A hírlevél címadás bizonyítottan működő és eredményes fortélyai

doszerk - 2021. szeptember 15. 10:04

Milyen praktikákkal és fortélyokkal űzhető igazán hatékonyan a hírlevél címadás tudománya? Mire érdemes leginkább odafigyelni akkor, amikor a hírlevélnek készülünk címet adni? Melyek azok a praktikák, amikről hajlamosak vagyunk megfeledkezni? (X)

Ezekkel az egyébként kifejezetten fontos kérdésekkel foglalkozunk a cikk keretei között. Merthogy legyünk őszinték, a sikeresen kivitelezett email marketing mindenképp a címadásnál kezdődik.

Mennyit számít egyáltalán a címadás a hírlevélküldés eredményességének szempontjából?

Kétségtelen, hogy rendkívül sokat. Elég józan paraszti ésszel megközelíteni magát a kérdést. A kiküldött hírlevél első körben komoly versenyhelyzetben találja magát. A fogadó fél ugyanis jó eséllyel tucatszám kap napi szinten email áradatot, úgyhogy első körben még a kattintást elérni sem egyszerű.
Elég csak vetni egy pillantást a saját email fiókunkra. Valószínűleg hemzsegnek a promóciók fül alatt a megnyitás nélkül, ebből következően pedig olvasatlanul hagyott üzenetek. Az ütős címadással pontosan ezt a problémát lehet hatékonyan áthidalni.

Hogyan érdemes címet adni egy-egy kiküldött hírlevélnek?

Leginkább mentesen mindenféle mesterkélt és nem természetes megfogalmazástól. A jó hírlevél címsor egyszerű, rövid, frappáns és lényegre törő. Ugyanolyan közvetlen és spontán hatást kelt, mintha csak egy munkatárstól vagy régóta ismert üzleti partnertől kaptuk volna magát az emailt.
Nem árt persze, ha sikerül a címsorba csempészni egy-egy megszólítást, vagy személyre szóló üzenetet. Ennek hatására a fogadó fél máris úgy fogja érezni, hogy az üzenet ténylegesen neki szól és nem volna érdemes figyelmen kívül hagynia.
Statisztikák bizonyítják azt is, hogy a konkrét számokat tartalmazó hírlevél címek magasabb megnyitási arányt képesek generálni. Úgyhogy szövegkörnyezettől függően persze, de érdemes lehet használni a számok erejét is.

A hírlevél címadás sokszor figyelmen kívül hagyott, de annál fontosabb tippjei

A felkiáltójelek nem működnek a hírlevél címeknél, a különféle emoji variációk viszont annál inkább. Lássuk be ugyanis, hogy különösen üzleti témában rengeteg más üzenettel és figyelemelterelő tényezővel kell versenyezni.
A Rackhost üzleti email szolgáltatása kiváló példa lehet arra, hogy ma már egy céges csapat mennyiféle úton és módon hasznosíthatja a saját email fiókjait. Úgyhogy a rengeteg beérkező input fényében tényleg oda kell tenni magunkat a hírlevél címadásnál.
Ennek kapcsán az egyik legfontosabb tipp pontosan az, hogy ne várjuk a csodát egyetlen kiküldött üzenettől. Merthogy a heti szinten kiküldött és közepes címmel ellátott hírlevelek valószínűleg felülmúlják azt a megoldást, hogyha elvétve küldünk egy-egy levelet és ott várunk csodát magától a címtől.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: díszbe öltözik Újtelep karácsonyfája (is)

DSTV: díszbe öltözik Újtelep karácsonyfája (is)

2021. nov. 28.

Javában zajlik az ünnepi készülődés városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. Advent első vasárnapján különösen aktuális: karácsonyi fények borítják a városrészek, így Újtelep kiválasztott fenyőfáit is! Hangkép.

DSTV: adventre készül az MMK

DSTV: adventre készül az MMK

2021. nov. 27.

A Munkásművelődési Központ működteti a Városháza téren üzemelő kézműves kuckót az Adventi forgatag című program időszakában, derül ki a DSTV összegzéséből. A stáb az előkészületek műhelytitkaiba engedett bepillantást. Hangkép.
 

A redőnyautomata előnyei

A redőnyautomata előnyei

2021. nov. 25.

Gyakori hiba az épület biztonságának kialakításakor, hogy a fókuszt kizárólag az ajtókra helyezik és háttérbe szorul a többi nyílászáró, mint például a garázskapu és az ablakok megfelelő védelmének kialakítása. (X)

Évzáró csomagtartóvásár: mindent bele!

Évzáró csomagtartóvásár: mindent bele!

2021. nov. 24.

Hamarosan lehet jelentkezni a csomagtartóvásár közösségi eseményére – várják az árusokat, a vendégeket, de még a kutyusok iránt érdeklődőket is!

Gyakran vegyük elő már kisgyermekkortól a logikai társasokat

Gyakran vegyük elő már kisgyermekkortól a logikai társasokat

2021. nov. 24.

A családok életében az egyik legfontosabb dolog az együtt eltöltött minőségi idő. Ezt sokféleképpen lehetséges megtenni, már egészen kisgyermekkortól. (X)

DSTV: jeges edzés – másképp

DSTV: jeges edzés – másképp

2021. nov. 24.

Nagyszerű kezdeményezésről tudósít a DSTV összegzése. A dunaújvárosi jégcsarnokban felnőttek tanulhatnak korcsolyázni avatott szakemberek irányításával – akár az alapoktól! Hangkép. 
 

Egyelőre elmarad a húsünnep

Egyelőre elmarad a húsünnep

2021. nov. 23.

A koronavírus világjárvány miatti szigorítások nyomán elmarad, pontosabban a jövő é elejére csúszik a XI. Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros Kóstoló programja. Helló, röfik a hajtás után.