Dunaújváros Hetilap

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

Öcaline - 2021. szeptember 21. 8:41

Hosszú sorok egész nap, tapintható választói aktivitás és kiváló hangulat a Városháza téren: javában tart az előválasztás Dunaújvárosban is. A címbe foglalt idézetet Szabó Zsolt alpolgármestertől kölcsönöztük, aki tegnap kora délután voksolt a Városháza téren.

A város gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármestere a DSTV kamerája előtt elárulta, nagyon örül a városlakók aktivitásának, és már most, az előválasztás első periódusában pozitív visszajelzések sorát tapasztalta:
– Az már önmagában fontos, hogy ilyen sokan bekapcsolódtak az előválasztás folyamatába – úgy érzem, egyre többen érzik úgy, hogy véleményt kell formálniuk, élniük kell a szavazás jogával a legmegfelelőbb képviselő- és miniszterelnök-jelölt kiválasztása érdekében. Felemelő érzés, hogy az előválasztással, voltaképpen a kétfordulós választási szisztéma hagyományának felelevenítésével egyszerre visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát a választóknak – és jó látni, hogy ennyi embernek, választónak van igénye erre.
Szabó Zsolt az előválasztás tétjéről és céljáról elárulta: a legfontosabb, hogy mind a helyi, mind az országos színtéren együtt dönthetnek a választók arról, a 2022-es országgyűlési választások során ki legyen az össz-ellenzéki jelölt, aki sikerrel szállhat szembe a Fidesz-rezsim képviselőjével. 

Az előválasztás menetét itt foglaltuk össze:

Kezdődik az előválasztás, minden szavazat számít! (katt)>>

Az előválasztás akadályoztatásáról AHang közleményét publikáltuk itt:
Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el" (katt) >>

Van azonban egy olyan tényező, ami messze túlmutat az előválasztás időszakán, fejtette ki az alpolgármester:
– Minden színtéren olyan jelölt kiválasztása a cél, aki nemcsak esélyes lehet a választáson a Fidesz jelöltjével szemben, de győzelme esetén képes felelős politikusként elvégezni a rá rótt feladatot. Képviselőként is, miniszterelnökként is!

Az előválasztás egészen szeptember 26-ig, azaz vasárnapig tart – a cél egyértelmű: voksoljanak minél többen, hadd találja meg az egyesült ellenzék a legesélyesebb jelölteket!

(Fotó: Végh Zoltán; videó: AHang)
 

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!