutat a házon, nem előnytelen és remélhetőleg kiállja az idő próbáját is. Persze befolyásoló tényező lehet az is, ha egy forgalmas útszakasz mellett lakunk, mert ebben az esetben a világos színeken hamar meglátszik a rajta leülepedő por és egyéb szennyeződések.

Hosszú távú döntés

Mikor kiválasztjuk a házunk új színét, nagyon jó lenne, ha lenne kéznél egy jósgömbünk is, ami megmutatja, mi számít majd stílusosnak vagy éppen ízléstelennek 10 év múlva. Vannak persze színek, amik időtállóak, a világosabb árnyalatokat például szinte sosem tekintették ízléstelennek. Amennyiben egy extravagánsabb szín mellett tennénk le a voksunkat, számolnunk kell azzal is, hogy a későbbiekben, ha úgy döntünk, hogy eladnánk a házat, megeshet, hogy hátrányos helyzetből indulunk a szokatlan színválasztás miatt.

Házfelújítás előtt állsz? Most építkezel csak és szeretnéd, ha mindent egy kézben tartana egy megbízható kivitelező? Keresd fel a Színvonal Bau Kft. szaktanácsadóit a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy ne kelljen aggódnod a szerteágazó feladatok miatt!

Nehéz elképzelni

Sajnos, amikor a kezünkben tartjuk az apró színmintákat, a legtöbben nagyon nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a mi házunkon pontosan hogyan is mutatna. Nem lesz túl unalmas vagy éppenséggel kirívó az utcaképből? 

Ha Te is ezzel a gondolatmenettel küzdesz, bizonyára örömmel fogadod a hírt, hogy már több interneten is elérhető alkalmazás és weboldal van, ahol erre a problémára kínálnak megoldást. Kiválaszthatod, hogy milyen típusú és formájú házad van, majd ehhez beállíthatod, hogy milyen színt szeretnél a külső vakolatnak választani. 

A programban több, mint 1000 szín közül tudsz választani, így biztosan nem kell attól tartanod, hogy pont azt az árnyalatot nem fogod megtalálni, amire Te gondoltál. Ezzel lényegesen le tudod rövidíteni az agyalással töltött időt és fordíthatod igazán fontos és kellemes dolgokra.
 

 

A rovat további hírei: Mozaik

Rekorddöntő őszimádó kincsvadászat (galériával)

Rekorddöntő őszimádó kincsvadászat (galériával)

2021. okt. 17.

Minden fronton megugrotta a hibátlanság magasra tett akadályát a Dunai Kincses Kert szombati sokadalma. Jó időben, jó helyen, príma kínálattal és nagy találkozásokkal.

A leggyakoribb fűtésszerelési eszközök

A leggyakoribb fűtésszerelési eszközök

2021. okt. 17.

Ha elromlott a kazán, vagy a kéményseprő óva int minket egy meghibásodás miatt, sokszor kapkodjuk a fejünket és nem értünk semmit. (X)

Ezt kell tudnod a gyerek indián sátrakról!

Ezt kell tudnod a gyerek indián sátrakról!

2021. okt. 17.

A gyerekszoba ékeinek egyike a gyerek indián sátor. Ez nem is véletlen, a kicsik számára ez gyakorlatilag a tökéletes bunker.

Mit jelent és miért fontos a pH érték az autóápoló szereknél?

Mit jelent és miért fontos a pH érték az autóápoló szereknél?

2021. okt. 17.

Miért kiemelten fontos a pH érték az autóápoló és tisztító készítmények esetében? Miért célszerű figyelmet fordítani a pH értékre is akkor, amikor megfelelő tisztítószert keresünk az autónkhoz? (X)

Milyen a jó autógumi?

Milyen a jó autógumi?

2021. okt. 16.

Miért pont a Laufenn autógumik lehetnek a nyerők akkor, amikor a szóba kerülő márkák és gumiabroncsok közül készülünk választani? Mit érdemes egyáltalán tudni a Laufenn kapcsán akár a gyártó és a tulajdonosi kör, akár a minőség szempontjából? (X)

Tűzgyújtási útmutató gömbgrillhez

Tűzgyújtási útmutató gömbgrillhez

2021. okt. 16.

Ugyan mindannyian a minőségre és a lehető legjobb formánkra törekszünk, mégis tisztában kell lennünk vele, hogy sokszor aprócska, semmiségnek tűnő dolgok is nagyon tönkre tudják tenni a grillezés végeredményét. (X)

Mi az a száraz köhögés?

Mi az a száraz köhögés?

2021. okt. 16.

A köhögés egy olyan feltétlen reflex, ami segít megtisztítani a légutakat az azt izgató szerektől és nyálkától. (X)